Reklama

Reklama

The Unkindness of Ravens

Recenze (8)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

S malou dušičkou som vstupoval do "druhého kola" od Lawrie Brewstera, ktorý stál za zrodom uspávanky "Lord of Tears", ktorá mnohým mojim obľúbencom dopriala orgazmus, na ktorý ja čakám od rozchodu s ex priateľkou. Sľúbil som, že pokiaľ sa moje dojmy budú približovať predchádzajúcej skúsenosti, obmäkčím svoje bezcitné srdce a budem milý, ako to len najviac pôjde. Za prvé musím dodať, že mi je cťou, že som v poradí ako "siedmy statočný", mohol vzhliadnuť tak žiadaný, nezohnatelný (!) atribút, ako je "The Unkindness of Ravens". Pomaly ale isto si tak získavam pozornosť tunajších hororových expertov (až na toho jedného samozrejme), no jedným dychom musím dodať, že o rešpekte vďaka názorom nemôže byť ani reč. Ja však verím, že sa odstupom času budeme všetci nekonečne "milovať" :) No ale poďme k filmu. Jedným dychom musím naozaj uznať, že nastalo zlepšenie. Najmä určité pasáže, vďaka hudobnému doprovodu disponovali akýmsi čarom podivnosti, pričom nebyť práve tohto doplnkového prvku, zrejme by samotný snímok nenabral na takej "vážnosti". Je mi jasné, že tvorba tohto pána nebude mojou šálkou kávy, pričom len zriedka kedy sa v jeho prípade potvrdí výnimka o pravidle, ako v tomto prípade, no tá záverečná tretina, kedy film čoraz viac pomerne zdarilou formou naberal na bizarnosti, a zároveň ponúkol niekoľko slušných gore scén, si tú tretiu hviezdu zrejme zaslúži. Neverím však, že toto sadne viacerým .. - 55% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Cha zkusil jsem poměrně neznámý horor s vránama, který je překvapivě bez VRAN!Dle plakátu jsem marně doufal, že hlavní hrdina s motorovkou, sekerou, samopalem bude zabíjet vrány jako Ash v Evil Dead, ale kdepák, proč sledovat masakr s vránama, které mohly útočit na obyvatelé, vydlubovat jim oči, trhat čelisti, hromadné koordinované útoky, ale místo toho raději dostanem bývalého veterána, který bojuje s osobními démony. To je přece zajímavější, že jo.Je to hodně levné, hlavní hrdina je nesympatický a moc toho nenamluví, i při krátké stopáži 80 minut se film místy nehorázně táhne a něco zajímavého se vyloženě začne dít až posledních 20 minut ( né vrány opět nepřiletí) a trochu toho Gore v 1 sekundovém záblesku, které člověk nestihne ani postřehnout, takže neuspokojivé po všech směrech. Celkem ušla hudba, ale jinak moc nevidím důvod proč něco takového vidět.Pěkný clickbait! 4/10. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Bývalý vojak, neschopný prekonania osobných démonov dá na radu svojej terapeutky a odizoluje sa na čas do prírody, kde však jeho démoni začínajú naberať reálne rozmery... Po excelentnom "Lord of Tears" pokračujú jeho tvorcovia v podobnom duchu a filmík je teda nezávislácky neuhladený, svojsky nakrútený a vďaka Kickstarteru prezentovaný a distribuovaný bez nejakých komerčných zámerov. Tak ako spomínaný (a trochu lepší) Lord of Tears je mytologicky hlbšie premyslený než zvyčajné horory, neberie ohľady na bežného diváka a rovnako je zasadený do prostredia škótskej vysočiny, v ktorom predvádza kvalitný psychologický horor. Ten je podfarbený akýmsi wickermanovským folkovým podtónom a neskôr vygradovaný do pomerne brutálneho finále. Ja osobne síce príbehy traumatizovaných vojačikov moc nemusím a takisto si to možno nemuselo ani pomáhať tými CGI „vylepšeniami“, ale ináč som viac než spokojný... