Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už z názvu rodinné komedie "Máma stávkuje" je jasné, který člen rodiny bude mít v tomto filmu hlavní roli. Představte si, že každé ráno máte vstát v šest hodin, připravit celé rodině snídani a svačiny, rozvést své tři děti do škol, jít do práce, po které Vám tento kolotoč starosti o domácnost začíná znovu. Pam Harrisonová se jednoho dne zkrátka rozhodla, že zahájí stávku, aby si její manžel a tři děti uvědomili, že má také svou cenu a právo na soukromí. Ostatním členům rodiny pak nezbývá nic jiného, než si na pomoc, chtě nechtě, zavolat babičku Betty. Korunou všech humorných situaci je, když místní noviny zveřejní Pamin příběh a označí ji za právoplatnou členku mezinárodní společnosti bojující za práva žen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdo neumí říct děkuju, nikdo mi nepomůže. Vařím, uklízím, utírám, píšu, běhám, jezdím a dělám mámu a manželku. Jsem nedoceněná." Tak tomu rozumím. Já taky vysávám, umývám nádobí, vynáším odpadky, opravuju, dělám s dětmi úkoly, plním si své manželské povinnosti a nikdo to neocení. Jenže já do stávky vstoupit nemůžu, protože bych to hned schytal mokrým hadrem. Paní Harrisová však do stávky vstoupila a já musím konstatovat, že je to snímek spíše moralizující než zábavný, ale přesto ve mě probudil potřebu poděkovat své matce i své manželce za to, že mne nenechaly zemřít hladového a ve špíně. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Film, který diváckou obec rozdělí na dvě části a to, překvapivě, na muže a ženy. Ženy zpravidla ve filmu i s jeho nadsázkou uvidí kus svého života a upozornění na to, kolik toho má žena/matka na krku v neplacené druhé směně péče o rodinu, ohodnotí pozitivně, muži zpravidla budou mít pocit, že je z otců a mužů obecně dělána neschopná kariéristická sobecká pakáž. Inu, mít děti naučené na to, že se každému vždy k jídlu uvaří to, co si vyvzpomene, je samozřejmě výchovná chyba a selhání, ale jinak je pravdou to, že od vodění do školek, škol a kroužků, přes nákupy, úklid, vaření a to kouzlo, co ze smradlavé špinavé změti dělá opět čisté vyžehlené prádlo naskládané v šuplících, je z větší části na ženách. Ještě že máme k ocenění vší té péče aspoň mezinárodní den matek. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Poměrně milá komedie o tom, co se stane v případě ženy, jenž došly nervy na svou milovanou rodinku rozmazlených dětí.. Nevím, co zde lidé komentují. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

No jo, důkaz, že né vždycky věřit celkovému hodnocení na čsfd. Víte, co mně se na filmu líbilo? Že byl opravdový. Naprosto pravdivý film, který se týká 80% rodin.. Samozřejmně, že by se to dalo natočit mnohem, mnohem lépe, ale já osobně jsem na toto téma prozatím nic neviděl, takže mi stačilo i toto ''naivní'' zpracování.. V tom filmu bylo možná víc, než tu ostatní lidi hodnotí.. Já osobně bych to jenom pojal jako Drama / Rodinný, protože pravdou je, že mě to ani jako Komedie nepřišla, nezasmál jsem se, spíše jsem si uvědomil, že ta máma, která ''stávkuje'' má sakra pravdu! ()

wohna odpad!

všechny recenze uživatele

Důvod proč o víkendu vstávat pozdě. V televizi nedávaj žádný pořádný filmy. Máma stávkuje je toho důkazem. To jsem byl zase jednou blbec a zapnul dopolední film. Takvoou blbost nikdy neudělám. Slibuji. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Je to smutné ale sama sem si uvědomila, jak mamina doma dělá všechno, jak sem na tom co dělá závislá. A vážně je někdy těžké říct jestli je to milovaná maminka nebo jen služka. Kruté, ale je to tak. Jak by to asi vypadalo kdyby si jednou řekla DOST!! Tohle je milá komedie která toto téma nádherně vystihuje, kromě lehce přitažené části s celonárodním hnutím a podporou první dámy. Je to celkem fajn komedie! ()

VeeDee 

všechny recenze uživatele

Typický americký rodinný film na nedělní odpoledne k žehlení, který však říká několik moudrých věcí... ()

Reklama

Reklama