Reklama

Reklama

Koruna - Série 2

(série)
Trailer 1
Velká Británie, 2017, 9 h 48 min (Minutáž: 55–62 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Kamera:

Stuart Howell

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Claire Foy, Matt Smith, Catherine Bailey, Ed Cooper Clarke, Chloe Pirrie, John Sackville, David Shackleton, Michael C. Hall, Yolanda Kettle, Vanessa Kirby (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Začíná nová éra. Královna Alžběta se snaží zorientovat ve stále se měnícím světě a udržet přitom pohromadě své království i manželství. (Netflix)

Recenze (57)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Některé díly (Misadventure, A Company of Men, Dear Mrs. Kennedy, Paterfamilias) na hranici geniality, jindy (Beryl, Mystery Man) zase zklamání z výběru slabší zápletky, nebo nevyužitého potenciálu jinak skvělé zápletky. Velkým zklamáním je taky hudba, která jen oprašuje fantastickou první řadu a Zimmerův theme. Jenže pánové/dámy, čert to vem, když je to pořád taková slast na pohled. A herci se letos rozloučili se seriálem ještě lepšími výkony než loni, především Matt Smith doslova ruloval. Takže jo, těch 9/10 tam v klidu pořád je, zlatíčko Claire Foy bude zatraceně chybět v příštích letech, snad se v Hollywoodu neztratí. Btw. postarejte se někdo, aby Psychor dostal svoje léky, díky. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo čeká, že druhá řada seriálu Crown konečně nabídne záblesk historické akurátnosti, nechť je po zásluze potrestán za svou bezbřehou naivitu. Konzumní diváci budou u této předražené soap opery bezpochyby slintat blahem a zůstává tak na nás ostatních, abychom se zeptali tvůrců, proč mapují život královny Elizabeth (El-lizard-birth) způsobem, který nemá sebemenší oporu v realitě? Proč se Crown pokouší vytvořit její polidštěný obraz a zamlčuje fakta o její reptiloidní formě, schopnosti shape-shiftingu či zapojení do krvavých rituálů, ve kterých hrají prim dětské obětiny? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Crown se těší neochvějné popularitě a v druhé sezóně jsem se tomu nadšení přiblížil...ovšem ještě to tam není. I zde najdeme několik vyloženě mimořádných dílů, ale se zábavností to u mě bylo tentokrát podle tématu, jímž se ten který díl zaobírá. Je to luxusně natočené, mimořádně zahrané, ale místy přece jen až moc dlouhé. A co je vůbec nejhorší, nabírám kuráž na komplet nové obsazení ve třetí řadě. Alespoň, že Korunu sleduji s odstupem několik let a nedozvídám se tuto neradostnou novinu až po zhlédnutí. Claire Foy a (nevěřil jsem, že to někdy řeknu) Matt Smith mi budou hrozně chybět. Alespoň, že se to povedlo i napotřetí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka potvrzuje fakt, že úspěch jedničky nebyla náhoda. Mistrně pokračuje ve vybroušené kombinaci historické přesnosti, dobové okázalosti a sem tam trochu zdravé improvizace. Jedinečný lektvar na úspěch doplňují i znovu famózní herci defacto ve všech hlavních i vedlejších rolích. Tvůrcům se zároveň podařilo nešlápnout vedle se snahou dvojku udělat v něčem větší, velkolepější, či snad mainstreamovější. Recept z prvního dílu pracuje s velmi podobnými ingrediencemi. Tedy operuje s tím co chutná a snaží se na maximum eliminovat to, co nechutná a to se daří na 90 procent. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál je nestranný. Může ho sledovat zanícený ctitel britské královské rodiny, nostalgický konzervativec i progresivně levicový divák a všichni v ní najdou důkazy pro vyhovující výklad. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizodní pojetí mi sedlo a některé díly druhé série mě docela sestřelily. Mám na mysli Vergangenheit, Dear Mrs. Kennedy a Paterfamilias. Velmi dobře zpracovaná témata a excelentně zahraná. A závěrem princezna Margaret. Úžasně zahraná bohémská Margaret, v jejíž očích se zračí vše, jenom ne štěstí... ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Exkluzivně natočená červená knihovna a intimní vztahové drama o nelehkém partnerském soužití odehrávající se na pozadí historických událostí dotýkajících se britské královské rodiny. Druhá řada se na rozdíl od té první více odklání od politiky a raději se zaměřuje na své postavy (Alžběta, Filip, Margaret), jimž v melodramatickém duchu připravuje působivé dějové oblouky. Drama o tíze královské koruny tvůrce Peter Morgan pojal jako sérii interně propojených „konceptuálních epizod“, které se od sebe navzájem liší ústředním tématem a někdy i hlavními postavami. Akademicky vypadající, nicméně „Akademii“ se vzpírající klenot s fenomenálními hereckými výkony Claire Foy a Matta Smithe. Nejlepší epizoda: A Company of Men (2) ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Peter Morgan znovu mistrně zrekonstruoval situace, u kterých nebyl, tak aby dialogy nešustily papírem a byly naprosto přirozené a všeříkající. Výborný scénář, podpořený obřím rozpočtem, vytahuje do hvězdných výšin prvotřídní herecká (a troch i imitační) práce trojlístku Claire Foy, Matt Smith, Vanesy Kirby (přeobsazení v další ředě budu hodně těžko rozdýchávat). Čtvrtá epizoda o námluvách Margaret a jejího fotografa je řemeslným skvostem, zejména střihu a kamery, člověk tu chemii a napětí mezi nimi úplně cítí. Devátá epizoda o vztazích otců a synů je přesný úder na solar plexus. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Méně ucelené vyprávění z kroniky královské rodiny, než nabídla první série. Morgan se v druhé sérii odtahuje od historického dění a preferuje tematicky laděné epizody, kdy se občas trefí a občas o něco méně. Jako celek však pokračování táhne k výšinám několik výborně natočených epizod hlavně prozkoumávajících psychiku postav. Herecky i přes limitovaný prostor velmi vzrostla od minulého roku Vanessa Kirby, která se tak více než vyrovnává excelentním výkonům Foy a Smitha. (nejlepší epizoda - Dear Mrs. Kennedy) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že jsem od druhé sezóny očekával proti úvodní řadě propad v kvalitě, ale mýlil jsem se. Tvůrci sice sáhli ke změně tím, že se tentokrát více soustředili na mezilidské vztahy, ale provedli to takovým způsobem, že je mohu jedině pochválit. A to určitě patřím mezi diváky, které britská politika zajímá. Zatím jsem tedy velice spokojený a těším se na třetí sérii. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O "looking away as an art form". Sledovala som keď bolo aktuálne a teraz si omylom dala repete v domnení že som videla len S1... a trvalo mi 2 epizódy spomenúť si, že toto už som asi videla. Nie že by kvalita šla nejak razantne dolu, ale... dej je totálne zabudnuteľný. ()

