Reklama

Reklama

Viktorie

(seriál)
TV spot 1
Velká Británie, (2016–2019), 22 h 47 min (Minutáž: 46–95 min)

Tvůrci:

Daisy Goodwin

Předloha:

A.N. Wilson (kniha)

Hrají:

Jenna Coleman, Daniela Holtz, Adrian Schiller, Catherine Flemming, Tommy Knight, Margaret Clunie, Anna Wilson-Jones, Eve Myles, Nell Hudson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Seriál z dílny uznávané spisovatelky Daisy Goodwin, která je zároveň autorkou jeho scénáře, mapuje rané období vlády jedné z největších panovnic v dějinách. Velkolepý výpravný seriál s hvězdným hereckým obsazením, který čerpá ze skutečných událostí a podrobných deníků samotné královny, vykresluje detailní portrét její proměny ze spontánní osmnáctileté dívky v dospělou ženu, matku a panovnici Spojeného království Velké Británie. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele veruna.b k tomuto seriálu (2)

Viktorie (2016) 

Je tu hodně fanoušku seriálu "The Crown", kteří vyplňují čas (už dva roky!!), kdy čekají na novou řadu hledáním podobných seriálů. Jsem jednou z nich :D Mám za sebou už seriál Tudorovci a spíš než k seriálu "The Crown" bych Viktorii přirovnala právě k oněm Tudorovcům. Možná že je v seriálu jenom méně sexu :D Všeobecně je vidět, že to není z dílny HBO, protože ten je proslavený svými postelovými scénami snad v každém seriálu jejich produkce (Řím, Hra o trůny, Sex ve měste :DD apod.). Seriál mě ale zaujal svým zpracováním, výpravou, kostýmy (jak jinak :D).. herci vypadají také velmi věrohodně. O královně Viktorii mám ledasco načtené, a proto se mi líbí, že seriál zbytečně vztah Viktorie a Albert nikterak neromantizuje, naopak jej vykresluje v těch správných barvách. Jejich vztah byl opravdu velmi velmi komplikovaný - on tvrdý Němec s tvrdou výchovou. Ona žena - královna - v době, kdy žena nebyla víc, jak služka, manželka a matka (ne, že by to bylo málo .. ale tak rozumíme si, že?).. mezi nima to neskutečně skřípalo a to hlavně proto, že Viktorie se dokázala ohnout pod vedením Alberta, který skrze ní chtěl vládnout - právě proto, se pořád rafali, věděl že má šanci, když opravdu bude stát za svým :D Ovšem nedala mu to nikdy zadarmo :D I tak to byl asi pěkný vztah a líbí se mi, jak nám to seriál pěkně odhaluje. Je to vlastně dost hodně dnešní problém mnoha párů, kde je žena kolikrát silnější, než muž, který skřípá zuby.. je to vlastně dosti feministické :D feminismus je sice sprosté slovo, ale pro tento seriál se asi hodí. Kolem a dokola to je stejně pohádka.. samozřejmě a historickou hodnotu to nějakou má, ale s fakty sakra pokulhává třeba právě proti zmiňované "Koruně". ()

Série 3 (2019) (S03) 

Osobně se mi třetí série líbí zatím asi nejvíce. Velice zajímavá postava sestry Victorie je opravdu brilantně podaná! Také ministr zahraničí je taky skvělý! Bertie byl pěknej sprateček a je super, že v seriálu také tak jeho postavu podali. Za mě 5 hvězdiček ♥ ()

Reklama

Reklama