Reklama

Reklama

Charité

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2024), 19 h 25 min (Minutáž: 45–51 min)

Tvůrci:

Christine Otto

Hrají:

Alicia von Rittberg, Christoph Bach, Justus von Dohnányi, Matthias Koeberlin, Ernst Stötzner, Ramona Kunze-Libnow, Klara Deutschmann, Roland Wolf (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Prestižní nemocnice Charité v Berlíně koncem 19. století. Počátky moderního lékařství. Osudy slavných německý lékařů a vědců, jejich úspěchy ale i zklamání… (TV Barrandov)

Recenze (9)

emma53 

všechny recenze uživatele

Nečetla jsem obsah a proto jsem byla v závěru překvapená, že se jedná o skutečné osobnosti v našich dějinách, které nějakým způsobem ovlivnily lékařskou vědu. Podoba se skutečnými osobami byla velmi povedená a atmosféra té doby také. Velmi mě překvapila podobně jak píše uživatel Aki, ta primitivnost v některých situacích. Měla jsem mravenčení, když jsem viděla, že i v pitevně se nepoužívají téměř vůbec rukavice, natož v celé Charité a neexistovaly roušky při tak vážných a nakažlivých nemocech. Tenhle seriál rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Povedený téměř dokumentárně vedený seriál, který však neopomíjí ani zajímavé příběhy v osobních rovinách. O počátcích moderní medicíny, zejména pak o několika budoucích nositelích Nobelovy ceny za objevení nových léků. Je udivující, jak ještě před sto lety byla lékařská věda i praxe primitivní a nevědomá. Zajímavá je i linka prušáckého, buršáckého nacionalismu předznamenávající budoucí tristní německý vývoj. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Traja budúci nositelia nobelovej ceny a pre nás na škole alfa a omega. No ale takto pokope to nemohlo sekať dobrotu, je jasné, že prišli problémy... Dosť ma prekvapil tu vykreslený Kochov charakter, z histórie vieme prakticky všetko, čo tu bolo o ňom povedané (najmä o tom jeho tuberkulíne), no ale keď sa takto spolu pozliepajú všetky fakty do výsledného obrazu tak mi z toho vyšiel nečakane dosť nesympatický človek... Na televíznu produkciu chválim aj spracovanie ako i vyobrazenie dobových reálií, čo navodilo príjemnú dobovú atmosféru. Oceňujem tiež príkladné spracovanie sociálno-spoločenského podhubia predvojnového Nemecka (hlavne pekné vykreslenie nárastu nacionalizmu v danom období) ako aj spiatočnícky postoj k ženám čo sa týka vzdelávania. Po hereckej stránke tiež nemám námietky. Slušný nadpriemer a veľká spokojnosť, pre prírodovedcov a medikov určite vítaná záležitosť. 80/100 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Poučná i zábavná podívaná. 1)  Seriál je zajímavý především proto, že zobrazuje dobové poměry v nemocnici, způsob práce s pacienty i chování personálu._____ 2)  Seriál rovněž zajímavě zobrazuje i poměry ve společnosti - buršáctví, postavení žen, vnímání císařství, nacionalismus apod._____ 3)  Seriál rovněž zobrazuje osudy pozdějších nositelů Nobelovy ceny dr. Kocha (tuberkulóza) a dr. Behringa (záškrt)._____  4)  Aby celý koktejl byl chutnější, přidali tvůrci i pár osobních linek._____  5)  Charité i dnes patří k nejlepším nemocnicím na světě. Léčila se zde Angela Merkelová či Alexej Navalnyj._____ 6)  V Čechách (Praha - Invalidovna. Albertov, Jaroměř) našli tvůrci vhodné prostředí._____ 7)  Jazykový koutek. Nemocnice Charité (francouzsky milosrdenství, odtud český pojem charita) měla za své heslo: Forschen, Lehren, Heilen, Helfen, tedy Bádat, učit, léčit, pomáhat._____  8)  Píši po zhlédnutí první řady. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

chvalim výborne vykreslenu historičnosť , doby autentičnosť spolocensko politickej situacie a pomerov a pracovnych vzťahov a napokon aj celkom fajnovo vykreslene postavy dokonca aj skutočných nositeľov Nobelových cien. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dobré, německé, historické, revoluční po všech směrech. Mám ráda tyhle příběhy z lékařského prostředí. Průměrné hodnocení je dáno možná tím, že jsem seriál viděla ve slovenštině, která mi sama o sobě přijde dost nezvučná a bez emocí. Příběh je to hezký, některé vyhrocené situace bych ale dotáhla trochu víc do konce. Nevím, zda se podívám na další řadu. ..ale stejně byli chytří všichni ty páni a dámy, co vynalezli očkování.. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

pokus o ukázku jak se jen ztěžka objevovaly metody léčení.Bez rukavic,bez jakýchkolv přístrojů,diagnoza se určovala odhadem.Filmařům se podařilo za jedna vystihnout dobu,exteriéry, interiéry. ()

Evan7 

všechny recenze uživatele

Parádny seriál z histórie o skutočných osobnostiach v lekárskej vede a objavoch v medicíne. Pekné historické prostredie, kostýmy, ale aj životné príbehy. ()

Reklama

Reklama