Reklama

Reklama

Koruna - Série 2

(série)
Trailer 2
Velká Británie, 2017, 9 h 48 min (Minutáž: 55–62 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Kamera:

Stuart Howell

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Claire Foy, Matt Smith, Catherine Bailey, Ed Cooper Clarke, Chloe Pirrie, John Sackville, David Shackleton, Michael C. Hall, Yolanda Kettle, Vanessa Kirby (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Začíná nová éra. Královna Alžběta se snaží zorientovat ve stále se měnícím světě a udržet přitom pohromadě své království i manželství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (57)

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší než první série, několik dílů mě fakt nebavilo. Tím nechci upírat Crownu filmařské kvality, ale jen to nestačí. Rozhodně bych vyzdvihnul díl s Alžbětiným projevem v Jaguaru a následným honem na lorda Altrinchama, ten byl pro mě asi historicky nejpřínosnější, a to je to, co mě na tomhle seriálu nejvíc zajímá. Škoda, že oproti první řadě historických událostí ubylo a přibyla vztahová dramata. (Netflix, orig.) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Méně ucelené vyprávění z kroniky královské rodiny, než nabídla první série. Morgan se v druhé sérii odtahuje od historického dění a preferuje tematicky laděné epizody, kdy se občas trefí a občas o něco méně. Jako celek však pokračování táhne k výšinám několik výborně natočených epizod hlavně prozkoumávajících psychiku postav. Herecky i přes limitovaný prostor velmi vzrostla od minulého roku Vanessa Kirby, která se tak více než vyrovnává excelentním výkonům Foy a Smitha. (nejlepší epizoda - Dear Mrs. Kennedy) ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Peter Morgan znovu mistrně zrekonstruoval situace, u kterých nebyl, tak aby dialogy nešustily papírem a byly naprosto přirozené a všeříkající. Výborný scénář, podpořený obřím rozpočtem, vytahuje do hvězdných výšin prvotřídní herecká (a troch i imitační) práce trojlístku Claire Foy, Matt Smith, Vanesy Kirby (přeobsazení v další ředě budu hodně těžko rozdýchávat). Čtvrtá epizoda o námluvách Margaret a jejího fotografa je řemeslným skvostem, zejména střihu a kamery, člověk tu chemii a napětí mezi nimi úplně cítí. Devátá epizoda o vztazích otců a synů je přesný úder na solar plexus. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Exkluzivně natočená červená knihovna a intimní vztahové drama o nelehkém partnerském soužití odehrávající se na pozadí historických událostí dotýkajících se britské královské rodiny. Druhá řada se na rozdíl od té první více odklání od politiky a raději se zaměřuje na své postavy (Alžběta, Filip, Margaret), jimž v melodramatickém duchu připravuje působivé dějové oblouky. Drama o tíze královské koruny tvůrce Peter Morgan pojal jako sérii interně propojených „konceptuálních epizod“, které se od sebe navzájem liší ústředním tématem a někdy i hlavními postavami. Akademicky vypadající, nicméně „Akademii“ se vzpírající klenot s fenomenálními hereckými výkony Claire Foy a Matta Smithe. Nejlepší epizoda: A Company of Men (2) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Některé díly (Misadventure, A Company of Men, Dear Mrs. Kennedy, Paterfamilias) na hranici geniality, jindy (Beryl, Mystery Man) zase zklamání z výběru slabší zápletky, nebo nevyužitého potenciálu jinak skvělé zápletky. Velkým zklamáním je taky hudba, která jen oprašuje fantastickou první řadu a Zimmerův theme. Jenže pánové/dámy, čert to vem, když je to pořád taková slast na pohled. A herci se letos rozloučili se seriálem ještě lepšími výkony než loni, především Matt Smith doslova ruloval. Takže jo, těch 9/10 tam v klidu pořád je, zlatíčko Claire Foy bude zatraceně chybět v příštích letech, snad se v Hollywoodu neztratí. Btw. postarejte se někdo, aby Psychor dostal svoje léky, díky. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (3)

  • Mladý Filip odlétá z Německa do školy Gordonstone na palubě letadla Junkers Ju 52/ 3M. Stroj se začal sériově vyrábět v Německu v roce 1931, výroba byla ukončena ve Španělsku v roce 1952. Luftwaffe zpočátku používala letoun i v roli středního bombardéru (Legie Condor a při napadení Polska), později pro transportní účely a jako stroj pro přepravu výsadkářů. (Necrotongue)

Reklama

Reklama