Reklama

Reklama

Koruna

(seriál)
  • Velká Británie The Crown
Trailer 4
Velká Británie, (2016–2023), 55 h (Minutáž: 39–72 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hrají:

Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton, Matt Smith, Tobias Menzies, Jonathan Pryce, Vanessa Kirby, Helena Bonham Carter, Lesley Manville, Josh O'Connor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Seriál sleduje politické soupeření a osobní životy za vlády královny Alžběty II. a události, které určovaly dějiny druhé poloviny 20. století. (Netflix)

Recenze uživatele theSaint k tomuto seriálu (2)

Série 2 (2017) (S02) 

Druhá série zvedá laťku a zvyšuje rychlost. Nápaditý vizuál- střih, struktura vyprávění a větší důraz na jednotlivé charaktery a historická dění oné doby dělají z této série výživnější podívanou. Jde znát, že po úspěchu první série jsou tvůrci "odvážnější" a jen to prospívá. Co díl, to radost. Klobouk dolů. Každou sérii jsem pokořil na jeden zátah- a to už musí něco vypovídat. Po všech těch cool/akčních/sci-fi/ teen/ seriálech tu máme konečně něco pro dospělého diváka, který touží po inteligentní podívané k zamyšlení. Skvělé dialogy a úžasná výprava. Herci bezchybní, do jednoho. Pokud přičteme přidanou hodnotu v podobě mnoha faktů (která jsem netušil) o královské rodině, tak dostaneme skutečně velmi zajímavou podívanou. Tvůrci zcela jistě chovají ke královské rodině respekt, to je znát, ale zároveň se nebojí tnout do živého a prát špinavé prádlo veřejně. To mi je velmi sympatické. Celkem by mě zajímalo, jak seriál přijímá královská rodina. ()

Série 5 (2022) (S05) 

Poslední série hrozivý sešup dolů. Velmi špatně zvolený casting (až na Camillu, Andrewa a starýho Fayeda). Obzvlášť princ Filip se nepovedl- mimo ve všem. Královna také žádná výhra, ale člověk si na ní přece jen zvykne. West se sice v roli Charlese snaží a po herecké stránce je nejvýš mezi všemi- jeho mimika, reč těla, chůze.. nastudoval si to poctivě, ale prostě to není typ ušlápnutých mužů a fyzicky je od Charlese tak daleko jak jen může. Debicki se pro změnu Dianě podobá, ale přehrává a vystačí si s pouhým jedním výrazem ala Diana. Neskutečně nezáživné. Jakoby se 5. série stala spíše bulvární senzací. A tak se nejlepším dílem celé série stává, ironicky, díl o Dodiho otci, kompletně bez královské rodiny. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Reklama

Reklama