Reklama

Reklama

Exorcista

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2017), 14 h 30 min (Minutáž: 41–47 min)

Tvůrci:

Jeremy Slater

Hrají:

Ben Daniels, Alfonso Herrera, Geena Davis, Hannah Kasulka, Brianne Howey, Alan Ruck, Camille Guaty, Francis Guinan, Kurt Egyiawan, William Peter Blatty (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Tam, kde je dobro, tam je aj zlo. Tam, kde je Boh, tam je aj diabol. Tomas je prototypom moderného kňaza, ktorý vedie svoje kázne skôr v priateľskom duchu, než v prísnej atmosfére striktného dodržiavania božích prikázaní. Keď sa jedného dňa v jeho farnosti objaví Angela, ktorá ho tvrdohlavo presviedča o tom, že jej príbytku sa snažia zmocniť temné sily, pričom toto zlo začína ovládať najmä staršiu dcéru Kat, neostáva mu nič iné, ako Angelin rodinný dom navštíviť. Následná skúsenosť ho privedie k jedinému možnému riešeniu: spojiť svoje odhodlanie v boji s temnotou so skúseným "exorcistom", ktorého neustále vidí vo svojich donekonečna opakujúcich sa nočných morách. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (79)

Strike 

všechny recenze uživatele

První díly jsou trochu takové volnější a skoro jsem toho chtěl nechat. Naštěstí od cca 4 dílu se to celkem rozjede a druhá půlka serie už je dosti zábavná. Pomáhá tomu i propojení s kultovním filmem z roku 1973. Ač tedy nejsem nějakej hororovej fanda, a možná i proto, tak jsem byl nakonec celekm spokojený. 7/10 ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nebavilo, až v druhé polovině 1.série to mělo konečně slušný náboj. A ta rodina hlavně ty holky byli dobrý a pěkný. Určitě bylo super to rozvětvení příběhu do špiček církve, který, ale ve 2.sérii úplně zazdili a nijak neposunuli. Ta druhá rodina byla utrpení sledovat, děti dementní až na tu straší holku ta byla aspoň pěkná a relativně "normální" Z hlavní postavy udělají bukvici proč sakra všude musí cpát homosexualitu, pak mají být lidi hetero, když jim je všude tohle vnucováno. Ještě že to ukončili, tady vůbec nevadí že neukončené. Ten patetický konec na závěr bylo už moc. ()

Reklama

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Téma je to možná ohrané, ale od seriálového formátu si toho slibuji hodně. Tvůrci mají totiž možnost důkladnějšího a uvěřitelnějšího rozvedení celého příběhu a tím i lepší podmínky pro rozpracovaní psychologie postav. The Exorcist tohle plnohodnotně splňuje, ba co víc, na některých místech jde dokonce dál a přináší zcela nová uchopení. Například samotné posednutí je tu snad vůbec poprvé ukázáno z jakési hlubší (řekněme vnitřní) perspektivy, tedy ne z pohledu pouhého pozorovatele, a to dodává seriálu na zajímavosti a originalitě. První polovina je tak téměř dokonalá, o druhé už se bohužel to samé říct nedá. Finále totiž zbytečně sklouzávalo do stereotypu a původní nápady byly až trestuhodně nevyužity. Škoda! Pokud bude každopádně druhá série, budu fandit dál. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Protagonista Otec Tomas, teda Father Thomas, foneticky pripomína známu postavu menom Pastor Thomas. Žeby to bola náhoda? Možno aj nie. Tento atraktívny katolícky kňaz hispánskeho pôvodu zápasí s vlastným libidom, no ako vyháňač diabla je neskúsený a tak vyhľadá pomoc... Jeho inštruktorom sa stáva Otec Marcus, suspendovaný kňaz s výzorom prestarnutého rockera. A potom je tu Geena Davis ako ju nepoznáte, uhrančivý démon, skrátka vcelku zaujímavé postavy... Ide o chytľavý, atmosférický príbeh dvoch rozdielnych kňazov, ktorý miestami zatlačí na pílu. Seriál vychádza z knihy Williama Petra Blattyho Exorcista (1971) a interpretuje ju svojsky a súčasnými prostriedkami, ale zveľaďuje aj dedičstvom filmových démonických hororov 70. a 80. rokov. Teším sa na 2 sezónu... ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Dabldekry mě vcelku bohabojně zásobují zajímavými tipy na seriály. Momentálně je zde The Fall, začíná nám Nolanova vizionářská odysea Westworld, no a proto se nedostane ani na Narcose nebo Lucifera. Každopádně jsem rád, že jsem v této konkurenci upřednostil toto nenápadné zlo, kde vám ďábel ovine své ruce kolem krku a stáhne vás na zcestí aniž byste o tom věděli. Církev, religionistika, exorcismus a mysteriozní prostředí na vás dolehne, nebraňme se, jsme bezmocní, jsou síly jež nevysvětlíte a ať už jste agnostik či atheista není na škodu se ponořit do tohoto boje s pekelnými psy. Spirituální obroda velice zanedbávaného subžánru hororu. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení 2. série začalo 28. července 2017 v kanadském Vancouveru. (Varan)
  • Děj seriálu se odehrává 40 let po filmu Vymítač ďábla (1973). [Zdroj: coolmagazin.iprima.cz] (Varan)
  • V zábere na nohu mŕtvoly je vidno štítok na palci s menom Jane Doe. Jane Doe je všeobecné označenie neidentifikovanej osoby ženského pohlavia. (Kadas97)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

28.08.2016

Režisér Zrození planety opic patřil v roce 2011 mezi nejobletovanější hollywoodské filmaře. Jeho úspěšný restart opičí ságy vydělal 481 milionů dolarů, Wyatt se ale kupodivu neujal pokračování. Místo… (více)

Reklama

Reklama