Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Užívejte si neřestí, „Alibi na klíč“ to za vás vyžehlí. „Alibi na klíč“ je kancelář, která vymyslí a poskytne alibi na cokoliv, co chcete. Na fotbal místo na večeři s příbuznými? Ulejt se z práce? Aférka? Nevěra? Nebo mít prostě chvíli od všeho pokoj? Hrdinové z komedie Alibi na klíč všechno perfektně zařídí a nikdo nemá ani páru. Ale ouha! Věci se někdy umí zamotat. Greg, hlavní hrdina filmu a všech možných alibi, samotný bůh našich neřestí a tajemství, se zamiluje. Bezhlavě, samozřejmě. Vždyť jeho přítelkyně je krásná, sympatická, ve všech směrech úžasná a taky ho miluje. Nicméně nesnáší, když někdo lže, a tak Greg raději tají, co vlastně dělá a čím se jeho agentura zabývá. To je ale jenom začátek. Když se jde seznámit s rodiči své životní lásky, zjistí, že jejího tátu velmi dobře zná. Právě mu totiž připravil neprůstřelné krytí na víkendové zálety. Lavina šílených událostí, malérů a zvratů na sebe nenechá dlouho čekat. A jakmile jedna prekérní situace odezní, už je tu druhá... a třetí... a čtvrtá. Alibi na klíč je komedie, která vás naučí říkat pravdu. Anebo si sehnat pořádný alibi. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (266)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je milé vidět, že tradice žabožroutské bláznivé komedie ještě úplně nevychcípala na úkor manipulativních multikulti pomejí, které ti militantně liberální a falešně altruističtí pomatenci poslední dobou produkují jako na běženeckém pásu, aby podprahově sdělovali zbytkům soudné Evropy, jaké je to děsně kůl hýčkat si na domácí půdě bandu islámem vymatlaných semikriminálních parazitů a nekontrolovatelně nám kontaminovat Šengen středověkým nekulturním svinstvem. Nějaký ten Said Auíta tím sice okrajově proběhne, zřejmě aby to vedoucí sluníčkářští soudruzi z Liberté Ilegalité Debilité pro neplnění kvót hned nezamkli do Bastily, nicméně jinak se jedná o veskrze snesitelnou, docela originální a poměrně zábavnou klasickou ztřeštěnou kokotinku o tom, jak Slizský blondýn s velkou hubou tak dlouho zajišťoval fuj fuj odporným a amorálním cizoložníkům alibi, až se to žertovně semlelo tak, že mu ve všech těch pocákaných prostěradlech z hodinových hotelů vymáchali xicht. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První setkání s tvorbou Philippa Lacheau dopadlo na solidní čtyři hvězdy. Alibi na klíč jsou místy naivní, přitroublá, ale vtipem parádní francouzská komedie, která mi do žil vlila pocit, že by na tom Francouzi s komedií přeci jen nemuseli být tak špatně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $29,281,000▐ Francúzi sa akosi odviazali a natočili ďalšiu perverznú bejkovinu, ktorá našťastie ponúkne niekoľko vydarených zábavných scén. /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“MALÁ LEŽ BOLÍ MÍŇ NEŽ PRAVDA. NAŠÍM CÍLEM JE LIDEM POMÁHAT…“ /// Série ftipnejch situací, který vycházej z jednoho (ftipnýho) fópa. Taky je tady láska, ale víc než romantika je to celkem vtipný a hlavně svižný. Navíc jsou tady sympatický odkazy na jiný bijáky. A ten nápad s agenturou… no k nezaplacení! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju alibi. 2.) Stará tvrdí, že romantika a humor k sobě nepasujou. 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Philippe Lacheau jako režisér, scénarista a herec už po třetí a opět vynikající. Herci jsou naprosto stejní jako v jeho předchozích filmech, což je paráda vidět partu kamarádů, kteří se mají rádi doopravdy a společně řádí i ve filmech. Námět je velmi originální, vtipných situací je dostatek, zvratů více než dost, no celkově se jedná o jednu velkou šíleně adrenalinovou jízdu, která si nebere servítky vůbec s ničím. Dost možná nejvtipnější komedie Roku a Francouzi opět válí. 95% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak se Vám mám odvděčit? Restaurace? Peníze? Orální sex?" Pokud tohle nabízí sympatická Flo, tak bych si asi dokázal vybrat. Moc se mi totiž líbila, zejména když si hrála na jelena, ale tu právničku jsem jí tak nějak nevěřil. Stejně tak Greg mi připomínal spíš zmateného šimpanze než fikaného majitele agentury na výrobu alibi. Nicméně musím přiznat, že jsem se v některých chvílích královsky bavil a v jiných zase cítil dost trapně. Prostě to chtělo víc soutěží v rozesmívání, zpívání v koupelně, narkovtípků s Mehdim či destrukcí čoklíka a méně pokusů o dramatičnost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Francouz Lacheau chce být jako Američan Sandler, ale vychází mu z toho komedie spíše německého ražení, což je sám o sobě varovný signál o velikosti prsních svalů Chong Liho. Narkolepsií v dodávce a vysazením před penzionát končí výčet vtipných momentů, zbytek je poněkud bezradná snaha o bláznivou komedii, která se navíc rozkládá ve své romantické složce. Schválně si tipněte, jestli padne věta: „Slib mi, že mi nebudeš lhát..