Reklama

Reklama

Viktorie

(seriál)
TV spot 2
Velká Británie, (2016–2019), 22 h 47 min (Minutáž: 46–95 min)

Tvůrci:

Daisy Goodwin

Předloha:

A.N. Wilson (kniha)

Hrají:

Jenna Coleman, Daniela Holtz, Adrian Schiller, Catherine Flemming, Tommy Knight, Margaret Clunie, Anna Wilson-Jones, Eve Myles, Nell Hudson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Seriál z dílny uznávané spisovatelky Daisy Goodwin, která je zároveň autorkou jeho scénáře, mapuje rané období vlády jedné z největších panovnic v dějinách. Velkolepý výpravný seriál s hvězdným hereckým obsazením, který čerpá ze skutečných událostí a podrobných deníků samotné královny, vykresluje detailní portrét její proměny ze spontánní osmnáctileté dívky v dospělou ženu, matku a panovnici Spojeného království Velké Británie. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (64)

Marius 

všechny recenze uživatele

Po štyroch dieloch musím konštatovať, nie, napriek fantastickým kompozíciám obrazu, svetlu a kamere a perfektnému digi Londýnu devätnásteho storočia, jednoducho nie. Je to rozťahané a dramaturgicky veľmi slabé, historicky nulovo výživné (akokoľvek presné by to bolo), lebo sa dozvieme len o tom ktorým smerom búchalo kráľovnino srdiečko a nie o jej role v politike impéria. Niektoré momenty ako guilty pleasure dobré, najmä behanie v lese s s prvým saským emo Albertom a spomaľovačky psíka. V neposlednom rade to v porovnaní s naposledy videnou ruskou peckou pôsobí ako veľmi chudobný a nevyrovnaný príbuzný. 6/10 ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Je to taková červená knihovna. Jakoby předlohu napsala Rosamunde Pilcherová… a značně si vymýšlela ohledně osobních vztahů historických osob a dějinných událostí. Obyčejný dokument o skutečné královně Viktorii by byl mnohem víc vzrušující. Přestože finále třetí řady končí dvojitým cliffhangerem, mě vůbec nezajímá, co se s těmi unylými postavami stane v příští možné sérii, a doufám, že už žádná nebude. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi velkoryse natočenou kostýmní romantizující podívanou, existuje velmi slušná šance, že se vám Viktorie bude líbit. Řemeslo je to bezesporu kvalitní. Potíž je v tom, že jsem ve Viktorii od začátku viděl směřování k červené knihovně a tu skutečně nemusím, takže záhy jsem sledování vzdal. Pokud totiž hledáte něco víc, hlubší ponor do viktoriánské éry, nebanální dramata a nekonvenční zpracování, musíte se obráti jinam. Celkový dojem: 45 %. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Královnička je krásná, ta je vám tak krásná. A i přesto, že je mi navíc i sympatická a líbilo se mi, jak Jenna hrála, nějak to nestačilo. Chtěla bych víc politiky, víc pletichaření, víc všeho toho s čím se musela po nástupu na trůn potýkat, víc reálného života a méně zamilovaných pohledů. Vždyť prostřední díly nebyly o ničem jiném. V patnácti bych možná byla nadšená, ale teď mě to baví asi tak prvních 15 minut. Navíc mé hříšné myšlenky patřily lordu M. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nechávam 4 hviezdy, hoci úvodné časti kvalitou a zaujímavým spracovaním sú jednoznačne pred záverečnými. Pozrel som si len prvú sériu a tá má svoju kvalitu. Výborné kostýmy, dobová atmosféra s intrigami na dvore a veľmi dobrá herečka, ktorá je podstatne krajšia ako kráľovná v skutočnosti bola. Určitým nedostatkom je prílišná orientácia na ľúbostné vzťahy, hoci chápem, že toto priemerného anglického diváka zaujíma asi viac, než nejaké politické reformy. Orientácia na srdcové záležitosti ale spomaľuje dej a za 8 častí prejde v príbehu len málo mesiacov. Pri takomto tempe, keď kráľovná vládla 64 rokov, to bude mať 30 sérií. Aj kvôli tomu sa do druhej série radšej nepúšťam. ()

Galerie (796)

Zajímavosti (10)

  • Predstaviteľ Alberta, Tom Hughes, sa kvôli svojej úlohe naučil hrať na klavíri. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Scéna, při níž dochází k žádosti o královninu (Jenna Coleman) ruku, musela být natáčená snad padesátkrát, protože její průběh neustále narušoval pták, hlučně řádící na střeše studia. (mar48)
  • Stanice ITV původně zamýšlela pořad jako mini-sérii, ale po velkém diváckém ohlasu se rozhodla z Victorie udělat televizní seriál s větším počtem sérií. (tessincolor)

Reklama

Reklama