Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist – hledání kamene mudrců

  • Japonsko Hagane no renkindžucuši (více)
Trailer 5

VOD (1)

Alchymista Edward Elric hledá způsob, jak vrátit bratru Alovi jeho tělo. Pozorně ho přitom ale sledují záhadné příšery a taky armáda, která je u moci. (Netflix)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (36)

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce to nebylo až tak k zahození. Některé charaktery byly podle mě velmi vyvedené(např. Hughes a Lust). Ovšem co se příběhu týče to bylo velký špatný. Samozřejmě, že se prostě všechny epizody anime, nedejbože mangy, nedají narvat do jednoho celovečerního filmu. A tak to dopadá, jak to dopadá. 2/5* ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příšerné, amatérské béčko každým coulem. Které ale bohužel staví na velice dobré anime předloze - a przní ji nejen co do příběhu, ale i vším ostatním. Obzvlášť ta parta zběsile přehrávajících cosplayerů s minimem hereckých schopností v hlavních rolích je takřka k nepřežití, a emoce, tak silné v předloze, zde prakticky neexistují - i v případě že ve zmateně podaném příběhu vůbec dokážete pochopit co se vlastně děje, tak film nepodá jediný důvod proč by vás to mělo zajímat. Změn v příběhu oproti originálu je samozřejmě dost, ale to by nebyl problém sám o sobě, film je jiné médium, stříhat je při adaptaci seriálu radno spíše víc než míň, ale tady překopání děje z příběhu spolehlivě vysálo všechno, co na něm kdy bylo zajímavé. Přitom ovšem v něm zbylo množství příběhových odboček a detailů, které pochytí jen znalec seriálu, ale nevědomého diváka spolehlivě zmatou, a berou prostor pro alespoň nějaké vykreslení důležitých charakterů. Film pak také příliš nepomáhá ani jeho zjevně miniaturní rozpočet - je vidět že je to low-cost brak, kterého by si nebýt Netflixu a slavného jména předlohy nikdy nikdo nevšiml. Trikové scény ještě ujdou, renderovat snesitelné CGI dnes zvládá i kdejaký domácí počítač, ale výprava všeho jiného je tristní, kostýmy ušité na koleně, neumělé svícení, chudé lokace, vše tady vypadá velmi amatérsky. Fullmetal Alchemist by si kvalitní hraný film zasloužil, ale k tomu by se muselo přistupovat zásadně jinak, než jako k lacinému pokusu o otisk anime na plátno. Tohle nebrat. 3/10 ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Takový skvělý příběh to má, anime – manga jsou napínavé, plné epických momentů a silných scén. Film se je pokusil také implementovat, ale vše vyznělo do ztracena. Je to jen velmi dlouhá velmi velmi dobře obsazená (až na Hondu Cubasu, která ztvárnila Winry) poměrně vizuálně zajímavá podívaná, která vás ale neudrží v sedle. Herci se snaží, seč to jde, kostýmy jsou skvělé, efekty na japonské poměry nadprůměrné, jde vidět že se Japonci snažili, seč mohli. Ale bohužel je to celé nemastné neslané, nechávající otevřená vrata pro další díl. Klidně ať s ním přijdou, ale měli by změnit scénáristu, protože ten to očividně dost zmršil. Určitě stojí film za zhlédnutí, minimálně pro fanoušky předlohy, ale nesmíte mít žádná očekávání. Raději kupujte mangu, co teď vychází u Crew, raději se podívejte na jakoukoliv anime sérii. Přesto pokud chcete mít alespoň trochu šajn o tom, na co vlastně odkazuje spousta memů, kde mluvící vlasatý pes prosí Eda, aby si s ním šel hrát... proč ne. I to je poměrně dobrý důvod ke zhlédnutí. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist je moje srdcovka, takže jsem byl zvědav na hraný film. Díky znalosti mangy a anime (obou verzí) mi film přišel dějově dost prázdný a hodně mi chyběla chemie mezi postavama. Celkově hodně slabé na všech frontách, slabé triky by ani nevadili, kdyby byl silný příběh, ale to bohužel není a dost jsem se nudil a měl jsem co dělat, abych to dokoukal. Nedalo mi to a vytáhl jsem si z knihovničky mangu a spravil si chuť. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem to čekal horší, mnohem horší. Fullmetal Alchemist ale dokázal skvěle zachytit ducha předlohy, přičemž vychází z cca prvních 20 epizod a bere si i jednu linku z finále, aby toho případné pokračování nemusely řešit a uzavírat tolik. Některé postavy vypadají sem tam komicky, jelikož Alchymista vychází z evropské kultury a postavy tak v předloze i vypadají, ale to se dá seriálu prominout, jelikož jsou povětšinou všechny velmi dobře zahrané, především ztvárnění Mustanga a Hughese musím pochválit. Na televizní film má snímek i docela slušně udělané efekty, hůře vypadá akorát nesmrtelná armáda z finále, která působí dost plastově a digitálně. Za pokračování bych se nezlobil, ale těžko říct, zda se do něj bude chtít Netflix pustit, když film nebyl úplně dobře přijat. 75% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Vzhledem k tomu že Fullmetal Alchemist je silně inspirován Evropskou kulturou a architekturou, žije v něm na druhou stranu primárně asijské obyvatelstvo. Z toho důvodu museli v hodně scénách figurovat jako komparzisti členové štábu a následně pár „vychovujících“ komparzistů z lokace natáčení. (UncleMorty)
  • Inspirováno mangou „Hagane no Renkinjutsushi“, kterou napsala Hiromu Arakawa. Tato manga získala v roce 2004 cenu za nejlepší Mangu roku a od té doby byla v hledáčku filmových producentů. (UncleMorty)
  • Většina scén se natáčela v Italském městě Volterra a jeho přilehlém okolí. Zbytek filmu se dotáčel následně v ateliérech v Japonsku. Točilo se od června 2016 do 26. srpna 2016. (UncleMorty)

Reklama

Reklama