Reklama

Reklama

Exorcista

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2017), 14 h 30 min (Minutáž: 41–47 min)

Tvůrci:

Jeremy Slater

Hrají:

Ben Daniels, Alfonso Herrera, Geena Davis, Hannah Kasulka, Brianne Howey, Alan Ruck, Camille Guaty, Francis Guinan, Kurt Egyiawan, William Peter Blatty (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Tam, kde je dobro, tam je aj zlo. Tam, kde je Boh, tam je aj diabol. Tomas je prototypom moderného kňaza, ktorý vedie svoje kázne skôr v priateľskom duchu, než v prísnej atmosfére striktného dodržiavania božích prikázaní. Keď sa jedného dňa v jeho farnosti objaví Angela, ktorá ho tvrdohlavo presviedča o tom, že jej príbytku sa snažia zmocniť temné sily, pričom toto zlo začína ovládať najmä staršiu dcéru Kat, neostáva mu nič iné, ako Angelin rodinný dom navštíviť. Následná skúsenosť ho privedie k jedinému možnému riešeniu: spojiť svoje odhodlanie v boji s temnotou so skúseným "exorcistom", ktorého neustále vidí vo svojich donekonečna opakujúcich sa nočných morách. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (9)

Exorcista (2016) 

Co si budeme povídat, filmy o vymítání budou vždycky srovnávány s 43 let starou, ale stále děsnahánějící klasikou(ne nemyslím mou starou). Tvůrci se vcelku rozumně rozhodli na tuto klasiku navázat, podle věku některých postav (skorospoiler)...taky po cca 40-ti letech. Takže je to aspoň přiznané přiživení se...ale otázka zní, naučili se za tu dobu démoni nějaké nové triky? Pokročila církev s vymítáním? Svěcená voda ve vodních dělech, fixační dlahy na krční páteř, organizované skupiny vymětačů, aby se prostřídali...prostě něco nového? Ne, v tomto seriálu. Pojedeme pěkně na staré dobré známé lajně, tzn. ne úplně si vírou jistí kněžouři, neodbytní démoni, vcelku nevinně vypadající oběti...klasika. Nicméně...je to klasika poctivě natočená, i zahraná, atmosféra je vcelku solidní...jen ta zápletka. Je stejně předvídatelná, jako třeba kdyby hrála FC Barcelona proti FC Brno. Oč ve fotbale jde, to asi všichni vědí, takže i když kluci z Barcelony odjedou dokopaní jako psi, o vítězi není pochyb. Ve srovnání s filmy o vymítání, které jsem viděl za poslední dobu, ale vychází seriálový Exorcista velmi dobře. Otázka je, co bude dál, když už po čtvrtém díle všichni víme, oč démonovi vlastně jde. EDIT po první řadě(tedy pokud nebyla i poslední): už vím oč jde. O spiknutí, pomstu, neodbytnost, zradu...líbí se mi to. Lepší 4* ()

Janus (2017) (S02E01) 

Teda takovou nálož, jsem po té trochu intrikářské první řadě nečekal. Tvůrci se do toho opřeli a naservírovali nám víc než poctivou exorcističinu. V celém díle není snad jediné světlé místo, pořád se něco děje a díky nemálo potencionálním hostitelům netušíte, jestli jsou jen divní, nebo už jim sedí v budce démon. Děj se přesunul z města na americký venkov, který je pro tento typ hororů jako stvořený a už v prvním díle si při vymítání nadělali kluci velké problémy, takže rozehrané je to parádně. Velké WOW. ()

Pocit bezpečí (2017) (S02E02) 

Tempo malinko zvolnilo, resp. ke slovu se opět dostává snaha integrovaných rozvrátit církev. Pořád je to ale vcelku zručně propleteno s linií Marcuse a Tomase a děním v domě na ostrově. Je otázka, zda a jestli se linie opět seběhnou v nějakém zajímavém finále. Snad mají tvůrci dost rozumu, aby ten skvělý rozjezd nezahlušili zbytečným pletichařením(byť to je nejfunkčnější nástroj ďábla) a nabídnou v dalších osmi dílech něco nového. Každopádně příběh z pěstounského domova má velmi našlápnuto...potenciál je tam veliký, stejně jako jiskření mezi Tomasem a Marcusem. Postava Tomase tady konečně vyrostla a dít se s ní může ledasco zajímavého. ()

Nečisté (2017) (S02E03) 

Tvůrci trochu ubrali na otáčkách, ale není to na škodu, protože se setkáváme s novou postavou, která má zajímavý potenciál. Už teď se těším, až se potká s Tomasem a Marcusem. A jak je zvykem u podobných seriálů, je tento díl takový ten zatím nic nepřinášející, ale nejspíš pro další vývoj potřebný. Víc se bez spoilerování napsat nedá. Určitě stojí za to, pokračovat ve sledování. ()

Jedna přináší smutek (2017) (S02E04) 

Přestože se v tomto díle neděje nic extra "vymítačského", pořád všechno dává smysl a je zajímavé sledovat, jak se vše hromadí a směřuje k ...nějakému vyvrcholení, události. A tam se bude lámat chleba. Seriálu fandím, tak doufám, že to bude solidni finále. Nicméně tvůrci se i tak snaží dát každému dílu nějakou tu wow událost, aby to nebylo jen takové posouvání postav na porážku. Tentokrát si ji nechali na posledních deset vteřin a jistě není z té katogorie...to jsem čekal :o) ()

Tam, nebýt milosti Boží, kráčím já (2017) (S02E05) 

Na ostrově se dějí věci...už se nám začíná představovat potvora, která má vše na svědomí, ale pořád není jasné, kdo to schytá. Stejně jako nám nejsou objasněny záměry Boží, tak ten na druhé straně, si taky peče něco pro sebe. Tak doufejme, že to scénáristi nepoloží nějakou trapnou pointou, protože zatím je tato řada bezchybná. ()

Miláček Nikki (2017) (S02E06) 

Ono už se snad ani nemůže stát nic takového, aby člověk hodnotil hůř než 80%. Leda by udělali nějaký vánoční speciál. Ten seriál má tak našlápnuto, že se člověk na pokračování podívat prostě musí. Navíc je zřejmé, že kluci vymetačský narazili na pořádnou a zkušenou potvoru. Pár věcí je zase trochu jinak, než je známe z dřívějších vymítání, takže nuda v podobě stokrát viděného nehrozí. ()

Obřad a opakování (2017) (S02E09) 

Dusná atmosféra, ale démon toho dost nakecá, než něco udělá, takže to působí trochu jako zdržovačka. Navíc je dost předvídatelné, co se bude dít, takže trochu rozpaky. Finále bude nejspíš vymítačka ve švédské trojce a rádobyhappyend s otevřeným koncem. ()

Nejsem hoden (2017) (S02E10) 

Jeden z nejslabších dílů. To finální vymítání a tak vůbec...na to, že mělo jít o vyvrcholení skvěle odstartované řady, působil tento díl trochu odfláknutě. Vysloveně jsem zklamaný, že to občasné zdržování a oddalování závěrečné konfrontace s nejsilnějším démonem s jakým se setkali, nakonec končí moralizováním a happyendovským koncem. ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

28.08.2016

Režisér Zrození planety opic patřil v roce 2011 mezi nejobletovanější hollywoodské filmaře. Jeho úspěšný restart opičí ságy vydělal 481 milionů dolarů, Wyatt se ale kupodivu neujal pokračování. Místo… (více)

Reklama

Reklama