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poetické a lyrické obrazy skotské přírody jsou postupně nahrazovány výjevy z pekla. Smrt, mučení a zabíjení. Jako tajemný symbol se celým filmem vine znamení krkavce. Krkavci jsou ptáci mystičtí, opředení pověrami a spojovaní s pohanskými bohy. Jako valkýry doprovázejí umírající ve válce na jejich cestě k smrti. Ostatně valkýry jsou přítomny i prostřednictvím Wagnerovy hudby, kdy režisér využil i citace s vrtulníky z filmu Apokalypsa (F.Coppola, 1979). Válečné trauma hlavního hrdiny je více než pouhé utrpení. Démoni povstali a realita se stírá s fikcí. Jistě ne náhodou se vybaví další kultovní film - Jakubův žebřík (A.Lyne, 1990). Obojí beru jako možnou poctu ze strany Brewstera, nikoliv plagiát. Dalším symbolem jsou oči. Jsou vytrhávány, sbírány krkavčími lovci, ač je jisté, že oči vidí jen realitu, nikoliv to, co je za ní. Skvělá kamera s podařeným střihem je doprovázená neméně skvělou hudbou - zejména vytváření napětí pomocí bicích nástrojů nemá chybu. Film, který většinový divák zřejmě označí za divný a možná ho ani nedokouká, má šanci oslovit žánrové publikum. Stejně jako u předchozího Brewsterova filmu je zde přesah do artu více než patrný. K filmu mě popostrčil GeorgeStobbart, tímto mu velice děkuji. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem chci poděkovat kolegovi George Stobbart za upozornění na tenhle film. L. Brewster mě svojí prvotinou Lords of Tears nečekaně a hlavně mile překvapil. Zdejší hodnocení Lords of Tears napoví, že tenhle film nesedne každýmu. Nejinak je tomu i u The Unkindness of Ravens. Ale komu se líbil Lords of Tears věřím, že nebude zklamán ani z The Unkindness of Ravens. Jsem zvědavej s čím příjde Brewster příště. Každopádně doufám, že to není moje poslední setkání s jeho tvorbou a doufám, že pojede ve stejným stylu. Jediný co bych filmu vytknul jsou CGI triky, kterým zrovna dvakrát neholduju. Jinak má film to co by měl správný horor mít. Nechybí dobrá hudba, ponurej vizuál a atmosféra je místy hodně hutná. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Naprosto amatérský horor, který vypadá až trapně levně. Hlavní hrdina je vysloužilý voják s Afganistánu, který trpí depresemi a panickou hrůzou z krkavců. Ve filmu se má jednat o jakousi destrukci lidské osobnosti a psychického stavu. Nápady se upřít nedají, ale dojem kazí samotný hrdina, který nemá charisma, je nepříjemné ho sledovat a hlavně jsem celou dobu pochyboval o hercových schopnostech. Určitá gradace vnitřních pocitů se daří navozovat, ale celé se to sesype, když se začínají objevovat vzpomínky z války a trapné akční scény. Vyloženě k smíchu pak působí závěr, i přes pěkné vyobrazení zla.......3/10 ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Nádherné prostředí, úžasný zvukový podtrhnutí každé scény a vynikající zobrazení traumatu a osobních démonů. Tohle všechno mě prostě dostalo. Hodně silné 4* . 84% --- 8/10 IMDb ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Lord of Tears by měli konečně dostat nějaký větší financování, ale aby ho použili na lepší herce, neboť na herectví hlavní postavy tady jsem se nějak nemohl naladit a myslim že pokud točíte film kde drtivou většinu stopáže táhne jeden herec, měl by bejt aspoň schopnej udržet vaší pozornost. Jinak s filmem nějakej větší problém nemám, skotský prostředí bylo hororově využito celkem úspěšně a několik záběrů na krajinu se vážně povedlo. Přechod ze záhadně okultní atmosféry prvních dvou třetin filmu do krvavýho masakru ke konci byl taky udělanej dobře. Místama mi to připomínalo Phantasm, zejména scény z "druhý strany" se bezpochyby Coscarelliho klasikou inspirovaly. Hudba je 50 na 50, ta ambientní doprovodná se povedla, ty folkový vypalovačky mi tam absolutně nesedly. Zajímalo by mě, s čim tenhle tým přijde příště. ()

Reklama

Reklama