Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Recenze (107)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Chvilku trvalo si na to zvyknout, ještě asi u třetího dílu jsem si nebyla jistá, jestli má cenu na to koukat dál. Ale mělo. Za pár dalších dílů si člověk zvykl, začal si zamilovávat ústřední postavy a došlo mi, jak je vlastně celé to schéma neotřelé a osvěžující (sci-fi sitcom). Zvrat, který navíc nastane na konci první série, jsem vůbec nečekala a dodal tvůrcům spoustu střeliva do dalších sérií. Každá je o něčem jiném, každá hezky posouvá děj dál a moc se mi líbí, jak se postavy vyvíjely. I když samozřejmě postupem času díly už nejsou tak výborné, jako ze začátku, stále dost baví, dokážou překvapit a hodně pobavit. A navíc palec nahoru za to, že to tvůrci dokázali ukončit v pravý čas a velmi decentně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi první sci-fi sitcom, se kterým jsem se setkal. A právě proto jsem vydržel od začátku až do konce. Dobré místo je totálně fajn relax. Navíc mi zaplnil mezeru v období, kdy žádný kloudný sitcom nevzniká a televize neustále těží z těch stálých, kterým neustále vládnou Přátelé, HIMYM a Big Bang Theory. Navíc jsou to pořád nejsledovanější odpolední pořady, takže to asi i o něčem vypovídá. Dobré místo ale má šanci být na podobné úrovni. Se čtyřmi sériemi se obsahem sice srovnávat úplně nedá, ale na druhou stranu to potvrzuje pravidlo, že méně je někdy více. Bavil jsem se královsky a i když jsou slabší díly, tak v celkovém kontextu skutečnosti, že v každém díle se něco děje a tak příběhem prostupujete dál, byť i za předpokladu totálních šílených příběhových výkrut, je Dobré místo dobrý seriál pro relax, u kterého se dá ztvrdnout klidně i celý večer. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Byť se nejednalo o lásku na první pohled, nezvyklý koncept si sedá jen velmi pozvolna a pěkných pár dílů trvá, než mi přestanou vadit některé charakterové mušky i mouchy téměř kompletní hlavní party, vyšlo to. Celá posmrtná anabáze má totiž jednu obrovskou výhodu. Eleanor a spol. se v sitcomových vodách pouští do nepříliš ochozeného prostoru rozvíjení mysteriózní zápletky a nefalšovaných cliffhangerů, které oproti všem žánrovým zvyklostem nejsou jen o vztazích. Opravdu netuším, jestli se mi u komedie někdy stalo, abych se k ní alespoň zpočátku vracel ne kvůli stylu humoru nebo dobré náladě, ale kvůli zvědavosti, kam se celý vesmír dobrých i špatných míst vrtne tentokrát. A že jsou takové výlety v pozdějších sezónách tou nejpřekvapivější pokladnicí chytrého humoru. Extra vydařené opakované vtipy (komolení Chidiho příjmení, Tahani a její známosti nebo COKOLI, co vypadne z neodolatelné Janet v libovolné podobě) jsou pak hodně sladkou třešničkou na dortu. Od úplného nadšení mě většinu času brzdí Jasonova nepřetržitá natvrdlost. Právě ta je tím jediným druhem humoru, který mi do jinak čím dál přesnější mozaiky moc nepasuje. Jinak se ale jedná o velice chytrou jízdu, která umí tu nejzásadnější komediální fintu. Přivodit slzy smíchu i dojetí. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

