Reklama

Reklama

Recenze (7)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento dokument dokazuje jako moc je Lynch všestraný člověk. Jsou zde k vidění jeho obrazy. Jsou zajímavé, organické a mohou připomínat tvorbu Francise Bacona. Také se člověk dozví, že Lynch se významně podílí téměř na všech detailech svých filmů. Dělá na designu inteirérů, (když natáčel Babičku, vymaloval svůj dům na černo) sám vlastnoručně vyrábí nábytek, a to opravdu zajímavý. Také, přestože neumí hrát na žádný hudební nástroj, se podílí na vzniku hudby s Badalamentim, má přesné představy o sestříhání, zkrátka je to filmový génius. Škoda jen, že zde není trochu více prostoru věnováno i dalším jeho filmům, takhle se tento dokument nedá srovnávat s tím o Kubrickovi. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Je nádherné sledovat, jak se Lynch se svými spolupracovníky vrací do míst, kde natáčel Mazací hlavu a připomínají si, co všechno za těch 5 let usilovné práce prožili. Exteriéry se změnily k nepoznání – možná proto, že si je Lynch většinou upravuje podle svých představ. Dokument mapuje jeho kariéru od úplných začátků, kdy natočil Six Figures Getting Sick, Abecedu a Babičku. O Duně či Sloním muži padne sotva jedna věta. Největší pozornost je však věnována aktuálnímu Lost Highway, kdy jsme svědky stavby věznice, střihu, natáčení několika scén nebo nahrávání hudby a vokálů. Je velmi potěšující slyšet Angela Badalamentiho, jak si nemůže vynachválit český symfonický orchestr, protože prý jen evropští hudebníci dokáží hudbě vtisknout ten správný cit. Navíc když jsem při této řeči viděl Davida, jak nastupuje na Můstku na metro a jen tak se prochází Prahou, ocital jsem se v sedmém nebi. Jedná se o dokument velmi pestrý (více než novější The Short Films of David Lynch), jeho spád sice trochu zpomalují svými kecy producenti a epizodní herci (Dean Stockwell o svém postavě v Modrém sametu), vše ale naprosto vynahrazují záběry z natáčení a David Lynch (neustále s kávou a cigaretou), když se zápalem vypravuje o filmu, malířství a umění vůbec. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No krása-Lynch při práci=na tohle bych mohl koukat hodiny....Lynch maluje,Lynch vzpomíná,Lynch žertuje,Lynch se prochází po Praze 90tých let :D ,,,Kolegové a přátelé vzpomínají s Lynchem,pracují s Lynchem,smějou se s Lynchem,boří mýty o Lynchovi bláznovi.....................Je to vlastně jen další dokument o filmovém režisérovi a jeho práci ale vyznívá naprosto jinak než všechny ostatní-možná proto,že on David je trošku jiný než ostatní jeho kolegové :) ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Skvělej dokument z doby, kdy byli ještě všichni naživu. Kdy bylo všechno ještě čerstvý a opravdový. A né jako dneska, když už je všechno jen umělý a digitální. Jo s nostalgií vzpomínám na ty dny a co teprve Lynch? Ten už si dneska taky ani neškrtne, nepočítámli třetí řadu Twin Peaks. Ale v době, kdy dělal Lost Highway to ještě vypadalo, že má před sebou velkou budoucnost. To se bohužel ukázalo jako klam. Naopak, už se pomalu chýlil ke konci. Tendle dokument ale skvěle zachytil to, co už není. Ovšem nejlepší jsou záběry, jak Lynch hodí po Praze, jde na metro do Můstku, a normálně se tam prochází a nikdo si ho nevšímá nebo dělá, že si ho nevšímá. Já v tý době, kdybych ho takhle někde potkal, tak to se mnou sekne. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Byť se považuju za příznivce Davida Lynche, z tohohle dokumentu si pár hodin po dokoukání nepamatuju téměř nic, aspoň co se týče myšlenkové stránky. Nicméně vidět tohohle zvláštního člověka procházet se po Praze a jezdit metrem je něco, co rozhodně potěší. (900., 21. I. 2014) ()

pepino 

všechny recenze uživatele

Skvělý a hlavně přínosný dokument o tomto vyjímečném člověkovi, který je sám o sobě stejně zajímavý stejně jako jeho filmy...Všechno co bych chtěl říct už je tu napsáno. Akorát bych se opakoval. Lynch patří mezi mou absolutní TOP 5 režisérů a jsem rád že jsem se mohl prostřednictvím tohoto filmu o něm dovědět spoustu dalších informací především ze zákulisí výroby jeho filmů. ()

Reklama

Reklama