Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Politika Margaret Thatcherové má za následek rostoucí nezaměstnanost. Do paláce se vloupá zoufalý muž, vleze za Alžbětou do ložnice a vzbudí ji, aby si s ní promluvil. (Netflix)

Recenze (13)

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miso Fagan, mlady imbecilny nezamestnany LAGAN,  co lozi po hromozvodoch v Palaci.😁....super portrét Great Britain v 80tych rokoch minulého storočia.. Skvelá hudba od The Cure. Skvelé porovnanie osetrovateliek podľa Iron Margaret. Aj Olívia hrala v spálni skvelo... TOP scéna pre mňa bola keď si posedel na Tróne. 😂😂😂... 90% ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou pětihvězdách trochu sestup z výsluní, z mého pohledu Michael Fagan nepůsobil zcela tak "jako oběť systému" - resp. problém jsem viděl jak z pohledu Thatcherové, tak královny, někde napůl. Zajímavý rozhovor a závěr ve které opět vládla Thatcherová mě však přesvědčil k udělení čtvrté hvězdy, byť regulérně se domnívám že díl byl spíš za tři - myslím si že v případě "atraktivního tématu" jako je válka o Falklandy, by se hodil od samotné královny lehce vzdálit k bojům, protože upřímně drobné resumé války by seriálu určitě jen prospělo (takhle je vše odbyto větou "válka je drahá, a Fagan nemá práci, to je to na čem mi záleží" a "vyhráli jsme"). Slabé 4* - série zatím však o mnoho lepší než třetí. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anglie pod taktovkou Železné lady... Líbilo a chválím i trefný výběr hudby. Příběh obyčejného člověka, který přišel o vše, nebyl ojedinělý. Jeho výstřední nápad zajít na kus řeči s panovnicí, lidsky chápu, vnímám to nikoli jako akt šílenství, nýbrž zoufalství. Často má k sobě obojí děsivě blízko. Věřím, že nákladná válka a šaškárny s tím spojené, jako vojenské přehlídky a mávání z tribun, muselo být pro zdecimované chudáky bez práce nepochopitelné, výsměch, plivanec do tváře. Čověk snadno přijde o vše, nakonec i o rozum a ne každý má schopnost hodit to za hlavu a začít zvesela a s nasazením od píky. Thatcherová to ale viděla jinak. Gillian jednoznačně seriálem vládne, velmi dobrá volba, že její role dostává tolik prostoru. Z mé strany zatím: díly, které se nezaobírají Dianou jsou výborné. Protože já ji nikdy nemusela. Na mě vždycky působila jako otřesně učesaná,prihrblá, úskočná hysterka, s podlým, ukřivděným pohledem, nepěkným atopickým exzémem v tváři, která skutečně šlápla do hovna, ale šlápla tam cíleně, čili jsem teď zvědavá, zda její válení se s kdejakým podržtaškou, porždveřmi, podržvolantem či podržvařečkou, zkrátka s každým, kdo ji byl ochoten utěšovat během manželství, v němž nechtěla být jenom ve třech, dostane od scénáristů také patřičný prostor. Já vím, že o mrtvých jen dobře, ale svatořečení téhle podivné osoby s máslem na hlavě, které ji zalilo až po kotníky, jsem nikdy nepochopila. Rozhořčení kolem toho, co všechno jí zlí, zlí, nejzlejší monarchové napáchali, vnímám v kontextu objektivního dojmu z vychcané přitom naivky, které to prostě nevyšlo, protože si ukousla větší sousto a její alotria daly následně královské rodině solidně zabrat, což je sice zábavné, ale stále mi z toho vychází přiblblá mstivost, obyčejná prohra . Ta se z ukřivděnosti nezastavila před ničím. Tož tak se podívejme do dalšího dílu, co nám páni tvůrci naservírují z jejich pohledu... ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád nemůžu uvěřit, že se něco takovýho stalo, i po závěrečných titulkách s opravdovýma fotkama. To je bizár jako z nějakýho románu. Taky jsem hned pádila na Wikipedii, zajímavý počtení mimochodem. Fagan se dostal do Buckinghamskýho paláce ke královně dokonce dvakrát. Dvakrát! Válka o Falklandy je vyhraná a Thatcherová si dál vede svoji politiku, kdy se polovina země topí v nezaměstnanosti. Její odvaha, a jak dobře vyřešila situaci s Falklandami, je obdivuhodná, ale co se týká politiky, tam už je to trochu sporný, ale do toho radši nebudu zabíhat. Hodnocení: Rule, Britannia! Britannia, rule the waves/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát jsem nechal pátou hvězdičku odpočívat, protože mi vadil ten drobný nepoměr mezi válečným konfliktem a osudem Michaela Fagana. Já tedy chápu, že jeho postava v podstatě zastupovala ty miliony nezaměstnaných, ale i tak si za hodnocením stojím. Každá scéna s Gillian Anderson mě naplňuje pocitem blažené spokojenosti; na rozdíl od mnohých Britů, jsem rád, že se Margaret Thatcher udržela ve funkci tak dlouho, alespoň se mám pořád na co těšit:-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Skutečný Michael Fagan prohlásil seriálový děj za nesmysl, nelíbil se mu jeho herecký představitel a tvůrce kritizoval, že s ním incident vůbec nekonzultovali. Tvrdil, že údajný rozhovor byl krátký, zdvořilý a nekonkrétní. Podle jeho tvrzení byla královna vzhůru, seděla na posteli a překvapeně se zeptala, co tam dělá, načež prakticky okamžitě vyběhla z pokoje vyhledat pomoc. Důrazně odmítl, že by královnu požádal o cigaretu, protože „by to bylo drzé a neuctivé“ a rovněž odmítl, že by mluvili o Margaret Thatcher nebo její politice. (kenny.h)

Reklama

Reklama