Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celovečerní dokument Historie hororu (1998) mapuje nejznámější horory amerického studia Universal, které se na tento žánr ve dvacátých a třicátých letech minulého století specializovalo. Od němých snímků se slavnou hvězdou Lonem Chaneyem (např. Zvoník u Matky Boží) až po dnes klasická raná zvuková díla. Režisérem dokumentu byl proslulý anglický filmový historik Kevin Brownlow (nar. 1938), který patří k největším světovým znalcům němé kinematografie. Snímek je věnován producentu Davidu Gillovi, který byl Brownlowovým nejbližším spolupracovníkem a který zemřel před dokončením tohoto ojedinělého dokumentu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument mapující slavnou éru hororových filmů v období 20. - 30. let. Ukázky z legendárních filmů a spousta zajímavých informací z natáčení, i rozhovory s osobnostmi, které byly součástí této zlaté éry. Většinu faktů jsem slyšela prvně, zaujal mě například způsob, jakým se dělaly zvláštní efekty u snímků The Invisible Man či Dr. Jekyll a Mr. Hyde. Každý fanda si najde to svoje. Narrated by Kenneth Branagh. KARLOFFORNIA pobavila:) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekny dokument o krasnej ere. Akurat skoda, ze sa nevenuje celej ere a moc novych informacii ani pohladov mi nepriniesol. Ak bsak o tejto problematike nic neviete, obrovsky odporucam. 8/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavá návštěva za kořeny hororového žánru studia Universal, která představuje ty nejznámější hororový fláky, které děsily svět. Od černobílých a němých až po barevné a ozvučené. Některý filmy jsem viděl, o některých jsem věděl a některý jsem ani neznal Každopádně vím, že některý neznámy kousky chci 100 % vidět a dohnat tak mezeru, kterou u těchto starých hororových klasik mám. Určitě tenhle dokument doporučuju. Pro hororové fandy by to měla být povinnost. Pecka. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument mapující zlatou éru Universal hororu. Bohužel kdybych viděl dokument někdy v roce 2003 stříkal bych. Dnes v době internetu a taky bohužel toho že jsem téměř všechny informace věděl, mi připadal dokument pro mě nepotřebný. Hodnocení je pro mě hodně těžké, protože na jednu stranu se jedná o parádně natočený dokument a rozhovory jsou parádní, i když většina herců, historiků či jiných lidí vyprávý spíše o tom jak byly podělaný strachy, na stranu druhou jsem z dokumentu nic nedostal. Ale co hororový dokumenty nejsou zas tak moc časté tak dám ty slabší 4*. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z vynikajících dokumentů věnovaných legendárnímu studiu Universal. Cedule KARLOFFORNIA však není jediným zajímavým prvkem, který tu budeme mít šanci vidět. Čeká nás řada ukázek ze známých filmů, v nichž máme možnost shlédnout celou škálu známých tváří + jejich nezapomenutelné role. Spolu s nimi i spoustu zajímavých rozhovorů, které nás určitě obohatí. Já byl spokojený a jako milovník starých klasik musím dát samozřejmě i vysoké hodnocení. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že keby sa celá etapa ,,universalovského,, hororu mala vtesnať na celuloid, určite by sme mali minimálne dvojnásobnú minutáž. Pripomenie to staré dobré klasiky, pripomenú sa ( vtedy ) žijúci tvorcovia a má to nádych tých pestrých dokumentov z krásnych rokov 90tych. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který nás provází legendárními horory dvacátých až čtyřicátých let, např. Černá kočka, Frankenstein, Mumie a další. [1O/1O] ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Moc bohaté na nové informace, zvláště z rozhovorů, a rozhodně je úžasné vidět některé herečky ze třicátých let, jak vypadají o šedesát let později. Některé úryvky z filmů však byly příliš dlouhé a pro diváka, který je již viděl, nijak objevné ani nové. ()

grafvonlugos 

všechny recenze uživatele

Kenneth Brannagh vypravuje tento vynikající dokument o legendárním studiu Universal, které dalo světu takové klasiky jako Drákulu, Frankenstein, jeho nevěstu, Mumii či Vlkodlaka. Hodně zajímavý dokument, který, když ho před mnoha zimami dávali na ČT2, mě navěky připoutal a uvěznil v kobce zvané Černobílý horor. ()

Reklama

Reklama