Reklama

Reklama

Koruna

(seriál)
  • Velká Británie The Crown
Trailer 6
Velká Británie, (2016–2023), 55 h (Minutáž: 39–72 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hrají:

Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton, Matt Smith, Tobias Menzies, Jonathan Pryce, Vanessa Kirby, Helena Bonham Carter, Lesley Manville, Josh O'Connor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Seriál sleduje politické soupeření a osobní životy za vlády královny Alžběty II. a události, které určovaly dějiny druhé poloviny 20. století. (Netflix)

Recenze uživatele minno k tomuto seriálu (9)

Nedopatření (2017) (S02E01) 

Skvelý úvod. Atmosféra, hudba, scénografia, kostými, všetko na špičkovej úrovni. Absencia W. Churcila je citeľná, ale Claire Foy opäť podáva fantastický výkon. ()

Mezi muži (2017) (S02E02) 

Ešte lepšie ako epizóda prvá. Budem sa opakovať, ale neskutočné scenérie, všetko natočené s citom a každý jeden záber dôkladne premyslený. Keď to spojíte s kvalitnými dialógmi a perfektnými hereckými výkonmi, nemáte čo vytknúť. Epizóda síce bez politického nádychu, čo jej veľmi prospelo. Tlieskam! Crown ma opäť svojou atmosférou pohlcuje každou epizódou. Och a tá hudba. Vata pre uši. ()

Lisabon (2017) (S02E03) 

Každá epizóda lepšia ako tá predchádzajúca. Hudba v tejto epizóde excelovala a neskutočne dotvárala atmosféru pri jednotlivých scénach. Toto nie je len seriál, toto je umelecké dielo! ()

Beryl (2017) (S02E04) 

Neskutočná hudba, perfektné výkony hercov (chémia medzi Vannessou a fotografom, ktorého meno sa mi nechce veľmi hladať, sa dala naozaj krájať) a zas raz kvalitne natočená epizóda. Podľa môjho názoru špička, čo sa produkčnej stránky týka. Klobúk dole. ()

Loutky (2017) (S02E05) 

Epizóda hodná celovečného filmu. Nádhera. ()

Vergangenheit (2017) (S02E06) 

Záver ma prikoval ku gauču! Crown túto sériu naozaj šlape ako dobre namazaný stroj. ()

Matrimonium (2017) (S02E07) 

Trvalo presne 7 epizód kým som sa rozhodol udeliť len 4 hviezdy. Epizóda samá o sebe nebola zlá, ale bohužiaľ ma dej nedokázal na toľko prikovať ku stoličke ako epizódy predošlé. ()

Drahá Jacqueline (2017) (S02E08) 

A sme opäť na vrchole. Po minulej, nie moc záživnej, epizóde nám Crown namixovala opäť skvelý mix politiky / vzťahov, ktorý som im znova hltal aj s navijákom. Predstavenie Kennedyovcov bolo príjemné spestrenie a koniec sa vydaril na výbornu. Pri každej jednej epizóde mám pocit že ide o celovečerný film. ()

Paterfamilias (2017) (S02E09) 

Neskutočne skvelá, atmosférická epizóda. Tomuto človek naozaj nemá čo vytknúť. Bravó ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Reklama

Reklama