Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Margaret Thatcherová řeší zmizení svého nejoblíbenějšího potomka. Alžběta přemýšlí nad tím, jaký má se svými čtyřmi dětmi vlastně vztah. (Netflix)

Recenze (12)

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Crown pozerám s veľkou radosťou a potešením a táto epizódka bola jednou z najlepších!!! Som rada, že politické udalosti zostali niekde v pozadí a riešili sa tu predovšetkým osobné vzťahy a problémy. Ako matku ma táto téma "najobľúbenejšie dieťa" veľmi zaujala. Konečne sme spoznali aj dvoch mladších synov kráľovnej. Bol tam niekto vôbec šťastný? Očividne Charles a Diana nie sú šťastní, princezná Margaret ako keby nemala ani zmysel života a je zaujímavé, že ju ako matku ani nevnímame. Princezná Anne tiež nežiarí šťastím. A samotná kráľovná je úspešnejšia ako kráľovná než ako matka. Páčilo sa mi, ako ukázala Margaret Thatcherovej svoju ľudskú stránku, ponúkla jej a sama naliala whiskey a vypočula ju. A Margaret Thatcher nebola len Iron Lady, ale aj človek so svojimi problémami. Gillian Anderson by si zaslúžila Golden Globe bez pochyby. Všetci herci sú super. A vždy keď sledujem Crown, mám zo seba dobrý pocit 😉, že sledujem niečo užitočné, skutočné, umelecké a nie nejaké somariny, vždy mám pocit dobre využitého času pri telke. Som vďačná za tento seriál. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtá časť sa venuje hlavne vzťahu matkám s deťom - Thatcher aj Filip v tom majú jasno - každý má svoje obľúbené dieťa. Alžbeta rozmýšľa ktoré je to jej a zisťuje zaujímavé novinky nielen o svojich deťoch ale aj o sebe samej. Všetko sa deje na pozadí začínajúcej vojny o Falklandske ostrovy. Rozpoltená Thatcher sa nedokáže sústrediť, až kým sa nenájde jej stratený syn čo zišiel z cesty na púšti počas rally Paríž Dakar. ()

Reklama

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný diel, možno doposiaľ naj v sérii. Olivia Colman exceluje, jemné nuancy jej výkonu nesú celý dej. Červenou niťou epizódy je úrad vs rodina, čo je napokon i ťažiskom celého seriálu i jeho najväčšia výsada. Nahliadame nielen na vnútornú dynamiku rodiny kráľovskej, ale i rodiny aktuálnej premiérky, a dostávame jednoduchý, no naprosto presný vhľad do komplikovaných a nedokonalých charakterov postáv. Dramaticky silný diel, intímny, historicky zdanlivo nepodstatný, ale nie - ono to tam je, tak ako vždy sa však na zásadné udalosti britských dejín pozeráme optikou vnútorných konfilktov postáv. Majstrštyk. ()

Peddro 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gillian Anderson hraje Thatcherovou opravdu dobře. Vzhledem k tomu, že vedle Churchilla nejvíce ze všech politiků obdivuji právě Thatcherovou, a mám shlédnuty desítky jejích projevů, tak mohu potvrdit, že i ten hlas, je dost podobný. Jinak princezna Anna, má zbytečně nízké sebevědomí. Aspoň v seriálu, je mnohem hezčí, než Diana a také chytřejší.... ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu detektivní díl, ve kterém královna pátrá po tom, které ze svých dětí má nejradši a zjišťuje jediné - že všechny její děti jsou těžce mimo. Charlesovo chování v téhle sérii je příšerné, sama královna se trochu zlepšila, ale všechny pořád a neustálé válcuje Gillian Anderson jako Thatcherová, která i vlastní dceru dokáže uzemnit jako svého největšího nepřítele. Díl se mi hodně líbil, poznat rozdílné nátury dětí královny bylo svým způsobem zajímavé. 5* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Původní název epizody Favourites odkazuje na film Favoritka (2018), za který získala představitelka královny Olivia Colman Oscara. (Anife)

Reklama

Reklama