Reklama

Reklama

Viktorie

(seriál)
TV spot 2
Velká Británie, (2016–2019), 22 h 47 min (Minutáž: 46–95 min)

Tvůrci:

Daisy Goodwin

Předloha:

A.N. Wilson (kniha)

Hrají:

Jenna Coleman, Daniela Holtz, Adrian Schiller, Catherine Flemming, Tommy Knight, Margaret Clunie, Anna Wilson-Jones, Eve Myles, Nell Hudson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Seriál z dílny uznávané spisovatelky Daisy Goodwin, která je zároveň autorkou jeho scénáře, mapuje rané období vlády jedné z největších panovnic v dějinách. Velkolepý výpravný seriál s hvězdným hereckým obsazením, který čerpá ze skutečných událostí a podrobných deníků samotné královny, vykresluje detailní portrét její proměny ze spontánní osmnáctileté dívky v dospělou ženu, matku a panovnici Spojeného království Velké Británie. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (1)

Viktorie (2016) 

Přehlídka kostýmů, nic jiného. Dramaturgicky nezvládnuté - chybí jakékoliv napětí, zápletky, resp. když už se něco jako zápletka objeví, je to smeteno pod koberec nebo se vše hned vyřeší či jde o tak nejapnou záležitost, že ji ani zápletkou nazvat nejde. Postavy jsou tak dokonalé vzhledově, až to vypadá jako seriál pro čtenářky Bravíčka, Elle, případně Marianne. Osudy postav jsou mi zde šumák, jak nevěrohodně a mizerně charakterově jsou podány. Spousta zbytečných až nadbytečných scén, zato jiné, pro mne podstatnější pro děj, chybějí. Hudba zcela chybí nebo je upozaděna, často tvoří jen vatu na pozadí. Dokonce ve filmu chybějí i majestátnější lokace - jo, u scény svatby natáčeli v katedrále, ale jinak mi přijde, že nevylezli z ateliérů, kde točili jídelnu, šatnu a ložnici, vše v jednom. ()

Reklama

Reklama