Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alžběta se snaží lépe rozumět závodním koním a představuje si, jaký mohl být její život. Mezitím se chystá spiknutí proti její vládě. (Netflix)

Recenze (12)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý Charles Dance, který svojí rolí zarputilého patriota strhává veškerou pozornost a zároveň si zcela po zásluze krade celou epizodu pro sebe. Jeho rozbor šancí na úspěch mise je highlight celé pětačtyřicetiminutovky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V páté epizodě tvůrci poněkud upozadili Alžbětu a vlastně i celou královskou rodinu a já se nemůžu zbavit pocitu, že to byla chyba. Náznak protivládního puče za účasti lorda Mountbattena mě nezaujal tak, jak bych si přál, a celý díl tak na mě působil spíše rozpačitě. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Puč v Británii? To by mě zajímalo, jak by teď vypadala, kdyby se to povedlo. Dickie je skvělej, už od začátku strašně sympatickej chlap (i když puč už je trochu za hranou, ale kromě toho...). Jeho proslov o starých pořádcích a velký Anglii byl tak dobrej, že jsem měla chuť se zvednout, nasadit kanady, a obnovit britský impérium. ( ͡° ͜ʖ ͡°) A zatímco v Anglii skoro proběhla revoluce, královna si užívá dovolenou a filosofuje nad smyslem života. Ale nejhezčí byl stejně konec, kdy Lord Mountbatten zajde za svojí sestrou princeznou Alice a vzpomínají spolu na starý dobrý časy, který sice nebyly až tak dobrý, ale nostalgie je nostalgie, to všichni známe. Tahle epizoda ani nebyl žádnej velkej doják, ale stejně mě dostala. To budou asi ty pyly... Hodnocení: Zdá se mi to, nebo je každá série lepší a lepší?/10 ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově se zdá epizoda slabší a méně zajímavá. Má ale naprosto fantastický konec, který jsem si pouštěl snad 3x po sobě. Žádná scéna z celého seriálu (včetně 4. řady) zatím nevyjádřila vzájemné propojení mezi královnou a jejím manželem tak dokonale, jak se to tvůrcům povedlo tady. Kloubouk dolů před scénáristou. A hercům se to povedlo zahrát excelentně - nebylo třeba slov, když pohledem bylo řečeno vše. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výnimočne musím The Crown epizódke udeliť iba 3 hviezdičky. Príliš veľa politiky, akosi som sa nemohla do toho dostať, ani som to nedopozerala (v angličtine) na prvýkrát a to už je čo povedať. Taktiež prvýkrát v "histórii" odkedy seriál sledujem, som ho dnes pozerala s českým dabingom! A to je tiež čo povedať, keďže dabing ako taký nemám rada a všetko najradšej sledujem v origináli a seriál ako je The Crown predovšetkým! Pre mňa osobne, tretia séria už nie je taká zaujímavá ako prvé dve. Chcela by som viac z osobného života kráľovskej rodiny. Zaujíma ma, ako sa ďalej vyvíjal vzťah Alžbety a Philippa, vzťah Alžbety a Margaret a tiež vzťah Alžbety k jej deťom, bolo by to zaujímavejšie ako politické dianie, plač za Britániou minulej éry, či plemená koní a dostihy. Olivia Colman je fajn, výborná herečka, ale stále som si ešte nezvykla, že teraz je kráľovnou ona! Viem, že je to iba maličkosť a pre kvalitu seriálu a dej nepodstatné, ale nemohli jej dať do očí modré šošovky, aby bola viac podobná jednak mladšej predstaviteľke Claire Foy ako aj skutočnej Alžbete? Chválim kameru ako vždy, super. Naj scénka je tá, kde Alžbeta smúti za životom, ktorý nikdy nežila... ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Charles Dance přichází na scénu a jako vždy je nepřehlédnutelný. Královna se vydala na pouť seberealizace v její pýše a radosti, chov koní. Doma se však schyluje v něčemu nečekanému a možná drastickému. Politická scéna má nejisté období. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vsade na svete sa deju prevraty. tak sa on pokusia aj anglicania. najprv si nastuduju, co sa deje v zahranici a potom zistia, preco sa prevrat v anglicku spravit neda a ze je to nemoralne. lord tywin sa elegantne spyta kralovnej, ci by sa nepridala, ta odmietne, lord sa podakuje, povie ok a ide domov. tolko k taktnym pokusom o prevrat v UK. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Charles Dance si to ozaj ukradol pre seba, veľmi rád som ho tu videl, bol mojou obľúbenou postavou v GoT. Prevrat po britsky bol taký taktný až ma to prekvapilo. Alžbeta a Porchie, to znie ako bezproblémový vzťah plný porozumenia a harmónie s prírodou. Komentár: Agatha ()

ladyViolet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ona se umí i usmát! (A je zajímavé, že v závěru má Tobias Menzies úplně stejný úsměv jako skutečný princ William...) /// Charles Dance mi připadá velmi podobný princi Philipovi v závěru jeho života. ()

Reklama

Reklama