“ Se vzpomínkou na Belmondovy Veselé Velikonoce, kde se také předly pavučiny lží, ale o poznání inteligentněji, jsem zamáčkl slzu a sám sebe se zeptal, jestli je nyní nutné, aby agresivní kočka napadla visící varlata a hořící pes letěl nákopem do bazénu. Asi je.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hrozně se mi na téhle partě líbí s jakou grácií dokáží zvládnou i ten možná nejnevhodnější vtip a i přes veškerou předvídatelnost o vypilovat do naprosté dokonalosti. Další perfektní komedie 95% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s francouzským Owenem Wilsonem. Ty americké se z kin tak nějak vytratily, tak pevně doufám, že díru na trhu perfektně vyplní právě ty frankofonní. Komu uniklo v kinech, mohu doporučit i domA, zejména kvůli všemožným popkulturním narážkám, které mne pobavily zdaleka nejvíce. Hlavně ta ze Star Wars! Sympatických 7/10. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Já to stáhl jako ,,Alibi na míru", kurva drát! Celý komentář jsem hodlal vystavět coby opulentní změť zbytečných slov okolo slovní hříčky ,,alibi na díru". Jaký prasopes to přejmenoval? ,,Alibi na klíč"? To je kouzlo pryč! ,,Alibi na píč".... no není to ono, není to nič. Samotný kýč je film. Nebo obráceně, to je buřtíček. Ale kýč vcelku bagetiérsky odlehčený, nárazově i vtipný, s dvojčetem vrchního przniče ryb Kuby Wágnera v hlavní roli přeslušnělého podvodníka, kterou si Lašé napsal, zrežíroval a zjevně i užil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Není to tak dlouho co jsem viděl Superblba a je mě jasné, že vysoký standard směšnosti budou mít všechny režisérovy komedie, které si budu muset doplnit. Zkrátka i po letech stále ještě platí, že když dostanu komediální chutě, tak Francie je minimálně skvělá volba. 75% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzelo, že na začátku nebylo víc praktických ukázek umění Gregovy agentury. Člověk se rád vzdělá, že jo. Jenže pak nastoupila Fontánová a mně by bylo jedno i kdyby kinu odlítla střecha a začalo na mě sněžit. Ona a dvojnice Csákový Nawell Madani jsou pro mě ztělesněním pojmů "láska na celý život" a "holka na jednu noc." Ale funguje tady všechno, ne jenom ženský element. Asi nemá smysl zdůrazňovat, že Francie je pro žánr komedie něco jako Kanada pro hokej; stačí jim úplně obyčejný nápad a člověk má jistotu, že se bude hoďku a půl bavit. A teď mě omluvte, jdu si domluvit rande, abych si mohl vyzkoušet novou verzi hry "kdo se zasměje první, ten dostane facku." ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak musím uznat, že Alibi.com je zábavnou komedií. Párkrát jsem se fakt zasmál. Jen ty fórky se psem mi přišly trošku přes čáru. Tahle komedie měla jinak celkem "inteligentní" humor a tohle podle mě neměla zapotřebí(toť můj názor). Ale jinak opravdu fajn komedie. Slabší 4hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neprůstřelnost alibi je testována teatrálním až banálním humorem, jakého je všude plno, a triviálním konceptem, jaký je znám z desítek mnohem humornějších komedií. Je sice hezké, že film se nechal volně inspirovat skandální agenturou, z níž na veřejnost unikly četná cizoložství slavných osobností, nicméně tomuhle filmu je to úplně jedno. Ten jakoukoliv kontroverznost nahradil prima primitivním humorem, který má nekonečnou kadenci, je však zajímavé, že u mě to vyvolalo jen pouhá pousmání, proměna v Huróna Maguu se ani tentokrát u mě nekonala. Philippe Lacheau je typickým příkladem moderního komika, který ve své zemi sklízí ovace, já ho mám za druhořadého komika, takový francouzský Owen Wilson. Zvyká se na něj jen těžko. A ta jeho nevtipná interpretace nevtipných gagů, škoda slov. Zbytek na tom nebyl o moc líp. Ještě že měl k pyji sličnou Elodii Fontan, která dokázala dát filmu sexy roztomilost ve scénách, v nichž vystupovala. Komedie má až bláznivé tempo, rádoby vtipné gagy pro děti ve věku pěti let, až na scénu s obnaženými varlaty, které sežere či poškrábe uprchlá kočka(??), se na diváka valí ve velkém počtu. A je na něm, co si z toho vybere. Mám pocit, že všechny gagy si byly navzájem podobné a nebyl mezi nimi žádný extra rozdíl. Už třetí francouzská komedie v řadě, kterou jsem absolvoval, a humor je zde primitivnější než kdykoliv ve francouzských filmových dějinách. Výsledkem je jen průměrně odvedená komedie. Nestačím se divit, co je zde v superlativech, a dobré filmy hnijí vespod. 5/10 ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Film má skvělý nápad a velké ambice a zároveň dost absurdních scén, kterými se propadá do balastu trapnosti a prázdných gest. Bohužel... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to sice přehnaně romantické, ale zároveň hodně zábavné, plné akce a nevěry. Mně se to líbilo celkem dost. ()

Reklama

Reklama