Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královna si připomíná a hodnotí svých 40 let na trůnu, zatímco Windsor málem lehne popelem a manželské svazky jejích dětí se otřásají v základech. (Netflix)

Recenze (8)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda, která se zaměřuje výhradně na problematiku vztahů královské rodiny, tentokrát zcela mimo Dianu. Vzpomínkovou a příjemně nostalgickou notou přináší zřejmě konečné usmíření dvou sester. Po předešlém díle samozřejmě zahamtnutá brzda, ale muselo to tady být. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl ve kterém se baba jaga stává nesnesitelnější a nesnesitelnější, takže vlastně imeldu vybrali dost dobře. Nechápu, jak někdo může obdivovat britskou královnu, starou babu, jež zůstala myslí někdy na počátku 19. století. Neříkám, že vše v seriálu je pravda, podle mě to ale bylo hlavně její ego, co chtělo dosáhnout nesmrtelnosti, nehledě na to, jak seschlý mozek už mám. Takže si myslím, že to, jak jsou vyvedené vztahy v seriálu, je dost blízké realitě... ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná se budu opakovat, ale bohužel po minulý epizodě, která mi připomněla, jak skvělá Koruna bývala, jsem si pustila tuhle, která mi pro změnu ukázala, že pátá série přesně taková není. Nepřestávám doufám ve zvrat, co mi dokáže, že jsem se mýlila, ale tentokrát nepřišel. Další epizoda, která z dramatických událostí dokázala udělat naprosto nudnou záležitost. Linka Margaret se mi sice líbila o dost víc, než chaos okolo, ale měli ji radši věnovat celou jenom královně. Její děti se rozvádějí, ale že by to člověka chytlo u srdce se říct nedá, spíš to působí jako rozhovor u kafe. Ale jako největší hřích a promarněnou příležitost považuju vyhoření zámku Balmoral. Takže královně vyhoří její domov a všechno, co dostaneme, je poker face a jedno objetí? Kde je drama? Kde jsou emoce? Kde je děj? Hodnocení: bez komentáře/10 ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ jednoznačne najlepšia epizóda piatej série, povedala by som ÚŽASNÁ epizóda Annus horribilis. Vanessa Kirby bola ako Margaret famózna, Helena Bonham Carter je síce talentovaná herečka, ale ako "náhrada" elegantnej princeznej Margaret mi jednoducho nesedela a tu prichádza na scénku skvelá Lesley Manville, v ktorej opäť vidím tú Margaret, ktorou bola kedysi Vanessa :-)). A za výkon v tejto epizóde by som jej dala Golden Globe!!! Potešilo ma, že Peter Townsend tu ešte dostal kúsok priestoru. Veľmi silná epizóda, v ktorej "kráľovnou" je Margaret, Alžbeta rieši manželské spory svojich detí - na jej mieste by mi praskla hlava a celá epizóda sa zaobišla bez Diany. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně první díl páté série The Crown, který se vyrovná alespoň průměrným epizodám z předchozích sérií. A je třeba uznat, že Lesley Manville je důstojnou následovnicí Vanessy Kirby, na rozdíl od Heleny Bonham Carter, která princeznu Margaret pojala jen jako obtloustlou, vulgární alkoholičku. 3*. ()

Skrivan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, tak tohle bylo konečně podle mého gusta! Po předchozí nudné epizodě jsem měl zase pocit, že sleduju starou dobrou Korunu. Příběhově bohaté, emočně nabité. Vzpomínková pasáž s Vanessou Kirby potěšila. ()

Anife 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No hurá! Po slabých třech epizodách přichází přesně to, na co jsem se těšila. Konečně si člověk může vychutnat báječnou Imeldu, která víc prostoru měla až tady. Díl měl spád, záběry na královnu s Phillipem v troskách Balmoralu naprosto precizní. Při proslovu Annus horribilis se mi naprosto tajil dech a finální telefonát dvou sester dojal i pobavil. V tomhle duchu se snad potáhne i zbytek série, protože na tohle já dva roky čekám. ()

Reklama

Reklama