Reklama

Reklama

Koruna - Série 2

(série)
Trailer 1
Velká Británie, 2017, 9 h 48 min (Minutáž: 55–62 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Kamera:

Stuart Howell

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Claire Foy, Matt Smith, Catherine Bailey, Ed Cooper Clarke, Chloe Pirrie, John Sackville, David Shackleton, Michael C. Hall, Yolanda Kettle, Vanessa Kirby (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Začíná nová éra. Královna Alžběta se snaží zorientovat ve stále se měnícím světě a udržet přitom pohromadě své království i manželství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (57)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chyběla mi výraznější červená niť, která by se táhla celou sérií. Tím všechny výtky končí. I přes epizodičnost jsem si totiž jednotlivé díly užíval, zvlášť když se občas pracovalo i s chronologií. Znovu jsem se setkal se skvěle napsanými postavami a s herci, se kterými se budu těžko loučit. Druhá řada byla velkolepější, ale komornost ani dramatičnost nezmizely, o kvalitě nemluvě. Například jedno oholení knírku s sebou neslo tolik napětí a takovou katarzi, jako když se rozhodovalo o budoucnosti samotné země. A než se dostaví pokračování, tak si ještě nejednou poslechnu hlavní hudební motiv. (Netflix) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Méně ucelené vyprávění z kroniky královské rodiny, než nabídla první série. Morgan se v druhé sérii odtahuje od historického dění a preferuje tematicky laděné epizody, kdy se občas trefí a občas o něco méně. Jako celek však pokračování táhne k výšinám několik výborně natočených epizod hlavně prozkoumávajících psychiku postav. Herecky i přes limitovaný prostor velmi vzrostla od minulého roku Vanessa Kirby, která se tak více než vyrovnává excelentním výkonům Foy a Smitha. (nejlepší epizoda - Dear Mrs. Kennedy) ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre Season 2 platí v podstate to isté, čo som napísala k prvej sérii. The Crown nie je len umeleckým zážitkom, no zároveň ponúka množstvo zaujímavých informácií a faktov. Ide naozaj o kvalitný seriál, dali si záležať na autentickosti, všetko je do detailov prepracované. Chválim úctyhodné herecké výkony, predovšetkým kráľovnu seriálu Claire Foy - jej výraz tváre hovorí za všetko, slová nie sú potrebné, ďalej John Lithgow - ako Churchill je dokonalý a presvedčivý. Obľúbila som si aj princeznú Margaret, teda pre mňa doteraz neznámu Vanessu Kirby a celá tá dejová línia dvoch sestier ma zaujala asi aj najviac. Chválim kameru, strih, hudbu, kostýmy, výpravu, scenár, réžiu, vlastne všetko. Vidím, že tvorcovia si dali záležať, snažili sa tak, ako keby točili kinofilm, nič nie je zanedbané. Pravdupovediac veľmi sa o kráľovskú rodinu nezaujímam (The Crown som si dala ako náhradu za úžasný nádherný seriál Downton Abbey😀), a Alžbetu som vnímala len ako bielovlasú kráľovnu v ružovom kostýme, ktorá nikdy nič nemusí robiť a má na ružiach ustlané celý život. Vďaka seriálu som na ňu zmenila názor. Už to nie je len monarch, ale človek, žena, ktorá bola kedysi mladá, manželka, matka, dcéra, sestra a ako kráľovná to nemala ľahké, kadečím si musela prejsť. 4,5* zaokruhľujem vyššie. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že jsem od druhé sezóny očekával proti úvodní řadě propad v kvalitě, ale mýlil jsem se. Tvůrci sice sáhli ke změně tím, že se tentokrát více soustředili na mezilidské vztahy, ale provedli to takovým způsobem, že je mohu jedině pochválit. A to určitě patřím mezi diváky, které britská politika zajímá. Zatím jsem tedy velice spokojený a těším se na třetí sérii. ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Druhá série byla o jednu hvězdičku slabší než ta první. Pořád se jedná o velmi kvalitní seriál, který ve svém žánru v podstatě nemá konkurenci, ale oproti první řadě tomu skutečně "něco" chybělo. Možná bych řekl, že druhá série měla méně takových těch dramatických okamžiků, podpořených skvělou hudbou, u kterých člověk až mrazilo v zádech a kterých bylo v první řadě mnoho. To u druhé sezóny tak trošku absentovalo. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (3)

  • Mladý Filip odlétá z Německa do školy Gordonstone na palubě letadla Junkers Ju 52/ 3M. Stroj se začal sériově vyrábět v Německu v roce 1931, výroba byla ukončena ve Španělsku v roce 1952. Luftwaffe zpočátku používala letoun i v roli středního bombardéru (Legie Condor a při napadení Polska), později pro transportní účely a jako stroj pro přepravu výsadkářů. (Necrotongue)

Reklama

Reklama