Reklama

Reklama

Smrtonosná zbraň

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2019), 39 h 50 min (Minutáž: 42–46 min)

Tvůrci:

Matthew Miller

Hrají:

Damon Wayans, Clayne Crawford, Seann William Scott, Jordana Brewster, Charles Baker, Kevin Rahm, Chandler Kinney, Rudolf Martin, Keesha Sharp, Toni Trucks (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(55)

Obsahy(1)

Seriál založený na slávnej filmovej sérii Smrtonosná zbraň predstavuje klasické policajné duo. Martin Riggs (Clayne Crawford) a Roger Murtaugh (Damon Wayans) sú parťáci, ktorí bojujú proti zločinu v súčasnom Los Angeles. (TV Markíza)

Recenze (65)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Původně byly trochu obavy jak dopadne seriál podle filmů, zvlášť po hodně slabé předělávce Rush Hour. Naštěstí tady se vše povedlo. Obsazení je výborné, oba herci v hlavní roli jsou perfektní. Riggs není takový blázen jako byl v podání Mela, ale zase je to trochu reálnější a díky vysvětlení jeho minulosti to člověk pochopí, proč je takový jaký je. I Murtaugh mi sedí asi víc ten seriálový. Většina epizod se řeší určitý případ, ale během celé první série se v pozadí táhne příběh, který vyústí v druhé sérii a najede další. Seriál je nadupaný akci a humorem, po všech stránkách to výborně šlape a divák se může nadmíru bavit. První série byla hit, druhá trošku poklesla, ale pořád se řadí mezi nejsledovanější drama na stanici, tak doufám, že třetí série klapne, byla by škoda přijít o tyto policisty. 85% ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Normálny krimi seriál by začal vyšetrovaním prípadov a akciou a tým postavil solidný základ. Len postupne by sme začali odhaľovať veci z minulosti hrdinov a vkladať do toho vzťahové, alebo čo ja volám telenovelové, prvky. Keďže však tvorcovia seriálu chceli vytrieskať čo najviac z obľúbenosti svojej predlohy, vrhli sa na všetko hneď od pilotu. Navyše Riggs zďaleka nie je taký fešák ako bol Mel Gibson a ani zďaleka nemá také vtipné dialógy, hoci Murtaugh je celkom dobrý aj v seriáli. Celé je to uplakaná, presilene emociálna a navyše trápne klišoidná nuda. ()

Paul_cz 

všechny recenze uživatele

Z trailerů to vypadalo tragicky, navíc samotný nápad remakovat legendární Lethal Weapon byl prostě herezí. No a nakonec jsem tomu dal šanci (v podstatě náhodou, protože jsem se někde dočetl o neshodách mezi herci na place a zajímal mě výsledek) a ono je to naprosto skvělý..Riggs vládne, ale Wayans jako Murtaugh schopně přihrává a chemie mezi nimi je perfektní stejně jako v původních filmech mezi Gibsonem a Gloverem. Je to oddechový, nebere se to vážně, ale je to zatraceně vtipný a akce taky není marná. Je paradox, že dva herci co se nemůžou v reálu vystát, před kamerou podávaj perfektní výkon..jen škoda, že ta animosita došla do stádia kdy seriál nakonec zazdila po dvou sezónách. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

1. série: Tak tohle se opravdu povedlo. Seriál jsem hodně dlouho odkládal, protože jsem tomu nevěřil. Nefandím seriálům předělaných z filmů. Když jsem ale po dlouhé době pustil z nudy první díl, druhý díl, třetí díl...a dál to už šlo samo. Nemohl jsem se od toho odlepit. Skvělý humor, výborná akce. Scenérie alá AAA hollywoodských filmů. Celkové herecké obsazení se povedlo, zejména ústřední dvojice se mně líbila mnohem více než Gibson/Glover. Poslední díl první série byl nářez! ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si musel na Riggse v podání Claynea Crawforda zvyknout, ale teď ten seriál miluju a netrpělivě vyhlížím každej další díl. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál má původními filmy laťku nasazenu tuze vysoko a tedy ji nelze přeskočit, avšak akce, vtip a sympatičtí hlavní hrdinové jsou rozhodně na úrovni. A já se dobře bavím. ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci první série spíše průměrný seriál s průměrnými herci, ale jednou vyjímkou ...D.Wayans jako Murtaugh je tragédie. Klasické "špeky" tvůrčího týmu jsou příliš evidentní a nedaří se je ani obkecat (např. ve filmech vtipně jiskřivé dialogy psycholožky s Riggsem působí v seriálu jako želatinová nuda a Leo Getz? Ještě,že v seriálu "pobývá" krátce. Jen ze sympatie k filmové předloze dávám o jednu hvězdičku více. Jinak seriál dobře plní svou funkci akčně komediální krimi a pokud přimhouřím jedno oko, pak se i občas pobavím.Chvályhodné je,že v každé epizodě se dá natrefit na odkaz kultovní filmové série a překvapivě dobře vyznívají rodinné strasti obou protagonistů. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Na seriál je nutné se dívat jako na samostatné dílo a nesrovnávat jej s filmy. Chápu, že to dost dobře nejde, ale když to zkusím, tak je to fajn seriál na nepravidelné sledování. Co mi na 1. sérii dost vadilo byly ty velmi časté citové vsuvky u Riggse a herec Crawford (kdyby aspoň neměl ten knírek a ty mastné vlasy). Ve 2. sérii jsem si už na Crawfordova Riggse nějak zvykla, ale bohužel dobrý dojem zabil úplně zbytečně dramatický konec. Nevím co stálo za odchodem protagonisty Riggse, ale proč nemohl normálně odjet a bylo. 3. série už bylo spíš jen zoufalé lapání po dechu a doufání v úspěch. Cole byl sice sympaťák, ale to je asi tak vše. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

