Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Westerny mám rád. Moje přítelkyně je přímo nesnáší. Je to prý přehlídka machistických odborníků na špatnou hygienu. Když se nad tím zamyslím, také bych asi nechtěl, aby se mi moje láska vrátila z dlouhé cesty na polomrtvém koni s vlkem, navíc cestou třikrát znásilněná, z toho jednou ledním medvědem a naši předsíň by prolnula libá vůně dálek, když by si zula kozačky. Po letmém polibku by si šla oholit nohy a ošetřit mykózu mezi prsty na nohou a já bych se zatím vydal na strastiplnou cestu pomsty, abych se vrátil se skalpem ledního medvěda. Něco podobného se očekávalo za pár dolarů od Michaela Parého, který zde vlastně ani neměl co hrát. Kris Kristofferson pak už byl jen třešničkou na dortu v podobě jedné předražené věty, kterou pronesl na závěr. Filmu dávám jednu hvězdičku za scénu s hrncem a krysou, i když i tohle chronicky známé mučení se dalo natočit lépe. Toť vše, peláším se vysprchovat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale poslední rok na westernech prostě ujíždím, navíc mám pocit, že se americkým tvůrcům daří točit docela dobré věci, i když jsou to menší filmy, jako třeba tento. Michael Paré se dokonale hodil na otce, který chce zachránit svou dceru ze spáru bordelu, Kris Kristofferson i v 80 pořád vypadá jako někdo, kdo by vystřílel celé město. Prima western! ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Tak to se jen tak nevidí. Ze scénáře někdo vytrhal ke konci celé stránky, naprosto beze smyslu a nelogicky (zřejmě nějaká akutní příhoda střevní). Možná to byl nějaký art záměr, aby divák zapojil představivost a ty chybějící scény si domyslel, možná dlužili střihačům peníze, tak si některé scény odnesli domů, nevím... ale něco tak strašně strašného jsem snad neviděl. A přitom se příběh coby westernová kopie Taken odvíjí slibně. Čekal jsem, že se po dvaceti minutách urve řetízkáč a taťka si trochu zablbne, ale spíš než utržený vlak to připomínalo supící, pomalu se rozjíždějící parní lokomotivu. Po hodině jsem si ale pořád šmakoval a těšil se na tobogán. Ten asi přijít měl, ale jak řečeno, někde se ztratil a do filmu se nedostal. Mohla to být oddechovka na nedělní odpůldne s intenzivním koncem, takhle to budí nechtěné zdání, že konec svěřili Davidu Lynchovi. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Westernový příběh zpočátku vypadající spíše jako televizní rodinná podívaná. Hlavním dějovým faktorem je pohled do zákulisí prostituce a hlavně kuplířství. Na western krapet neobvyklé téma. A tak tu máme sedmnáctiletou dívku pod přísným dohledem otce, která se jednoho dne sebere a tajně odjede se stát tzv. Harvey dívkou. Otec ji jede hledat, čímž se dostane mezi kuplíře. O rodokapsový příběh zcela nejde, ale má k němu hodně blízko. Tady nejde o efekty, kovboje s kolty proklatě nízko či lecjaké hrdinství typické pro divoký západ. Jedná se o dramatický příběh, jehož síla spočívá především v ději. Jediným záporem celého snímku je všudypřítomná čistota, novota a nažehlenost kostýmů. Velkou úctou budiž obsazení velkého country matadora a herce Krise Kristoffersona. Role sice nevelká, ale v tomto žánru zasloužená. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak ja som tomu dal šancu, lebo sa musím priznať, že ma trailer celkom zaujal a zavše vyložene vyhľadávam aj tie menej známe westerny, či nejaký neprekvapí. Tento bohužiaľ neprekvapil. Ale určite má pár svetlých chvíľ. Ale to nestačí. V prvom rade má jednu veľmi sympatickú a charizmatickú hlavnú postavu. Kovboj ako vyšitý. A dokonca aj príbeh je zaujímavý a originálny. Čo je ale problém je málo gradácie, akcie a chýbajú aj pekné scenérie, ktoré si veľmi vo westernoch všímam. Nie som veľkým kritikom, ale ako pozerám hodnotenia, tak som dal ešte o hviezdičku menej než väčšina ľudí a to ma teraz mrzí. Ale tých 50% by som predsa len nakoniec dal, ale bolí to. ()

Reklama

Reklama