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

2. série kráčí ve šlépějích té první, co se týče nadstandardní výpravy a scenáristické práce. Místo, kde však minule úřadoval a do určité míry i zastiňoval Winston Churchill královskou rodinu, teď zeje prázdnotou. Absenci velké persony naštěstí Morgan řeší po svém, když seriál víceméně rozepizoduje a zároveň přitom dílčími příběhy šikovně dokresluje manželství královského páru. A člověk se toho dozví opravdu hodně. O Charlesovi, nacistech, módních účesech...vyberte si. Nabídka je pestrá a bez výjimky výborná. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série obsahuje v neprospěch mé zábavy míň politiky a historie (která je občas lehce manipulovaná, aby se z ní vykřesal nějaký lepší dramatický smysl) a na natahované stopáži převládají díly fantazírující soukromé a intimní rozhovory šlechtických párů. V důsledku toho mě už postava královny se svým klišovitým chováním mezi urážením se na manžela a pečováním o růže začala dost otravovat a začal jsem chápat aspergeráky, kteří si pouští seriály na rychlost 1,5x. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla stejně kvalitní jako první, za což jsem nesmírně ráda, že si stále dokáže udržet tu kvalitu, Peter Morgan je prostě génius a klaním se před jeho psaním. Chápu, že ne vše se odehrálo přesně tak jako v seriálu, musel si to trochu přizpůsobit, ale tímto alespoň trochu přiblíží královskou rodinu obyčejným lidem, divákům jako já, kteří se o ně zajímají a vidí v jiném světle. Tahle sezóna ukazuje, že skoro ve všem jsou stejní jako my, mají stejné problémy, stejné hádky a stejně nevychované příbuzné. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chyběla mi výraznější červená niť, která by se táhla celou sérií. Tím všechny výtky končí. I přes epizodičnost jsem si totiž jednotlivé díly užíval, zvlášť když se občas pracovalo i s chronologií. Znovu jsem se setkal se skvěle napsanými postavami a s herci, se kterými se budu těžko loučit. Druhá řada byla velkolepější, ale komornost ani dramatičnost nezmizely, o kvalitě nemluvě. Například jedno oholení knírku s sebou neslo tolik napětí a takovou katarzi, jako když se rozhodovalo o budoucnosti samotné země. A než se dostaví pokračování, tak si ještě nejednou poslechnu hlavní hudební motiv. (Netflix) ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre Season 2 platí v podstate to isté, čo som napísala k prvej sérii. The Crown nie je len umeleckým zážitkom, no zároveň ponúka množstvo zaujímavých informácií a faktov. Ide naozaj o kvalitný seriál, dali si záležať na autentickosti, všetko je do detailov prepracované. Chválim úctyhodné herecké výkony, predovšetkým kráľovnu seriálu Claire Foy - jej výraz tváre hovorí za všetko, slová nie sú potrebné, ďalej John Lithgow - ako Churchill je dokonalý a presvedčivý. Obľúbila som si aj princeznú Margaret, teda pre mňa doteraz neznámu Vanessu Kirby a celá tá dejová línia dvoch sestier ma zaujala asi aj najviac. Chválim kameru, strih, hudbu, kostýmy, výpravu, scenár, réžiu, vlastne všetko. Vidím, že tvorcovia si dali záležať, snažili sa tak, ako keby točili kinofilm, nič nie je zanedbané. Pravdupovediac veľmi sa o kráľovskú rodinu nezaujímam (The Crown som si dala ako náhradu za úžasný nádherný seriál Downton Abbey😀), a Alžbetu som vnímala len ako bielovlasú kráľovnu v ružovom kostýme, ktorá nikdy nič nemusí robiť a má na ružiach ustlané celý život. Vďaka seriálu som na ňu zmenila názor. Už to nie je len monarch, ale človek, žena, ktorá bola kedysi mladá, manželka, matka, dcéra, sestra a ako kráľovná to nemala ľahké, kadečím si musela prejsť. 4,5* zaokruhľujem vyššie. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť nákladná a výpravná, kostýmovo bohatá produkcia. V druhej sérii sa viac orientovali na kráľovskú rodinu. Historických momentov a reakcie kráľovského dvora (či parlamentu) bolo pomenej. To ma trochu sklamalo. Na svoje si prídu skôr diváčky zamerané na "aféry politikov a kráľovskej rodiny). ()

Reklama

Reklama