Reklama

Reklama

12 Feet Deep

  • USA The Deep End (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Skutočný príbeh o dvoch sestrách Bree (Nora-Jane Noone) a Jonne (Alexandra Park), ktoré ostanú uväznené pod skleneným krytom olympijského veľkokapacitného verejného bazéna po tom, ako sa uzavrie na víkend. V bazéne ich zdržal zásnubný prsteň, ktorý jedna zo sestier stratila. Správca ponáhľajúc sa na víkend ich pod hladinou nevidel a bazén uzavrel. Jedinou nádejou na záchranu sa zdá byť upratovačka Clara (Diane Farr). Ide však o bývalú trestankyňu, ktorá mieni túto situáciu využiť vo svoj prospech a poriadne zarobiť. Tesne nad hladinou sa zrazu vynárajú mnohé rodinné problémy, súrodenecké súperenie, ale najmä strach o vlastný život... Teraz musia spojiť sily a urobiť všetko preto, aby prežili vražednú noc. (TV Markíza)

(více)

Recenze (31)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dvě krávy uvězněné pod posuvným krytem v bazénu řeší rodinné píčoviny! A kdybych byl pracovníkem bazénu já, tak bych jim ještě připustil vodu! 10% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dve holčiny ostanú uväznené v bazéne po tom, čo sa zatiahne a zabudne sa na nich. No a jediná osoba, ktorá im dokáže pomôcť, je strelená upratovačka a bývalá trestankyňa, ktorá by na tejto situácii rada zarobila. Nudný a strašne nezaujímavý thriller podľa skutočnej udalosti, čo je síce uveriteľné, ale nechápem, čím to malo (alebo chcelo) diváka osloviť. Mňa proste nebaví sledovať hodinu a pol trvajúcu konverzačku medzi dvoma, neskôr troma postavami. Keby sa tam znenazdajky objavil nejaký žralok, tak by som kľudne prihodil. Lepšia srandovná stupidita ako toto. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Námet skvelý....spracovanie, meh. Nebol som nervózny z diania vo filme, ale z filmu samotného. A to asi nie je v poriadku. Aspoň technicky to bolo bolo občas fajn. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebol to zlý nápad, len to jeho prevedenie na filmové plátno dosť kríva. Netvrdím, našlo by sa tu pár zaujímavejších scén, v ktorých napätie aspoň letmo pohladilo po tvári, no celkovo išlo skôr o ťažkú nezáživnú nudu a hlúpe jednanie postáv, ktoré bolo najmä v podaní tej upratovačky totálne nethrillerové a s nevyužitým potenciálom, ktorý táto postava ponúkala. Chcelo sa skrátka nad tým celým trochu viac zamyslieť. Podpriemer. 40/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vodní hrátky se smrtí ve veřejném bazénu. A po zavíračce. A údajně podle skutečné události. Jonna (Alexandra Park) a Bree (Nora Jane-Noone) jsou dvě sestry, kterým se nevyplatí dobývání zásnubního prstenu zapadlého na dně bazénu. Správce opustí prostor, na rozloučenou jim zatáhne nad hlavami sklolaminátový kryt a jde se válet na kanape na celý prodloužený víkend. V areálu ani noha, až na pochybnou a soudně trestanou uklízečku (Diane Farr) těchto prostor, které se ale do záchranářských prací hned tak nechce. Následuje vydírání, sestry, které už si to chtěly navzájem dělat jazykolamem, budou vypucované na rok dopředu. Jejich pobyt ve vodní lázni jim stěžuje pouze chlad, cukrovka a problémová minulost. Na thriller je to málo napínavé A když už děj pozbývá napětí, je málo extrémně řešen. Námět, který dává vzpomenout na všechny vyhrocené situace v Open Waterech, na lanovkách po provozní době a na všechny možné prostory, které slouží pro vyžití, jen se jaksi nepočítá, že zde může jít i o život. Přesto jde o neotřelý námět, u něhož se režisér Matt Eskandari nenamáhal, zda by to takhle přesně probíhalo v reálu. Důležité detaily mu byly buřt. I probodnuté ucho se regeneruje poměrně zdárně a vůbec nebolí. Uvězněným hrdinkám bude jen málokdo fandit, neb jsou protivné a nesympaticky afektované. Jednou z nich je i objev Alexandra Park, která zahrála při spotřebě špuntů v díře uvěřitelně, napříště by už mohla dostat lepší plavební úbor než ty fosilní plavky. Tobin Bell zafungoval jen jako lákadlo do titulek. Je zde jen na začátku, "skládačkový vrah" si v diáři odfajfkoval jen další práci, jejíž natočení trvalo asi méně času než napuštění bazénu. Na co je ve filmu žena se sociopatickými rysy, když se nepustí do ničeho delikátního. Film se hodně se vším plahočil. V situaci, kdy mně půjde o život, asi nebudu diskutovat nad pohnutým dětstvím, sourozeneckými i rodinnými problémy a vyčítat si hovadiny. Sestry tyhle konverzace spolu vedly půl filmu v přerušovaných intervalech. Není divu, že pak bylo těžké navázat na děj a dát mu napětí. Konec byl z celého filmu tím nejhorším. Klidně bych uvítal i mini žraloka. Technické hledisko měl film slabší, špatný střih i celkový horší rytmus scén se na výsledném hodnocení projevil. Ke všemu se film postupně idiotsky zvrtne do psychologického drama blábolu, kdy tři ženštiny čelí démonům ze své pohnuté minulosti. Příště už chci film o obézním chlapečkovi, který se v noci šel nadlábnout do spíže, a zavřela se za ním dvířka. Maminka byla na zájezdu, tatínek byl hluchý a slepý. A po každém soustu vyjela z podlahy motorová pila. 6/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

