Reklama

Reklama

Exorcista

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2017), 14 h 30 min (Minutáž: 41–47 min)

Tvůrci:

Jeremy Slater

Hrají:

Ben Daniels, Alfonso Herrera, Geena Davis, Hannah Kasulka, Brianne Howey, Alan Ruck, Camille Guaty, Francis Guinan, Kurt Egyiawan, William Peter Blatty (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Tam, kde je dobro, tam je aj zlo. Tam, kde je Boh, tam je aj diabol. Tomas je prototypom moderného kňaza, ktorý vedie svoje kázne skôr v priateľskom duchu, než v prísnej atmosfére striktného dodržiavania božích prikázaní. Keď sa jedného dňa v jeho farnosti objaví Angela, ktorá ho tvrdohlavo presviedča o tom, že jej príbytku sa snažia zmocniť temné sily, pričom toto zlo začína ovládať najmä staršiu dcéru Kat, neostáva mu nič iné, ako Angelin rodinný dom navštíviť. Následná skúsenosť ho privedie k jedinému možnému riešeniu: spojiť svoje odhodlanie v boji s temnotou so skúseným "exorcistom", ktorého neustále vidí vo svojich donekonečna opakujúcich sa nočných morách. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (79)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi pekné postupné budovanie atmosféry. Hŕstka postáv, ktorým sa pomaly dostávame pod kožu a kvôli ktorým je finále omnoho intenzívnejšie než som u seriálu stanice Fox vôbec predpokladal. Ide to trochu mimo hororovú líniu, ale sú tam zachované potrebné žánrové piliere aby to nepôsobilo hlúpo, hoci niektoré zvraty naozaj skúšajú divákovú trpezlivosť. Atmosférou je to ale bezchybné. Rovnako aj masky, hudba a ústredné duo hrdinov. Tí sú nielenže sympatickí, ale ich vnútorný boj je značne konfrontovaný so všetkým zlom, ktorému čelia. Prepojenie s pôvodným filmom je perfektné a finále neuveriteľne uspokojujúce. Ben Daniels vo svojej postave kňaza renegáda bezchybný. Podľa môjho názoru sa jedná o jeden z najlepších seriálov roku 2016. Len by som naozaj poprosil nechať len jednu sériu.. Neviem kam ďalej by to malo ísť aj napriek otvorenej vedľajšej dejovej línií. Každopádne 1. séria 95%. Druhá séria je trochu slabšia. Hlavne v tom zmysle, že zbytočne naťahuje a vytvára retrospektívy, ktoré ale dej neposúvajú a len trochu ozvláštňujú dejové línie. Nebolo to treba, lebo sme sa z nich aj tak nič podstatné nedozvedeli. Mytologickosť a presahy sú na ústupe, ale finálny diel je najlepší z celej série. Je tam všetko. Presah, emócie a hrdinstvo. V zásade to navnadilo slušne na tretiu sériu. 2.séria - 85% ()

Strike 

všechny recenze uživatele

První díly jsou trochu takové volnější a skoro jsem toho chtěl nechat. Naštěstí od cca 4 dílu se to celkem rozjede a druhá půlka serie už je dosti zábavná. Pomáhá tomu i propojení s kultovním filmem z roku 1973. Ač tedy nejsem nějakej hororovej fanda, a možná i proto, tak jsem byl nakonec celekm spokojený. 7/10 ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Seriálu by prospělo R-kové ražení, více krve, nějaké ty zvratky a co třeba takhle sex? Já myslela, že démoni chtějí zničit vše čisté a nevinné a provokovat kněze, co exorcismus vykonává, sexuálními narážkami. Ale i tak se jedná o velice zajímavý počin se skvělou hororovou atmosférou a charismatickými postavami. PS: Kdyby v titulkách nebylo jméno Geena Davis, asi bych ji nikdy nepoznala, zub času se na ní nemile podepsal. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Do konce třetího dílu, jsem se pomalu chystala nad seriálem zlomit hůl. Leč, chyba lávky! Od konce třetího dílu začíná překvapivě a nádherně gradovat. Pevně věřím, že si své tempo a konečně zvednutou laťku udrží, a nezačne mu docházet dech.... Jen se obávám toho, jak mnoho se odkloní, nebo jak doufám neodkloní, od snímku The Exorcist, který byl natočen dle skutečné události.... V každém případě, nyní mohu s čistým svědomím prozatím seriálu dát 85%, a tedy blyštivé 4 hvězdy... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co si budeme povídat, filmy o vymítání budou vždycky srovnávány s 43 let starou, ale stále děsnahánějící klasikou(ne nemyslím mou starou). Tvůrci se vcelku rozumně rozhodli na tuto klasiku navázat, podle věku některých postav (skorospoiler)...taky po cca 40-ti letech. Takže je to aspoň přiznané přiživení se...ale otázka zní, naučili se za tu dobu démoni nějaké nové triky? Pokročila církev s vymítáním? Svěcená voda ve vodních dělech, fixační dlahy na krční páteř, organizované skupiny vymětačů, aby se prostřídali...prostě něco nového? Ne, v tomto seriálu. Pojedeme pěkně na staré dobré známé lajně, tzn. ne úplně si vírou jistí kněžouři, neodbytní démoni, vcelku nevinně vypadající oběti...klasika. Nicméně...je to klasika poctivě natočená, i zahraná, atmosféra je vcelku solidní...jen ta zápletka. Je stejně předvídatelná, jako třeba kdyby hrála FC Barcelona proti FC Brno. Oč ve fotbale jde, to asi všichni vědí, takže i když kluci z Barcelony odjedou dokopaní jako psi, o vítězi není pochyb. Ve srovnání s filmy o vymítání, které jsem viděl za poslední dobu, ale vychází seriálový Exorcista velmi dobře. Otázka je, co bude dál, když už po čtvrtém díle všichni víme, oč démonovi vlastně jde. EDIT po první řadě(tedy pokud nebyla i poslední): už vím oč jde. O spiknutí, pomstu, neodbytnost, zradu...líbí se mi to. Lepší 4* ()

Galerie (280)

Zajímavosti (12)

  • Hannah Kasulka (Casey Rance) vyrástla v kresťanskej rodine. Pastor ich farnosti sa navyše nechal počuť, že spolu so svojou ženou radi sledujú tento seriál. (Marceloo)
  • V zábere na nohu mŕtvoly je vidno štítok na palci s menom Jane Doe. Jane Doe je všeobecné označenie neidentifikovanej osoby ženského pohlavia. (Kadas97)
  • Alfonso Herrera (Tomas Ortega) nepozerá horory príliš často. Kývnuť na ponuku Otca Tomasa ho prinútila jeho manželka, ktorá je hororovou fanúšičkou. (Marceloo)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

28.08.2016

Režisér Zrození planety opic patřil v roce 2011 mezi nejobletovanější hollywoodské filmaře. Jeho úspěšný restart opičí ságy vydělal 481 milionů dolarů, Wyatt se ale kupodivu neujal pokračování. Místo… (více)

Reklama

Reklama