První sérii zatím hodnotím maximálním počtem hvězdiček. Doufám, že si seriál udrží své tempo, vtip, originalitu a napětí a já nebudu muset hodnocení měnit. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejspíš vysněná představa scenáristů, jak by měl vypadat posmrtný život, aby to celé tady vůbec dávalo nějaký smysl. Představa je to velmi milá, seriál je velmi snesitelný. Od čirého průměru jej zachraňují fakt s gustem zahrané postavy (tupý DJ vede), občas překvapivě prudké twisty a lekce filozofie z Wikipedie (ale stačí). Docela jsem se s postavami sžila, ale 4. řady byly tak akorát, abych se s nima rozloučila bez bolesti. SHRNUTÍ: Posmrtný život na míru. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Zprvu příjemný překvapení vzhledem k tomu, co zámoří poslední dobou plodí za nový věci, teď už pro mě neotřesitelná stálice komediální scény. Každá nová série působí svěžím dojmem, aniž by se závratně vzdalovala těm předešlým. Cast bez osvědčených komiků se přesto tasí s perfektními výkony v čele s těmi od Teda Dansona a D'Arcy Carden. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (70 %): Mega originální koncept, který mi však osobně nepřirostl k srdci okamžitě a tak mi první díly tahle podívaná přišla jako pouhá blbina na vypnutí mozku. The Good Place je ovšem chytřejší než by se mohlo na první dobrou zdát a jak šel čas, tak mě stále víc a víc zajímalo, kam se to celé bude posouvat. Scénář je opravdu výborný, vtipný a svěží.Kristen Bell navíc role až nevídaně sedla a i zbytek castu je hodně dobrý (třeba taková D'Arcy Carden v roli Janet mě fakt baví). Závěrečný díl navíc (mile) překvapil a jsem dost zvědavej, jak se tvůrci poperou s další řadou. // 2. SÉRIE (70 %): Díky opravdu skvělému twistu z posledního dílu první série měla 2. řada velmi zábavný rozjezd a první dva díly byly tak pro mě zatím vrcholem seriálu. Pak to šlo lehce dolů (ale nijak závratně), ale v poslední třetině to zase nabralo dost slušné tempo. Potěšilo mě, že scénář je schopen stále překvapovat a pokud zrovna ne, herci to jsou celé schopni i tak utáhnout. Kvalitativně je na tom 2. řada dost podobně jako ta první, takže rozhodně žádná sestupná tendence. // 3. SÉRIE (65 %): Místy opravdu můžete cítit, že tvůrcům prostě dochází dech a docela dost se seriál začíná opakovat. Naštěstí se i přesto několikrát dostavila invence a o žádný větší kvalitativní pád se tak nejedná. Ale první dvě řady jsou určitě lepší. // 4. SÉRIE (60 %): Trochu mě zamrzelo, že v závěrečné řadě už The Good Place nepřinesl absolutně nic nového (možná závěrečný díl je alespoň v rámci možností docela uspokojivý). Párkrát jsem se i vyloženě nudil a jestli se třetí řadě vytýkalo, že je to stále jedno a to samé dokola, tak tady to bohužel platí dvojnásob. Slaboulinké 4 hvězdy ale seriálu nechám už jen za svou osobitost. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námet, ktorý je postavený na bizarnej myšlienke alá Stepfordské paničky ale vyťažuje z nej maximum. Sú tu dobré herecké výkony, je tu priestor pre vtip. Morálne to netlačí veľmi na pílu a má to množstvo super momentov. Hlavne sa mi páči určitá nejednoznačnosť u charakterov a postupný vývin, ktorý je aj na malom priestore výrazne vidieť. A hlavne je to iné. Hoci stále v medziach tradičnej americkej zábavy. Bavilo ma to. Uvidíme kam sa to bude uberať. Zatiaľ ale celkom spokojnosť. Ted Dansom kupodivu vtipný. 1. séria - 80% Ono sa to môže javiť ako zvláštnosť, ale Good place je seriál, ktorý krásne dozrieva. Ktorého druhá séria značne prekonáva prvú a ktorý dokázal vo mne ako v divákovi vytvoriť si vzťah ku každej jednej postave. Čo sa málokedy podarí. Diverzita, ľahkosť a vtip tohto seriálu netlačí na pílu, nie je fekálny ani perverzný, skrátka je to príbeh o dobre a o tom ako ho vnímame. Funguje to pre mňa v mnohých rovinách a bavil som sa. 2. séria - 90% Je to trochu škoda, lebo je vidieť že tvorcom došiel dych. Má to stále svoje momenty a nesie sa to znova v uvoľnenom duchu, ale nechytilo ma to tak, ako predchádzajúce dve série. Partička sa síce vyvíja ale v kontextoch značne očakávateľných. Čo zamrzí. Malo to nábeh stať sa jedným z najzaujímavejších súčasných seriálov. Túto sériu považujem ale za krok späť. Je tam vtip. Je tam zaujímavé prostredie. Len to už opakuje staré motívy a neprináša to nič nové. 3.séria - 60% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Zatial do 1x04: Po pilote som to skoro hned vzdala, bol pre mna skor otravny ako vtipny. 