Reklama

Reklama

Koruna

(seriál)
  • Velká Británie The Crown
Trailer 4
Velká Británie, (2016–2023), 55 h (Minutáž: 39–72 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hrají:

Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton, Matt Smith, Tobias Menzies, Jonathan Pryce, Vanessa Kirby, Helena Bonham Carter, Lesley Manville, Josh O'Connor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Seriál sleduje politické soupeření a osobní životy za vlády královny Alžběty II. a události, které určovaly dějiny druhé poloviny 20. století. (Netflix)

Recenze uživatele KevSpa k tomuto seriálu (1)

Koruna (2016) 

Od historického dramatu The Crown jsem coby velký britofil čekala opravdu hodně. Riziko, že mě tahle nákladná výpravná podívaná zklame, bylo velké, ale veškeré obavy se rozplynuly po několika prvních minutách úvodního dílu. Nejen, že jsem byla naprosto ohromena dokonalou filmařinou, ale seriál mě dokázal hned od začátku vtáhnout do děje a po deseti dílech mě na konci vyplivnout emocionálně naprosto vyždímanou. Od jednoho z mých nejoblíbenějších scenáristů Petera Morgana (Královna, Duel Frost/Nixon, Prokletý klub, Rivalové) jsem sice čekala mnohé, ale seriál The Crown ve výsledku překonal veškerá má obrovská očekávání. Na tohle nádherné mistrovské dílo bych se mohla dívat donekonečna a těším se na příštích pět let, které v jeho společnosti strávíme. Scénář, hudba, úžasné herecké výkony všech zúčastněných i dechberoucí výprava… The Crown je skvostem v každém směru a bez váhání jej řadím k tomu nejlepšímu, co nejen letos vzniklo. 1. série - 100% Druhá řada podle předpokladů opět skvostná. Monarchie se dostala do šedesátých let a s tím muselo přijít i hodně změn, které tvůrci brilantně vykreslili. Claire Foy opět potvrdila, jak skvělou je herečkou. Loučení s ní bude o to těžší, ale přeobsazení pro další dvě série je i přesto rozumný tah. 2. série - 100% ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Reklama

Reklama