V těch záplavách sraček co poslední dobou koukám musím lehce nadhodnotit. Protože tohle vypadalo jak ultimátní lejno ale nakonec se z toho vytřískalo co se dalo. Film s tak neuvěiřtelně debilním námětem se nakonec vyklubalo sice stále špatné ale napínavé pokoukání. Dvě ženský jsou uvězněné v bazénu s další ženskou která je magor a chce využít situace. Největší problém je že herečky tu jsou strašně upištěné a otravné a to že film by se vešel tak do 60 minut. Ale na takový námět jsem se zas tak moc nenudíl a jak jsem psal....Čekal jsem to 3x horší. Ale i tak je film zapomenutí hodnej. Tak nadhodnoceně hodnotím protože jsem v jeden den viděl plno sraček. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět je vlastně neotřelý, ale originalita neznamená automatický úspěch. Situace, ve které se holky ocitly, sice je kritická, ale ne pro filmové potřeby. Ono je to totiž jen o bouchání do bazénového krytu a uprošování hlavní záporačky, aby je pustila. A to je nuda. O moc lepší to není ani v mezičasech, kdy si obě sestry léčí šrámy z minulosti. To je totiž ještě větší nuda. Částečně to zachraňují sympatické herečky, které ale nemají větší šanci něco předvést. Zejména u Nory-Jane Noone to zamrzí, protože v minulosti ukázala, že má rozhodně na víc. Bída. 25% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dve tupé kravky sa nechajú zavrieť pod krytom v bazéne a samozrejme tam začnú riešiť svoje rodinne tragédie a démonov. Znie to  hlúpo, ale aspoň to malo nejakú tú originalitu, keby sa pokúšali  z toho bazénu dostáť samé. Ale nie, na scénu prichádza tretia žena a tá je ešte viac je...tá ako tie uväznené. Vážne to musel byt inteligent, čo písal tuto postavu, asi takú má doma, lebo po celu dobu som nechápal o čo tej osobe ide. Je jedna vec krádež, ale vec druha je keď pri tom zomrú dvaja ľudia a určite by na ňu prišli, keď robila toľko kiksov. Problém filmu bol v tom nezáživnom a debilnom podaní, lebo verím, že keby sa toho ujal niekto schopnejší, mohlo by to byt oveľa schopnejšie a napínavejšie dielko. V roku 2017 som tomuto filmu dal 3*, ale dnes ma skoro vobec nebavil, tak znižujem na slabé 2*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „12 Feet Deep“ je pro mě docela milým překvapením. Z jednoduchého nápadu dostal, co se dalo, a divák si tak mohl užít podívanou, která rozhodně neurazí. Klaustrofobní prostředí je zde použito skvěle, ale hlavní jsou obě představitelky uvězněných žen, jimž skutečně věříte, že to tam dole pro ně není jednoduché a že smrt je docela blízko. Ne, nápady tu nejsou originální a skvělé, ale v rámci zvolené zápletky to sedí parádně. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

34% ?! To je snad nějaká legrace.. netvrdim, že se to každýmu musí líbit, ale pouhých 34% si to určitě nezaslouží.. já teda viděl celkem dobrej survival, nicméně ty jejich hádky mi trošku vadily a zlá uklízečka tomu fakt nasadila korunu.. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Lacná hlúposť s celkom zaujímavou synopsou - presne to, čo sa dnes našim komerčným televíziám dokonale hodí do prime-timu. Ak im z toho praskajú peoplemetre, tak prosím, ide zrejme skutočne o výhodný marketingový ťah. Nič to však nemení na tom, že ma táto znôžka debilných klišé s najväčšou pravdepodobnosťou na dlhú dobu odradila od ďalších snáh venovať pozornosť ich "bohatému" programu. (20%) ()

Melios odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z najhroších filmov ,čo som videl! To mali byť vystrihnuté scény z nového jigsawa alebo samostatný film!? Tento film je jedno veľké chodiace klišé! Za celý tento rok som skoro nevidel žiadny dobrý film, PREČO!? ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Trailer funguje jako lákadlo na kvalitní klaustrofobickou podívanou, ale film je hrozná katastrofa. Přitom to byl skvělý námět, uvězněny pod krytem, bez možnosti úniku.. být lepší záporák, dalo by se vymyslet takových možností, jak si s obětmi hrát. Ale bohužel, drželo se to předlohy, která se údajně skutečně stala, takže to je hloupý thriller plný konverzací mezi nudnými slečnami a šílenou uklízečkou. Poslouchat 40 minut rodinné a osobní problémy obou žen, než přijde na řadu jakože zvrat v podobě záchrany, je opravdu unavující. Uklízečka se chovala jakoby právě utekla z psychiatrické léčebny a ani sestry mi nepřišly úplně v pořádku. Jedinou pozitivní věcí je pro mě mini role Tobina Bella a pěkně natočené podvodní scény. ()

ske_sarrera 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem končí veškerý moje plavecký ambice a odhodlání ještě dřív, než stihly pořádně zakořenit. To, kolika tělními tekutinami může být ten nebohej bazén při takové páteční zavíračce obohacen, jsem si dokázala představit už v mateřské školce, kdy se někteří z mých olympijských kolegů v autobuse domů svěřili, že chodit o přestávkách na záchod jim připadá jako ztráta času. S tím se popravdě nedá nesouhlasit. Dokonce ani fakt, že se o krytý bazény staraj vyšinutý uklízečky s revolverem, se mi vůbec nezdá vystřiženej z alternativní reality. Na světě s největší pravděpodobností neexistuje člověk, kterýmu by nějaká manažerka úklidu nevyhrožovala smrtí – jednou za pošlapanou chodbu, podruhé za nespláchnutej záchod, potřetí zase za to, že jste ji na střední nepozdravili dost slušně, přestože se hierarchicky nachází hned o několik příček pod váma. Každopádně představa, že mi může někdo jen tak z rozmaru zneškodnit moje oblíbený místečko u vyhřívání, který obývám značnou část svojí plavby, je vskutku přespříliš. Takže děkuju pěkně, až budu zase za dva roky přemýšlet jestli jít plavat, mám tentokrát o důvod víc to zase nechat „na příště“. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Čakal som podľa hodnotenia a komentov nudu....poviem pravdu, až také nudné to nebolo. Skôr mi vadilo to klišé, debilita príbehu a záver o ničom. To ako sa baby dostali pod ten kryt bazéna...jaj bože...neverím, že toto má byť podľa skutočnej udalosti, takí sprostí ľudia neexistujú. I keď, občas pri čítaní niektorých komentov na Facebooku sa aj mne mozog zastavuje. Ďalej ten antagonista (lebo stále píšem záporák, tak to trochu obmením). Na jednej strane je fajn, že nejde o nejaké complete monster/pure evil, proste nejakého psychopatického zabijáka ale o celkom...no slovíčko normálne by som nepoužil...proste o človeka, ktorý to nemá v hlave v poriadku, ale nie je to taký klišé antagonista, ako sa spočiatku zdalo. Tak potom čo bolo klišé? Tie reči v bazéne, minulosť s násilným rodičom (zase otcom a zase alkoholikom, podľa tých filmov, každý otec, pokiaľ nie je akčný hrdina alebo obeť, tak je násilný alkoholik). Čo ma hneď na začiatku zarazilo boli hlavné hrdinky. Keď už chcem točiť film o dvoch buchtách, ktoré majú byť 85 (podľa profilu filmu, nestopoval som to pri pozeraní) minút v plavkách, tak obsadím nejaké kočky, na ktoré sa bude radosť dívať a nie také...neviem, nenapadá ma žiadne slovíčko ani slušné ani vulgárne, žiadne výstižné slovo mi nepríde na um. Proste tam mohli dať krajšie baby. Možno by som pridal jednu hviezdičku. ()

Reklama

Reklama