Reklama

Reklama

Viktorie - Série 2

(série)
Velká Británie, 2017, 7 h 46 min (Minutáž: 46–89 min)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Výpravný historický seriál z dílny uznávané spisovatelky Daisy Goodwinové, která je zároveň autorkou scénáře, mapuje rané období vlády jedné z největších panovnic v britských dějinách. Velkoryse pojatý seriál, který čerpá nejen ze zaznamenaných historických událostí, ale i z podrobných deníků samotné královny, vykresluje detailní portrét její proměny ze spontánní osmnáctileté dívky v dospělou ženu, matku a panovnici Spojeného království Velké Británie. Děj druhé řady bezprostředně navazuje na události předchozí řady a začíná šest týdnů po narození prvního dítěte královského páru. A zatímco Viktorie se musí teprve naučit skloubit vladařské a rodičovské povinnosti, Albert nadále hledá své místo na královském dvoře a po boku své mocné manželky. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě nešťastného vánočního dílu se jednalo o vydařenou sezónu, dokonce si myslím, že byla lepší než první řada. Každopádně bych uvítal, kdyby došlo k omezení různých romantických scén ve prospěch politického dění a historických událostí (historických podle HBO, pochopitelně). Nemile mě zaskočilo, že i sem pronikla politická korektnost, tiše jsem doufal, že se jí tady nedočkám. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád je to "slabší" v rámci britských dramat, ale tentokrát o něco lepší (jaké překvapení!) a z některých dílů jsem byl vyloženě nadšený. Vizuál, výprava, prostředí, to vše zůstavá ohromné a dokonalé - a ohromná a dokonalá zůstává i Jenna, která je prostě fakt rozkošná a ten její nosík je úžasný a díl od dílu hezčí a roztomilejší. Tempo je pořád pomalé, ale pořád se na to (naštěstí) dobře kouká, postavy jsou zajímavější a rozepsanější, jsou atraktivnější a celá série je tím pádem i mnohem přitažlivější a hodně hraje na emoce - tak, že to fakt funguje, nejedna událost vás zasáhne, Víc se řeší politika, víc se cesruje (takže vidíme více britské krajiny), což taky musím pochválit, protože je to rozhodně dobře. Úrovně The Crown to sice stále nedosahuje, ale z Viktorie se stal opravdu dobrý, atraktivní a skutečně historický seriál s perfektním obsazením (je tam i lady Ollena). Asi se k tomu nevrátím, ale u případné další série chybět nebudu. 80%. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě sice zbývá vánoční speciál, ale hodnotím již nyní. Druhá série je o poznání lepší než ta první. Zajímavé je, že jsem některé díly první série viděl znovu, a i z nich jsem nyní měl lepší pocity. Zhlédl jsem je i kvůli tomu, že Viktorii začala vysílat ČT, a zajímalo mě (jen z čisté zvědavosti), jak dopadl dabing. A ten se docela povedl. Ale o tom nechci dále psát - vracím se ke druhé sérii. Ta disponuje dle mého názoru šťavnatějšími tématy. Více se prohlubuje vztah Viktorie a Alberta. Celkově je možno říci, že se vše ve větší míře orientuje na svět aristokracie než na svět služebnictva, což byla Achillova pata předchozí série. Také je tato série více "historická". Mám na mysli poněkud větší podíl politických záležitostí a také snahu přiblížit problémy doby z hlediska sociálního či kulturního. Zároveň je ale zřejmé, že se skutečná historie přizpůsobuje seriálovému vyprávění. To ale nevnímám negativně; od dob Říma mám docela i rád, když si seriál "pohrává" s oblastmi, nad kterými visí otazníky. Rozhodně se dá ocenit i tématická výstavba epizod (například "výlety" do Belgie, Irska, Francie či Skotska, kterým se věnují samostatné díly). Zároveň je druhá série více emotivní a postavy jsou více atraktivní (a také více sympatické). A tomuto aspektu nepochybně napomáhají herci. Můžeme zmínit Hughesova Alberta, lehce dekadentního Oakesova Arnošta (s roztomilým akcentem) nebo Sewellova melancholického lorda Melbourna. Všem ale kraluje Viktorie. Jenna je prostě dokonalá... Za ten její nosík by se měly vést války. :-) Nic víc třeba dodávat. :-) Takže bych mohl nakonec udělit plné hodnocení, že? Ale jo, já tak učiním. :-) Nyní jen čekat na výše zmíněný vánoční speciál... ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prva seria bola fakt super, takze sme sa samozrejme hned pustili do druhej: tiez je super :-)! Az na malu hodne umelu homo-vlozku: samozrejme, ze sa moderny serial nezaobibe bez rozspusinkovanych truhlikov. A bolo mi veru divne, ze sa tam motaju taki zbytocni napudrovani snehuliacikovia: samy usmev, neznost sama, bez pribehu, proste tak volako ucelovo. Ovsem, ze sa nezne zblizovali a par pozornych sudruhov im to, dobrotivo odobrilo. No co, rezia im ukoncila neznosti sice nenapadito, ale Bohu vdaka ucinne, takze sa to az po postelove sceny nedostalo. Takze davam 4*, ale len-tak; cmuckajucich sa chlapcov v historickom seriale si mohli odpustit. ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S příchodem prince Alberta se povedlo zvýšit dramatičnost seriálu a v druhé sérii strhává pozornost na sebe (skvělý herecký projev) a s tím spojené nejen královské problémy . I ostatní postavy jsou lépe prokresleny. ()

stret 

všechny recenze uživatele

Príjemne spracovaný seriál. Žiaľ, v druhej sérii sa aj tento seriál začal venovať "tokenizmu", tzn. násilnému vtláčaniu inak nepatričných tém, konkrétne v tejto dobe módnej agendy LGBTIQ(PZN) (to na konci Pedofil, Zoofil, Nekrofil). Takže sa tam veľa času venovalo dlhým vzájomným pohľadom dvoch mladých mužov - ktorí sa navzájom sexuálne priťahovali a aj olizovali. Že nám neukázali ako a kam si to strkajú - čo je konečným cieľom LGBTIQ(PZN) agendy - tomu zabránilo len úmrtie jednej z postáv. Tak ako je vecou heterosexuála čo sa deje v súkromí, očakávam od agentov LGBTIQ(PZN), že si svoje sexuálne fantázie a praktiky ponechajú v súkromí. Seriál / film ktorý je indoktrinovaný LGBTIQ(PZN) si nikdy nezaslúži viac ako 1 hviezdu. ()

Reklama

Reklama