Reklama

Reklama

Koruna

(seriál)
  • Velká Británie The Crown
Trailer 1
Velká Británie, (2016–2023), 55 h (Minutáž: 39–72 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hrají:

Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton, Matt Smith, Tobias Menzies, Jonathan Pryce, Vanessa Kirby, Helena Bonham Carter, Lesley Manville, Josh O'Connor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Seriál sleduje politické soupeření a osobní životy za vlády královny Alžběty II. a události, které určovaly dějiny druhé poloviny 20. století. (Netflix)

Recenze uživatele Camulator k tomuto seriálu (1)

Koruna (2016) 

Bylo jen otázkou času, než se životní příběh nejdéle vládnoucí panovnice dočká uměleckého zpracování. I když tak nebývá zvykem, ještě za jejího života se tohoto úkolu nechopil nikdo menší, než Peter Morgan, muž, jenž stojí za oscarovou Královnou. Musím přiznat, že ještě před premiérou jsem měl nemalé obavy, neboť bylo jasné, že postavy budou pro účel seriálového vyprávění do jisté míry zbeletrizovány a historie zdramatizována. A ve výsledku se skutečně najde nejeden okamžik, u kterého si historik zřejmě vykroutí oči. Naštěstí je těchto pár lapsů zpravidla okamžitě zapomenuto díky spoustě naopak velkolepých a dech beroucích scén, které musí nejednoho milovníka britské monarchie a Windsorů zahřát u srdce. Na seriálové poměry astronomický rozpočet je patrný na každém kroku, od kulis a kostýmů, po velice přesný výběr herců. Jistým výkonům zkušeného Jareda Harrise a Johna Lithgowa se zcela vyrovnává mladá a talentovaná Claire Foy, jejíž Alžbětu II. zkrátka nejde popsat. Musíte ji vidět. Máte-li zájem o britskou monarchii a vládnoucí dynastii, přičemž jste ochotni přehlédnout některé nedostatky, pak jste právě objevili seriál roku. Pro všechny ostatní je The Crown dalším brilantním dramatem Netflixu. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Reklama

Reklama