Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1946 se egyptský pouliční prodavač inspiruje králem Eduardem, který se vzdal trůnu. Spoustu let nato se pak usilovně snaží proniknout mezi britskou smetánku. (Netflix)

Recenze (14)

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že o stavu pátý série vypovídá to, že se mi zatím nejvíc líbí epizoda, kde figuruje královská rodina jenom v pozadí a je zaměřená na úplně jinou rodinu z Egypta. Na chvíli mi to připomnělo, jak dobrý The Crown bývalo a doufám, že se vrátí do starých kolejí. Každopádně tahle epizoda se opravdu povedla, o Al Fayedových jsem věděla velký kulový, a za těch 50 minut mě zaujali natolik, že by mi nevadilo, kdyby byl zbytek seriálu z jejich pohledu. Je vidět, že když máte prachy, jde všechno, i setkat se s královnou. Jak bohatej musel Al Fayed bejt, když jen tak, protože se mu chtělo, koupil hotel v Paříži a barák po mrtvým náckovi? A mezitím se mu podařilo vyhrát Oscara a zkamarádit se se starým sluhou (kterej samozřejmě umřel, zrovna když jsem si ho oblíbila). Hodnocení: a pak že za peníze štěstí nekoupíš/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Subjektivně zatím nejlepší díl celého seriálu, který je téměř celý zasvěcený neúnavnému vizionáři Mohammedovi Al Fayedovi. V jednom díle je skvěle vykreslen sumář klíčových momentek jeho života, nejdůležitější transakce které se mu povedly, například skvěle inscenovaná scénka s nákupem hotelu Ritz, či nákupního domu Harrods. Zároveň se epizoda zaměřuje na jeho komplikovaný vztah se synem a zajímavě vykresluje i zvláštní pouto se svým komorníkem. Miliardář z chatrče, který se dokázal vybudovat a ovlivnit pohyby na šachovnici anglické smetánky té doby. Seznamovačka s Dianou je fantasticky zahraná, odlehčená a zábavná. Cherry on top. ()

Reklama

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá časť je o vzostupe starého Al Fayeda a jeho preniknutie až na dohľad kráľovnej. Peniaze neznamenajú nič ak ide o moc a príchod do Pantheonu. Pri takejto ambicióznosti je aj smrť vojvodkyne Wallis nezaujímavý minipríbeh. Škoda že odchod Sydneyho nebol o čosi emotivnejsi. Finálny rozhovor s Dianou bol určite top, bezprostrednosť a kamarátstvo Diany určite predčili akékoľvek Mohamedove očakávania. A vďaka Alžbetinemu rasizmu sa dostavajú Ale Fayedovci bližšie než by si kráľovná mohla prestaviť ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

je to těžké hodnotit, protože zpracování bylo skvělé a vztah Mou Mou a Sydneyho byl moc hezký. I prostřihy minulost - současnost. Kdyby to byl díl někde jinde, tak dám snad těch pět. Ale tady mě štve, že máme třetí díl Koruny a je to celé o něčem jiném. Babu jagu vidíme max na konci a vlastně zatím celou sérii ani nechápu, proč tam je. Na to by stačil nějaký motion capture... ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia epizóda ma až tak nebavila, i keď verím, že tu má svoje opodstatnenie. Zatiaľ asi najslabšie z inak skvelého seriálu. Asi prvýkrát ma rušila hudba. Stretnutie Diany s Mou Mou sa mi na prvýkrát zdalo byť až neprirodzene priateľské. Páčilo sa mi zobrazenie vzťahov Sydney - Edward a Sydney - Mou Mou. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama