Reklama

Reklama

Prezident v pořadí

(seriál)
  • USA Designated Survivor
Trailer
USA, (2016–2019), 38 h 38 min (Minutáž: 41–53 min)

Tvůrci:

David Guggenheim

Hrají:

Kiefer Sutherland, Natascha McElhone, Adan Canto, Italia Ricci, Jake Epstein, LaMonica Garrett, Tanner Buchanan, Kal Penn, Maggie Q, Malik Yoba, Mckenna Grace (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(53)

Obsahy(1)

Kiefer Sutherland - v dlouho očekávaném seriálu Prezident v pořadí - hraje Toma Kirkmana, člena nižšího kabinetu, který je náhle jmenován prezidentem Spojených států po katastrofickém útoku na Kapitol Spojených států amerických. V tomto dramatickém thrilleru bude Kirkman bojovat o to, aby se země, ale ani jeho rodina nerozpadly, zatímco se bude pohybovat v nebezpečně vysokých kruzích státní politiky a zároveň povede vyšetřování, aby zjistil, kdo je zodpovědný za útok. (AXN)

(více)

Recenze (80)

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jack Bauer si splnil svůj americký sen a z pozice budoucího předsedy Mezinárodního palačinkového výboru to za pomoci drobné detonace dotáhl až do Bílého domu, z kterého bude nyní ochraňovat Ameriku před všudypřítomnými teroristy. No ještě se národu ani nepředstavil do televizních kamer a už si stihl připsat první diplomatický úspěch v podobě odvrácení války s Íránem. Jenže pohádka nemusí mít dlouhého trvání. Během těch pár minut v prezidentském úřadu si totiž stihl vytvořit spoustu nepřátel, takže spiklenci již kují pikle na jeho odstranění. Jsem nadšen. V rámci oddechové televizní zábavy nemá podobný námět konkurenci a já už napjatě očekávám, jakým směrem se bude scénáristova fantazie ubírat dále. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kýfr se na stará kolena transformoval z podrážděného pitbula Jendy Bauera do páprdovitě naivního prasidenta Spojených sráčů amerických, ovšem ukrutně správňáckého, morálně neposqrněného, pyjonýrsky čestného a zásadového, který si libuje v pateticko patriotistických projevech a po nocích samou láskou k vlasti vášnivě prcá srolovanou hvězdopruhatou vlajku. No charakterizace xblití a jako vystřižená z nějaké kýčovité ufonské Emerichárny. Ovšem na straně druhé je tahle naivní konspirační bajka O poctivém chujopletovi, jenž pravdou a návistí sveřepě potře každou lež a nelásku ohrožující integritu nejzdegenerovanější demokracie světa, tak nějak vinně potěšující a svižně odsejpající, až jsem se těšil na každý další díl. A navíc je Mařenka Kvéčko snad jediná ťamanka, které bych dobrovolně zabrnkal na Géčko, aniž by musela přinést vlastní kytaru, platit nebo úpěnlivě škemrat. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Je to ještě lepší, než jsem čekala. A to jsem čekala opravdu hodně. Tohle bude pořádná závislost. Kiefer Sutherland si to jako obvykle neskutečně dává, navíc tentokrát má dost velký prostor pro vývoj postavy, takže se jistě máme na co těšit. Doufejme, že zbytek řady bude stejně povedený jako úvodní díl. Pilot - 100% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nerealistické, předvídatelné, patetické. Designated Survivor je show, kde je prezidentovi dovoleno, aby se bez ochranky a neprůstřelné vesty procházel po místě výbuchu navzdory tomu, že desítky osob v jeho okolí nebyly nijak prověřeny; kde je generál takovou karikaturou bojechtivého šílence, že si naprosto iracionálně dovolí porušit prezidentův výslovný zákaz; kde prezidentův mluvčí využije den svého jmenování k tomu, aby před novináři v Bílém domě pronesl příšernou řeč o tom, jak nikdy tuhle pozici nechtěl, ignorujíce všechny profesionální protokoly a předpokládaje, že jeho osobní život bude v čase krize vůbec někoho zajímat. Před dvaceti nebo třiceti lety by podobný formát mohl ABC projít, v době, kdy však kvalitu politických dramat nastavilo House of Cards a Borgen, je to velký krok vedle. Na Netflixu jsem viděla první čtyři díly a dál navzdory svým sympatiím ke Kieferu Sutherlandovi pokračovat nebudu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Fajn politickej thriller, kterýmu zatím v PILOTu citelně chybí taková ta vážnější, profesionálnější patina, známá ze stájí amerických kabelovek. Takže je tu Kiefer spíš legrační než seriózní. Spojení dramatu s veřejnoprávkama prostě skřípe častěji než je zdrávo. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

IT'S MY JELLO. I EARNED IT. ----------- Kiefer Sutherland sa po 24-hodinovej šichte už nechcel potácať v seriálových vodách, zmenil však názor, keď si prečítal scenár. Je rozhodne isté, že ho čítal len k prvej sérii, lebo keby aj k druhej a tretej, určite by sral na to. ------- S01: má šialené tempo až po mid-season finále, po ňom trochu spomalenie, stále však nadštandard, politické konšpirácie kolosálnych rozmerov, konštantne sa niečo deje a netušíš, z ktorej strany príde úder. Séria mala tiež príchuť tej starej poctivej televíznej tvorby ako z polovice 00. rokov. Taktiež som týmto trochu zakusol do TV produkcie ABC, keďže od nich (v porovnaní napr. s Foxom či CBS) toho veľa napozeraného nemám. ------- S02: sa začala zamotávať v sieti drobných dejových liniek a fungovala ako zmes serializovaného a epizodického seriálu, čo sa mi po chvíli zunovalo a pôsobilo otravne. Kvality prvej série si so sebou nezobrala a nezostalo z nej nič, ani len šarm. ------- S03: škoda reči, hnoj a žumpa, urážka fenomenálnej prvej série. ------- Dodatok k S01/S02: Producenti uviedli, že im ako inšpirácia poslúžili seriály Západné krídlo (1,2), Homeland (1) a House of Cards (1,2), čo je značne viditeľné, až som mal niekedy pocit, že sledujem ich spin-off. V porovnaní s HoC sa však Designated Survivor ani vo svojich najlepších momentoch nedoťahuje ani omylom, prosto vôbec. Zatiaľčo prvý spomenutý je po scenáristickej stránke iný level a dialógy sú úplný masterpiece, tu som pociťoval cringe (patričnejšie slovo v slovenčine nie je, ak sa nemýlim) každú druhú chvíľu. A vieš podľa čoho ešte spoznáš dobrý seriál? Že prvé muckanie príde až po 27 epizódach (a ešte k tomu trvá tak 5 sekúnd), nie ako v dnešných sračkách streamovacích služieb, kde je samoúčelný sex v prvých desiatich minútach, lebo umastený rejža nevie, akú inú vatu použiť. DS nebude chýbať, iba Maggie Q, a Netflix sa ho vôbec nemal chytať. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Chytře vymyšlený a napínavě vyprávěný zcela nepravděpodobný příběh o tom, jak se veskrze slušný člověk dostane nečekaně do prostředí, kde se slušnost příliš neočekává ani neoceňuje. Hlavními devízami jsou Kiefer Sutherland, Maggie Q,a prostředí Bílého domu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc pěkně namíchaný koktejl "pravdoláskařského" House of Cards a klasického konspiračního thrilleru. Sutherlandovou životní rolí sice (nepřekvapivě) nadále zůstává nekompromisní Jack Bauer, ale i jako "mirkodušínovský" americký prezident je ohromně sympatický. Pro fandy 24 hodin každopádně naprostá povinnost! ;-) S01: 80 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma seriál zaujal tou myšlienkou, že sa obyčajný úradník stane prezidentom a postupne mu to ide zjavne lepšie než akémukoľvek americkému prezidentovi za posledných 30 rokov. Ale v druhej polovici série sa začína všetko orientovať na dva faktory – prezidentská administratíva a zaujímavé i menej zaujímavé prekáračky v Kongrese, a potom je tu druhá linka – špionáž, konšpirácia proti prezidentovi, tajní agenti, čo by mi nevadilo, keby to nebolo riešené ako absolútne najpodstatnejšia vec z príbehu. Hlavne Maggie Q ako 50-kilová agentka tam bije dvojmetrových chlapov a je najmúdrejšia na zemeguli. Celkovo to potom vlastne už ku koncu série postráda napätie a čo mne chýbalo najviac, bola väčšia rodinná a osobná linka. Žiadna z postáv, vrátane prezidenta, takmer nemá osobný život, čo ukážu je úplne okrajové, bezvýznamné. Preto a aj kvôli stále zvyšujúcemu sa americkému patriotizmu po prvej sérii končím. Za všetko ma v 20. časti zaujala veta: „Poľsko ani Slovensko nemajú nukleárne bomby.“ No jasné, že nemáme. Keby sme aj mali, dávno by sme ich predali. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Seriál se celkem záhy rozdělí na dvě linky. Ta první se dá označit za vyšetřovatelsko-konspirační, kdy se agenti FBI snaží odhalit pozadí a původce atentátu a je docela zábavná, byť to v ní občas zaskřípe. Ta druhá je víceméně politická a nezkušený prezident se v ní snaží vypořádat s nově nabytou mocí a z ní pramenící odpovědností. Tady už to trošku hapruje, protože Sutherlandův "určený přeživší" je správňák od kosti a dělá téměř všechno podle příručky Mirka Dušína. Navíc je tu hromada klasického amerického patosu. To sice bylo zpočátku tak nějak mile naivní, ale postupem času mi to docela začalo lézt na nervy. A jestliže je klišovitá postava prezidenta, tak to samé se dá říct i o ostatních aktérech a byť si seriál místy snaží hrát na House Of Cards, moc mu to nejde. Ale i když je tu much nepočítaně, na mě to docela fungovalo, protože to má spád, takže člověk celkem snadno některé nedostatky přehlédne a vydařil se i casting. Tak snad to tvůrci v další řadě ještě vyladí. 70% Edit: Po sedmém díle druhé řady končím. Je to pořád na jedno brdo, postavy se nikam neposouvají a vlastně to samé se dá říct o ději. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Ačkoli jsem House of Cards prozatím neviděl, tvrzení, že Designated Survivor je jeho "light" verze, k tomuto seriálu imo docela sedět bude. Ne že by nebyl Designated Survivor dostatečně propracovaný. Politika hraje hlavní slovo, ale celé se to nese na takovém tom typicky americkém zidealizovaném duchu. Prezident Tom Kirkman je oproti Jacku Bauerovi naprosto plochá postava, která se snaží za každou cenu konat dobro a "správně" se rozhodovat, a to až tak, že to často působí otravně. Akční složka je spíše okrajová, ale konspirační linka je poměrně odvážná a škoda, že ji v závěru tvůrci tak odflákli. Ona celkově druhá polovina série poněkud ztrácí prvotní drajv. Jenže je to pořád chytlavé, i navzdory námětu příjemně oddychové. Vemte 24ku, zredukujte akci, zbavte se kontroverze a nechte tam politiku, z Bauera udělejte patriotistického pionýra a dostanete Designated Survivor. Hodnocení série: 4/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- To, co s tímhle seriálem tvůrci provedli, jsem upřímně vůbec nepobral. Proč sakra zahodili tak dobře rozjetou konspirační linku? Proč se absolutně vykašlali na jakoukoli návaznost a místo propracovaného politického thrilleru seriál položili na úroveň epizodické zkratkovité soap opery pro idioty, kde nic pořádně nedává smysl a zápletky se cucají z prstu? Proč šel writing tak razantně kvalitativně dolů, že ani herci často viditelně nevěří tomu, co říkají? Proč tam umírají hlavní postavy naprosto wtf způsoby a o dva díly později si na ně pomalu ani nikdo nevzpomene? Co kruciš tvůrce vedlo, aby udělali takovýhle krok? Veškeré ambice, věrohodnost a potenciál byly vědomě rozmetány a rozcupovány a pro seriál to v tuto chvíli znamená prakticky jistý a oprávněný konec. Že chtěli tvůrci mít polohumornou no-brain oddychovku, kde dobro vždy zvítězí, bych ještě pochopil, ale proč tak razantní proměna u žánrově úplně odlišně a celkově vcelku kvalitně rozjetého seriálu? Vždyť to nedává smysl maj gat a něco mi řiká, že se v zákulisí dělo něco hodně moc zlého, že tohle vůbec prošlo. Hodnocení série: 1/5 --- TŘETÍ SÉRIE --- Přišel Netflix a zachránil den. První série to sice není, ale konečně je writing zase na úrovni a i když nechybí vzletné amerikanské proslovy a tlačení na city, je to vlastně fajn nenáročný politický seriál. I přes sympatické postavy a zajímavá témata, která vesměs reflektují problémy dnešní doby, jsou jisté věci dost uspěchány a nedotaženy (konspirační linka). A i když mě třetí série oproti té předchozí tragédii fakt hodně bavila, úplně 100% pocit jsem z toho neměl. Hodně věcí však zachraňuje závěrečná Kirkmanova věta, která je údernou tečkou nejen za celým seriálem (zejména 2. sérií), ale funguje jako trefné shrnutí politiky obecně. Hodnocení série: 3/5 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Béčkový seriál úrovně a myšlenkového rozsahu Rosemundy Pilcherové se dobře sleduje jako černobílý boj dobra a zla. 1) Kdo by nefandil Jacku Bauerovi, který povýšil do funkce prezidenta Spojených států?_____ 2) Chvílemi až hloupé dialogy a dějové zvraty doprovázejí průhledné zápletky na hraně snesitelného a slušného._____ 3) 1.10.2020 - druhé řadě chybí dějová kompaktnost řady první. Už jen 2*. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Clancyho série o Jacku Ryanovi patří mezi mých TOP5 knih. Vzniklo pár filmů, z nichž některé jsou fajn, jiné horší, kvalit knížek ale nedosahují. Amazon sice chystá seriál, ale ten bude pouze "na motivy" knih. V Designated Survivor pracuje s premisou jedné z nej knih série, Z rozkazu prezidenta. V ní je celá vláda zlikvidována a dočasný viceprezident, absolutní antipolitik, čestný člověk se zdravým selským rozumem musí sestavit celou novou vládu. Tohle je v podstatě to samé, navíc i v tom směru, že postava Kiefera Sutherlanda je Jackovi Ryanovi podobná tak, až z toho mrazí (I v dalších postavách si najdu podobu s knihami). Pilot mě dovedl do stavu "WTF, já se musim probudit, tohle nemůže být pravda, bože ano!" a já se nemůžu dočkat dalších dílů. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Celkově silný průměr. První série výborná, ovšem po jejím konci už na ni tvůrci nedokázali navázat. Další série působí těžko uvěřitelně a vykonstruovaně a to až do takové míry, že člověku je vlastně dost jedno, jak to skončí. Škoda. Ale uznávám, že na první sérii bylo hodně těžké navázat. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Člověk se tomu srovnání neubrání - ano, je to jisté míry slabší odvárek megachytrého House of cards (ale startovací téma je úplně jiné a hlavně neotřelé), ale zase je to nesrovnatelně lidštější a dojemnější. A nutno říct, že i napínavější. Radost jsem měla hlavně z ženských hrdinek okolo prezidenta, neštvala mě ani jedna. Toho, kdo má aspoň trochu v oblibě politické hrátky, to určitě neurazí. Druhé a třetí série jsem se docela bála, dolehly ke mně hlasy, že jsou daleko slabší, ale není to pravda. Všechny tři jsou dobře napsané. Až do poslední minuty mě zajímalo, jak to s prezidentem a lidmi okolo něj, dopadne. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuto seriálu vyhýbal, měl jsem obavy, že mě prostředí z Bílého domu a politikaření nebude zajímat, ale hned od prvního dílu mě to chytlo i bez té trochy akce. Kiefer Sutherland prezidentskou roli zahrál opět skvěle, líbily se mě pohotové diplomatické odpovědi a rychlé řešení neustálých problémů. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Příjemné politické překvapení smíchané s akcí. Úvodní díly trochu nemastné neslané, než se rozjede postranní zápletka, kdo vše tahá za nitky. Kiefer si to dává podobně jako ve 24, funkčně povýšil a nezapomenul ani na damn it. Ostatní postavy trochu šablonovité, zatím se dá zjistit kdo kope za koho. Mohl by přijít i nějaký nečekaná zvrat. Prvních 10 epizod nabralo pěkný spád a těším se na zbytek. Druhá polovina už nebyla tak dobrá a byla poměrně vleklá.. Snižuju na 3* Uvidíme s čím přijde druhá sezóna (hodnocení za 1. sérii) ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem 7 dílů a končím. Takovou podobnost s House of Cards jsem nečekal, dokonce se ani nemáhali postavy jinak pojmenovat. Tedy ne, že by hrála stejná jména stejné postavy. Ale jediné co oba počiny odlišuje jsou prezidentské děti. A pak kvalita. Zatímco Underwoodovský boj o Bílý dům má pro mě punc uvěřitelnosti, tohle je pouze pohádka plná amerického patosu. Ale možná je to jen o tom, že nemám růžové brýle a nedokážu si představit hodné vládce USA, vykreslené klaďákem Kieferem a jeho věrnou družkou Nataschou, mimochodem stále jí to moc sluší, stejně jako v Californication. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se tady radši tvůrci neuchýlili k nějaké uzavřené minisérii. První série je totiž výborný, originální děj, všechno odsejpá, a zase je to trochu jiná politika, než Dům z karet nebo Ve jménu vlasti. No jenže pak přišli další série, nejprve dosti nudná druhá série, a pak třetí, už na Netflixu, který seriál úplně celý překopal, kompletně změnil charaktery u třetiny postav, a další třetinu vyhodil, aby je nahradil jinými, mnohem lépe korektními, a mohl začít všemožná sociální témata, kterými seriál definitivně poslal do kopru. Škoda... ()

Související novinky

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama