Reklama

Reklama

Exorcista

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2017), 14 h 30 min (Minutáž: 41–47 min)

Tvůrci:

Jeremy Slater

Hrají:

Ben Daniels, Alfonso Herrera, Geena Davis, Hannah Kasulka, Brianne Howey, Alan Ruck, Camille Guaty, Francis Guinan, Kurt Egyiawan, William Peter Blatty (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Tam, kde je dobro, tam je aj zlo. Tam, kde je Boh, tam je aj diabol. Tomas je prototypom moderného kňaza, ktorý vedie svoje kázne skôr v priateľskom duchu, než v prísnej atmosfére striktného dodržiavania božích prikázaní. Keď sa jedného dňa v jeho farnosti objaví Angela, ktorá ho tvrdohlavo presviedča o tom, že jej príbytku sa snažia zmocniť temné sily, pričom toto zlo začína ovládať najmä staršiu dcéru Kat, neostáva mu nič iné, ako Angelin rodinný dom navštíviť. Následná skúsenosť ho privedie k jedinému možnému riešeniu: spojiť svoje odhodlanie v boji s temnotou so skúseným "exorcistom", ktorého neustále vidí vo svojich donekonečna opakujúcich sa nočných morách. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (79)

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí slabší, utahanější a v závěru až béčkově působící druhé série snižuji na tři hvězdičky. Kdyby zůstalo jen u té první, mohla to být fajn žánrovka. ()

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po mých matematických výpočtech mi to nakonec vyšlo na těch 5*, což mě trochu překvapilo. Ale teď k seriálu. Skvělá hororová jízda, první série o něco lepší než druhá. Scénář místy pokulhával, hodně dějových linek a natahování děje. Jinak atmosféra, masky a zvuk opravdu výborné. Herci velice překvapili, a taky tam jsou zajímavé postavy. Uvidíme, zda bude někdy v budoucnu i třetí série. Hodnocení: 8,25/10 ()

Robbie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál poňal veľmi zložitú a desivú tému exorcizmu a Diabla zmocňujúceho sa ľudského tela veľmi ľahko vstrebateľnou, mainstreamovou, a bohužiaľ o to menej zaujímavou cestou. Všetko sa snaží až kŕčovito vysvetliť dopodrobna a tým pádom ostáva málo priestoru pre tajomnú, zlovestnú atmosféru. O čo lepšie by to bolo keby nám tvorcovia zakaždým neukázali čo sa deje v hlave posadnutého dievčaťa a tak by sme aspoň raz naozaj nevedeli či je pri zmysloch alebo už pracuje démon? Alebo keby sme nemali žiaden dôkaz že tam naozaj nejaký démon je a mali by sme možnosť to (aspoň na začiatku) spochybňovať? Atmosféra takto už od druhého dielu citeľne upadá a s každým ďalším dielom je to horšie a horšie. Druhým pre mňa vážnym problémom je vyobrazenie kňazov, konkrétne najväčší problém mám s otcom Marcusom. Viac by ma bavilo vidieť ako sa Diabol zahráva s poslušným a pokorným kňazom, ktorý je zároveň ťažený strachom z neznáma a pochybnosťami a pomaly sa mu dostáva pod kožu, ako sledovať neurotického exkomunikovaného alkoholika, ktorý sa na kolegov oháňa zbraňou a netrpezlivo vybuchne pri každom prdnutí démona. Ortega a tiež nejak extra neoslovil, je sympaťák ale zároveň je jeho postava napísaná tak nijako, že mi je vlastne ukradnutý a jediná emócia, ktorú smerom k nemu pociťujem je pochopenie pre jeho nadržanosť. V skratke, tento seriál by mohol byť fajn, keby viac tlačil na psychologickú strunu, možnosť voľnej interpretácie a uveriteľnosť postáv, ale bohužiaľ je to len ďalšia nehororvá seriálová jednohubka, akých dnes vygrcá hociktorá produkcia za kýble. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Série 1.: Seriál má několik nečekaných překvapení: V první řadě jsou to kvalitní herci, kteří dokáží zahrát i obtížné pasáže postupného přechodu od zamítnutí k přijetí existence démonů. Ve druhé řadě je to kvalitní charakterizace a vývoj postav, z nichž žádná není černobílá a všechny mají své dobré i špatné stránky. Za třetí *spoiler* je to přímá návaznost na proslulý film The Exorcist (1973) *konec spoileru*. Za čtvrté je to děj, který rozvíjí zajímavé nečekané motivy a vytváří zvraty, i když ty až tak nečekané zase nejsou. Bohužel se scénáristé nechali strhnout k hollywoodskému konci, který vypadá uměle naroubovaný na úplně jiný příběh. Množství témat zůstává otevřených, takže cesta další série je vcelku jasná. ()

zipS 

všechny recenze uživatele

Znizil som casom zo 4* na slabsie 3*. Zaciatok prvej serie bol za 4* no casom to vsetko slo to "kytek" a o hypu druhej serie moc nerozumiem, cela druha seria je riadna umela blamaz na hororovy serial.. aj ked obcas (2x za celu seriu) sa zadarilo zaujat nejakou scenou .. je to uz pre mna passe, po druhej serii uz nemam zauejm sledovat The Exorcist. Serial v podstate taha vykon jedneho herca - Ben Daniels. ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Od Exorcistu som veľa nečakal, ale dostal som poctivý príbeh s prekvapivo tiesnivou vymietačskou atmosférou. Potešil ma aj netradičný kresťanský boh bez hlbšieho záujmu o svoje tvorstvo, čomu by aj jeho 2000 ročné mlčanie celkom zodpovedalo. ()

