Reklama

Reklama

Prezident v pořadí - Série 1

(série)
Trailer
USA, (2016–2017), 14 h 46 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David Guggenheim

Hrají:

Kiefer Sutherland, Natascha McElhone, Kal Penn, Maggie Q, Italia Ricci, Noam Jenkins, Mckenna Grace, Adan Canto, Kevin McNally, Malik Yoba, Arjay Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(21)

Obsahy(1)

Vládní tajemník Tom Kirkman, který byl po katastrofálním útoku nečekaně povýšen do úřadu prezidenta, musí zemi provést rostoucí krizí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (6)

B3n 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá polovica sezóny je tak dobre natočená, že som chvíľami mal pocit, že som hrdý američan a som hrdý na svojho prezidenta, ktorý bol snáď najčestnejším človekom na svete. A pokojne by som dal aj šesť hviezd, také to bolo pútavé. Je to síce programovací seriál, ale venuje sa budovaniu národného povedomia umelého národa, plus budovaniu neobmedzenej dôvery vo viditeľné elity. Keď tomu priemerný americký volič verí, že takto nejako sa správajú ľudia v Bielom dome, tak nech si verí. Jeho problém. Keďže ma to ale nijako nerušilo v zážitku, hodnotím veľmi vysoko a plným právom. V druhej polovici prišiel útlm a akoby to bol iný seriál. Postavy boli síce tie isté, ale tempo veľmi poľavilo. Je to veľká škoda, stále je to však vysoký nadpriemer, stále veľmi odporúčam pozrieť si to. Prvú polovicu sezóny môžem čo sa týka pútavosti s čistým svedomím zaradiť do rovnakej extraligy ako napr. Breaking Bad. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, za mě velké překvapení. Hodnocení nic neznamená, je třeba vlastního úsudku a vlastně jsem čekal "buď a nebo". Politický thriller jsem také čekal, ale překvapil akční (až špionážní) film. Velice dobře tyto dvě osy rozděleny a spojeny. Přirovnání ke "24 hodin" jsem nejprve neviděl, ale po pár dílech se ta podobnost sama vnucovala. Už to tady sice někdo řekl, ale ty 3 ženské okolo prezidenta byly opravdu úžasné. Nějaké výhrady se sice najdou, to je vždycky. Pár pochybností u logiky děje, ale nebylo toho moc. A pak ta Amerika. Všude přítomná rádoby demokracie, slušný a poctivý prezident, služba vlasti a lidu a vždy na závěr Bůh žehnej Americe. A ten závěrečný prezidentský proslov byl fakt už "náročný". Tohle hlava českého medvěda nikdy nepobere. Ale to není film, to je Amerika. Takže za film paráda. Hodnocení trochu přeženu do extrému, protože bude-li pokračování slabší, půjdu s hodnocením dolů, ale zase abych tomu pak neublížil. ()

riza-do 

všechny recenze uživatele

Pokud člověk zrovna vzteky nekřičí do televize, co to ty postavy vyvádí za blbosti, přílišná nelogičnost, předvídatelnost a patetičnost ho nedovádí k šílenství, pak má první série takový spád, že diváka chytne a nepustí. Včetně dobře fungující chemie mezi hlavními postavami. Také díky správňáckému naivnímu snilkovi role prezidenta Sutherlanda člověk zvládne pokles tempa a kvality v druhé půlce série, čímž si u mě trochu napravil reputaci z až willisovsky naivně akčního 24 hodin. Nejsem si však jistý, jestli jsem si dokázal postavy oblíbit natolik, abych zvládl další pokles kvality a dynamiky prvních dílů, které slibuje druhá série. Uvidíme. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních dvou dílech jsem měl rozpačitý názor na tenhle seriál, ale od třetího dílu naprostá politická podívaná a Kiefer Sutherland naprosto geniální ve své roli. Midseason finále (E10) naprosto úžasné! Nemůžu se dočkat března, kdy bude pokračování ... - No tak za mě překvapivě menší úpadek v druhé polovině, ale nakonec dokoukáno a celkově seriál bavil, ale na druhou sérii to úplně nevidím. 1. série - 85% ()

Galerie (564)

Zajímavosti (2)

  • V chodbách Bieleho domu je možné počuť niekoľkokrát to isté zvonenie zo seriálu 24 (od r. 2001), v ktorom taktiež v hl. úlohe hral Kiefer Sutherland. (Real Tom Hardy)
  • Počas tajného súkromného stretnutia ohľadom jadrových zbraní pred samitom NATO sa stretli hlavy štátov Francúzska, Veľkej Británie, Nemecka, Poľska a posledný z nich bol zo Slovenska. Postava sa volala Jozef Kováč (angl. Josef Kovacs) a stvárnil ju Vieslav Krystyan. V záverečných titulkoch bol uvedený ako slovenský prezident (angl. Slovakian President). Na obleku mal odznak so slovenskou vlajkou a počas dialógu s americkým prezidentom (Kiefer Sutherland) uviedol, že Slovensko nemá žiadne jadrové zbrane. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama