Reklama

Reklama

Případ vraha - Uspávačka

(TV film)
  • Česko Uspávačka (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Autentická rekonstrukce života naší nejznámější sériové vražedkyně. Fragmenty ze života známé české vražedkyně. Po bezproblémovém dětství se najednou ocitá na ulici, v kriminální subkultuře, krade a v 16 letech je odsouzena za první vraždu. Fabiánová se vyznačuje lesbickou orientací, patologickou nenávistí k mužům, brutální agresivitou. Součástí jejího psychologického profilu je nejenom lhostejnost k cizím osudům, ale i k vlastnímu životu. Přes svoji inteligenci vůbec nezahlazuje stopy na místě činu. Chová se, jako by se nic nestalo. Při soudním procesu se naopak chová jako schopná manipulátorka. Sériová vražedkyně Fabiánová po prokázané třetí a čtvrté vraždě dostala doživotí. Všechna obvinění stále plně popírá.

Dokudrama. Pilotní díl série Příběh vraha – rekonstrukce skutečných kriminálních případů. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velmi slabá záležitost, které dominují velmi amatérské výkony všech herců, u kterých nevěřím, že jim někdo někde nabídl reálné angažmá a přesto mají ve svých filmografiích nějaké ty seriály.. A ani Viktor Preiss jako vypravěč není zrovna ideální, protože to, co mu někdo podstrčil jako scénář, je mnohdy vtipnější, než kočka, co obsadila lepenkovou krabici a hájí ji všemi silami proti jedné zapadlé ponožce. Jak už je tu psáno, mnohem, mnohem lepší je se podívat na jednu z episod Případů prvního odděleí, která se tímto případem zabývá, sice tam jsou změněná data a pár marginálních informací, ale ani zde např. nejsou jména reálná. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Úžasně ji vystřihla Polívková, v Případy 1. oddělení .... Jaký má smysl točit tohle pro veřejnost, no nevím.. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Nesmyslný pokus o hledání příčiny patologického chování v rodině vražedkyně. Která je přitom typickou psychopatičkou se vším všudy (nevykazuje pouze vyšší než nízkou inteligenci, ale to není proti diagnóze). A to je vrozená, dědičná dispozice. K čemu má sloužit špatně filmově zpracovaná osobní fantasmagorická teze a soukromý výklad případu? ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Realisticky ztvárněný příběh, který ale není nijak zvlášť zajímavý nebo objevný. A ty rádoby psychologizující otázky v komentáři, jak z malé řádné školačky mohla časem vyrůst vražedná bestie, byly úplně zbytečné, až infantilní. ()

Miss_Jones 

všechny recenze uživatele

Viděno na předpremiéře festivalu Finále v Plzni. Nadchlo mě nejen téma - sonda do mysli vražedkyně - ale i způsob zpracování formou "dokudramatu". ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

To míšení stylů mi zde vysloveně vadilo a nudilo. Nechápal jsem smysl výčtu nalezených stop, že by snad jako ukázka složitosti vyšetřování? Myslím, že tyto vsuvky spíše zbytečně prodlužovaly vyprávění a kratší formát by tomu obecně prospěl. ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Za mě dobře a víc podobnejch věcí... bez omáčky a bez vaty. Docela mě překvapilo, kolik spolu tihle dva mají společného, s Roubalem. ()

PM1 

všechny recenze uživatele

Mě se původní díl vlastně docela líbil. Ono člověk měl tenhle případ zafixovaný s Případů prvního oddělení, nicméně bylo zajímavé se na něj podívat i zde, protože v tomto seriálu se jde víc do hloubky. Méně se soustředí na vyšetřování a více na samotný případ. Což není špatné. V Případech prvního oddělení jsem to bral tak jako že vražedkyně byla chycena, skvělá práce detektivů. Až díky tomuto seriálu jsem zjistil že policie vlastně při pátrání neměla až tak velkou práci díky množství stop a dřívějších záznamech. Navíc mě to donutilo k přemýšlení jak se mohlo stát že z normální holčičky se stane nelítostný vrah. V seriálu je to naznačené, ale člověka to zkrátka nutí k zamyšlení jak jedna maličkost, jeden okamžik který se nemusel stát, dokáže ovlivnit tolik budoucích životů. Díky tomu bych dal seriálu 4 hvězdičky a podívám se na další díl. ()

Reklama

Reklama