krisikowa 

všechny recenze uživatele

Tak nejde o nějaký majstrštyk, jde o docela průměrný seriál vyprávějící zajímavý příběh dvou kněží pracující s omezeným počtem případů. Já čekala procedural, no, nestalo se. Dostalo se hromady klišé, zásadní postavy nikdy neumírají, hrabeme se ve svědomí, v minulosti, ve vztazích. Žádná hluboká lidská sonda, duchovní stránka taky dost hapruje. Ale pořád jsou to docela sympatické postavy a poutavý příběh. Nenajdete smysl života, je to docela přeefektovaná lekačka hrající na dost omezený počet strun. Ale kouká se na to příjemně, mrzí mě, že už se víc řad nenatočilo. ()

Lacro 

všechny recenze uživatele

Celkem fajnový sequel k filmu Vymítač ďábla, ani jsem nečekal, že to bude na film až tak navazovat a bylo to pro mě příjemné zjištění. V obou seriích jsme dostali pořádnou dávku dost všelijakého vymítání, u kterého jsem se občas i skvěle zasmál. ()

Sandyy 

všechny recenze uživatele

Celý seriál som pozrela za jeden jediný deň... Myslím, že k tomu nie je viac čo dodať... Dopozeráte diel a hneď chcete vidieť ďalší ()

LoneGunman 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotné pokračování kultovního Vymítače ďábla z roku 1973, tentokrát v seriálové podobě. Nejprve to vypadá na klasické schéma "posedlá dívka - skeptický, mladý kněz - zkušený bijec démonů" a člověk se ptá, jak chtějí autoři něco takového natáhnout do deseti dílů. Jenomže pak dojde k několika zásadním dějovým zvratům a příběh přeci jenom rozkvete. A že ten příběh není špatný! Jenže ono to ostří má dvě hrany. Na jednu stranu se tu rozvíjí zajímavý příběh, dobře natočený, a divák chce vědět jak to všechno nakonec dopadne. Na druhou stranu to ale přestává být Vymítač ďábla. Zkrátka a dobře, tu mrazivě děsivou atmosféru exorcistického rituálu a osobního souboje démona s knězem, kterou známe z filmu prostě nelze v takovémhle seriálu udržet protože stejně tak jako opakovaný vtip přestává být vtipem, přestává být opakovaný děs děsem (i když to autoři s těmi vymítáními rozhodně nepřehánějí za což jim patří dík). Když ale na Vymítače ďábla zapomenete (což není úplně snadné, vzhledem k ději) tak si užijete parádní jízdu někde na pomezí fantasy a hororu (jak již bylo zmíněno v předchozích komentářích). Na konci si autoři nechali dveře k další sérii otevřené dokořán, tak uvidíme jestli se jí skutečně dočkáme. Za mě 4 hvězdy. ------------------------------------------------------------------------------------------------ Tak druhé série jsme se skutečně dočkali a po zhlédnutí jejích prvních dvou dílů musím říct jediné - tohle vypadá na pekelnou jízdu a pět hvězd! ()

Troufi 

všechny recenze uživatele

Četl jsme komentáře o tom jak je první série dobrá a druhá nestojí za nic ale byl jsme mile překvapen po zhlídnuti druhé série. Obě série se vydařili z mého názoru stejně dobře byl sem spokojený na další sérii si ale budeme muset počkat, prvně se musí dát dohromady statistika o sledovanosti,tak budu doufat že se ukáže průzkum kladně a pustí se co nejdříve k natáčení třetí série. ()

LinuXxXak

všechny recenze uživatele

Pozor na menší spoilery z prvních tří epizod. Pilot byl pro mě celkem nudný, každý seriál sice potřebuje epizodu, která nás seznámí, ale dát všechnu "akci" až na poslední tři minuty je už takové ohrané klišé. Byl jsem zároveň dost překvapený příšernou animací vrány, která vletěla do okna. Druhý díl byl ovšem zajímavější, a dění se začalo stupňovat, viz. záchodová scéna se stonožkou. Na konci epizody jsme mohli zaslechnout hudbu z originálního exorcisty. Třetí díl už byl naplněný děním a opravdu jsem si ho užíval. Vlaková scéna na konci epizody mohla být méně brutální, ale co se dá čekat od exorcisty. Spíše ale doufám, že se seriál bude ubírat spíše děsivou, než brutální scénou. Na úplném konci opět narážka na originálního exorcistu ;) ()

jmennno 

všechny recenze uživatele

Velice povedený seriál. Kvalitní hercké výkony, temná atmosféra ale boužel s druhou serií, začne kvalita pomalu padat.Postavy jsou sympatické a místy, je to napínavé. ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

28.08.2016

Režisér Zrození planety opic patřil v roce 2011 mezi nejobletovanější hollywoodské filmaře. Jeho úspěšný restart opičí ságy vydělal 481 milionů dolarů, Wyatt se ale kupodivu neujal pokračování. Místo… (více)

Reklama

Reklama