původně jsem se na to ani nechtěl dívat, ale nakonec jsem neodolal a udělal jsem dobře... porovnávat to s původními filmy nebudu, ono to ani dost dobře nejde, ale svým filmovým předchůdcům tento seriál rozhodně nijak ostudu nedělá! mírný nadprůměr a na další série se určitě podívám. 1. série 72% ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Jak já nemám ty akční seriály rád, tak tohle se docela povedlo. Na nic si to nehraje, má to správné Americké nálady, a jako celek to moc dobře funguje. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Tak nic no - možná kdyby neexistovaly filmy, nehrál v nich Gibson a Glover ..... možná. Teda spíš ne, ale možná. Wayans ještě jakž takž, ale Crawford je ve srovnání s Gibsonem naprosto zoufalej - “Víte byly tam ty páry jak se držej za ruce, a to já moc nemusím.... “ bůůů.... Jo a fakt mi strašně vadilo používání všech těch věcí z původních filmů a snaha udělat to “trochu jinak”. Když v některých scénách Crawford doslova cituje Gibsona, je to k nepřežití. Jo a ještě hůř začne být, když se objeví Leo Getz díky jemu to přestane bejt koukatelný úpně. ()

Riff_Raff 

všechny recenze uživatele

První dvě řady byly peckový, prostě prdel! Postava Martina Rigse mě bavila a o to víc v kombinaci s detektivem Rogerem Murtaughem, kterého hraje týpek z posledního skauta (bývalý fotbalista hřebců). Tvořili spolu dost komickou dvojici. Třetí řada má díky nové postavě "Steva Stiflera" Seanna Williama Scotta trochu jiný ráz. Ale co už. Každý díl má parádní hudební vložku. Dost mě mrzí, že seriál nepokračuje! ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Kvůli 3. sérii musím snížit hodnocení na průměr. První dvě série byly vcelku dobré, odpočinkové a duo Riggs, Murtaugh se výborně doplňovali. Bohužel nový parťák snížil kvalitu seriálu na čistý průměr a třetí sérii jsem již přetrpěl. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaná, Riggse hraje chlap, co nemá charisma za nehet palce. Nepříjemný namachrovaný kokot-pardon. :) Damon Wayans, to je jiné kafe. V Posledním skautovi zdárně sekundoval Willisovi , a to se nezapomíná, toho jako náhradu za původního Mutaugha beru. Koukat se na to dá, i když mě vytáčí, že Riggse hraje takový šašek. Po čase musím přidat, že Trish je kráva. ()

Trsto 

všechny recenze uživatele

druhá séria o kus lepšia ako prvá, no mne sa páčila aj tá. zo začiatku to trochu škrípalo, ale teraz ústredná dvojica šliape ako hodinky, vzťahy sa vyvíjajú a ja verím, že nastolený trend bude pokračovať a aspoň 1-2 ďalších sezón sa dočkáme . ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem skeptický, ale dal jsem seriálu šanci a snažil se ho nesrovnávat s filmovou sérií, kterou znám zpaměti (hlavně u 1. a 2. dílu to platí doslova). A bylo to fajn, 1. sérii bych klidně hodnotil i 5 hvězdami, ve 2. to šlo trochu dolů, z Riggse se stával až příliš velký magor a moc mě nebavila ta dějová linka okolo jeho nazi otce. Spoiler:-) - pak Riggs Riggse zastřelil a člověk by si řekl, že Lethal Weapon bez Riggse (a Murtaugha) není Lethal Weapon. Ale ono to šlo i dál, "Stifler" mě příjemně překvapil, role trochu traumatizovaného exagenta CIA mu padla. No a pak (další spoiler) se na to vykašlal i Murtaugh, protože jak známo, je na to už moc starej (resp. Wayans je na to moc starej). A Fox nad seriálem zaklapnul víko rakve. Škoda, za mě by to klidně mohlo pokračovat dál, třeba pod změněným názvem, a za parťáka mohli "Stiflerovi" dohodit třeba "Finche". ()

Reklama

Reklama