Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleský detektiv Thomas Dooley a jeho psí parťák Jerry Lee se chystají do důchodu. Mají za sebou poslední den služby a večírek na rozloučenou. Jenže Jerry Lee nechápe, že už není polda, ale jen obyčejný psí civil a tak uprostřed noci zatáhne mejdanem zmoženého Thomase do dalšího případu, když narazí na lupiče, kteří pronikli do vývojového oddělení společnosti Micro Labs, aby se tu pokusili ukrást prototyp převratného čipu. Přes veškerou snahu se jim však dobře vybavené lupiče, kteří za sebou nechali několik mrtvých strážných, nepodaří zadržet. Pouze v přestřelce jednoho z lupičů zabijí a co je horší, sami jsou vzápětí policií přistiženi na místě činu a stávají se podezřelými. To mimo jiné znamená, že Dooleymu je pozastaveno vyplácení důchodu do doby, než bude případ uzavřen. Bývalá šéf, kapitán Thomas, ho sice varuje, aby nestrkal nos do federálního vyšetřování, Dooley však chce očistit své jméno a navíc potřebuje nějaký příjem do doby, než se dočká své penze. Protože jediné, co opravdu umí je detektivní práce, rozhodne se otevřít si praxi soukromého detektiva. Jeho prvním a jediným klientem se stává Laura, která chce najít svého nezvěstného snoubence, poněkud záhadného chlapíka, který jak se zdá, by mohl být zapleten do případu krádeže v Micro Labs. A tak zatímco FBI se stále točí kolem teorie, že by Dooley mohl být jedním z pachatelů, Dooley se dostává na stopu skutečného pachatele, když odhalí jeho společníka Billyho Cochrana. Dřív než se k němu dostane, je však Cochrane zavražděn a to donutí Dooleyho k realizaci dalšího riskantního plánu. Díky Jerrymu se totiž stal majitelem mikročipu, který se lupič pokusil získat a tak se ho pokusí přilákat domněnkou, že by nechal uplatit dvoumilionovým "nálezným", které by za čip vyměnil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Thomas Dooley (James Belushi) a jeho psí kolega Jerry Lee se po mnoha letech u Los Angelské policie chystají do svého důchodu. Jejich velkolepé důchodové plány ale zkazí loupež ve vývojovém centru, ke které se nešťastnou náhodou připletou - a sami jsou obvinění FBI z této loupeže, a je jim pozastaven důchod. Proto musí Dooley najít toho pravého lupiče sám, aby očistil své jméno a mohl odejít na zasloužený odpočinek ... Pořád jsem čekal, co se z filmu vyvine - a bohužel jsem se ničeho závratného nedočkal. Jako epizoda z Komisaře Rexe by to asi stačilo, ale jako celovečerák už bohužel ne-e. Některé scény byly až úplně naivní (opravdu někdo dá dva tisíce dolarů za oplodnění své psice?), ani po herecké stránce film nikterak nevyčníval (pokud se chce James Belushi podívat, jak má vypadat stárnoucí detektiv tak doporučuji takového Colomba)... ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý. Od tohoto dílu jsem nečekal vůbec nic, už díky slabšímu hodnocení tady, a musím říct, že se mi hodně líbil. Nerozesmál a nepobavil mne sice tak, jako díl druhý, ale prvnímu dílu se naprosto vyrovnal, já bych dokonce řekl, že pro mne byl díky mnohem civilnějšímu pojetí daleko lepší a zábavnější. Gagy s agenty FBI byly dokonalé :-D ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Horší než jednička, ale pořád si to udržuje slušnou kvalitu, James Belushi se na starý kolena překonává a občas se mu povede dobrej vtip, ten pes je jako vždycky výbornej, daleko lepší než komisař Rex a scény ve kterých byl pes a Belushi dohromady byly super, jenom příběh byl dost přizpůsobenej věku Belushiho, ale zase na druhou stranu se přizpůsobil i Belushi a ze svýho věku si dělá srandu, takže celkově vzato to je průměrnej film s nadprůměrnejma vtipama ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné "důchodové" zakončení trilogie o detektivu Dooleym a jeho psím parťákovi Jerrymu Lee. Ani tentokrát se nic nezměnilo na skvělé atmosféře, respektive na chemii mezi hlavními protagonisty, i když už jsou oba značně "za zenitem". Děj má pomalejší tempo, dočkáme se však i množství detektivních či komediálních prvků. Nějaké velké zvraty v příběhu nečekejte, poslední K-9 je jednoduše film pro odreagování a užití si velmi příjemné atmosféry a povedeného humoru. Jako u předchozích dílů jsem si i tento parádně užil a rád se na něj kdykoliv znovu podívám. Na závěr musím dodat, že na TV Nova běží tento snímek s novým dabingem ( konkrétně od roku 2016), který je opravdu příšerný a s původním se absolutně nedá srovnávat. Takže všem raději doporučuji starý DVD dabing, který filmu sedí daleko líp. 7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Záver fenomenálnej trilógie. 3 roky po príšernej dvojke prišla prekvapivo o čosi (ale fakt len o čosi) znesiteľnejšia trojka. V nej Belushi vyzerá lepšie, ako v dvojke, čo je divné. So svojím verným psím parťákom odchádza na dôchodok a stávajú sa súkromnými detektívmi. Vyšetrujú prípad, ktorý by rozlúskol aj váš štvorročný synovec, ak by mal čas a práve by sa nehral s Transformermi. Poriadne fekálny americko-kanadský diel. Ak niekomu v dvojke vadila čudná kombinácia stalkerovského trileru s rodinnou komédiou, mohol by byť trojkou viac uspokojený,  keďže je žánrovo vyladenejšia (v zmysle rodinnejšie a bez prehnane rušivých drsných vsuviek, miestami sa toho deje tak málo kriminálneho, až pozabudnete, že hrdina a pes vôbec niečo vyšetrujú). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru (Britská Kolumbie, Kanada) od 24. května do 27. června 2001. (noelcoward73)

Reklama

Reklama