3 a 4 uz su tak nejak v podstate OK. Este skusim zo dva, kvoli Bell. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že cosi, co je v základu obyčejná prastará morality play bude tak zábavné? Skvělé dialogy s minimem hluchých míst, naopak si seriál často dává záležet a moudra, která rozdává, nejsou zbytečně květnatá, o to více jsou pak údernější. Skvělý scénář - míval jsem občas pocit, že co epizoda, to season premiere/finale. Vynikající kulisy a efekty, které krásně evokují například Pushing Daisies nebo Netflixové A Series of Unfortunate Events, rozhodně svěží změna oproti klasickým bytově situovaným "tříkamerovkám" a mockumentaries s nulovou kreativitou speciálních efektů. Jen mě mrzí, že si tam Michael Schur dal zase Marca Evana Jacksona a Jasona Mantzoukase, kteří už byli i v Parks and Recreation a Brooklyn Nine-Nine v podobných rolích a už tehdy jsem jimi uchvácen nebyl. Adam Scott byl fajn, protože hrál stejně dobře cosi, co rozhodně nebylo Ben Wyatt. Rovněž jsem dlouho neviděl, že by sitcom měl stejně takové množství teorií pro dění na obrazovce jako dvakrát tak dlouhé mystery seriály (Lost, Twin Peaks, The OA, ...) Co dále povyšuje TGP nad jiné seriály je velké množství upřímně emotivních momentů a zastoupení mnoha různých druhů humoru. Kdybych mohl, tak hodnotím 8 ze 13. A jdu se pomalu chystat do Bad Place. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Velké plus za nápad a za nekorektní Kristen Bell v hlavní roli, ale co je to všechno platné, když se to zatím z větší části drží v přizdisráčském, moctonepřehánějme zpracování. Chtělo by to pořádný rozlet, přátelé scénáristé. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě bavila jen první série. Ve druhé je krásně otravná postava Kristen více v pozadí, protože se řeší problémy tří dalších postav. Třetí sezóna se vrací na zemi a to se krutě vymstilo a čtvrtá opakuje děj z první sezóny. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, netušil jsem absolutně, co čem to je, ale dal jsem tomu šanci, protože po patnácti minutách nerozhodného scrollovaní Netflixem se někdy prostě naserete a kliknete na cokoli, co vám zrovna připadne pod kurzor. A co vám mám říkat, hned jsem se zamiloval a jen s největším sebezpřením to po pěti bingenutých dílech vypnul a šel spát. Že se k tomu ale vrátím, jak jen to půjde, je tutovka. Protože kdo z nás by nechtěl skončit na tom "Dobrém místě", když to Špatné zní tak trochu jako Peklo. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Zkusila jsem to a překvapivě jsem celou první řadu dokoukala, i když jsem se chvílemi trochu styděla, že tomu dávám čas. Nedá se totiž říct, že by to bylo nějak třeskutě vynikající, ani třeskutě ftipné, ale je to prostě natolik jiné a tedy i originální, že to vypnout ani nechcete. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Perfektní nápad, ve kterém jsem se po xy scénáristických zvratech totálně přestal orientovat. Ale první 2 série super. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Standardní US komediální seriál, který z průměru vytahuje odpočinková atmosféra, nevšední prostředí a klasicky příjemný Ted Danson. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

seriál do kterého jsem šel aniž bych měl tušení o čem že to vůbec je a dost možná o to víc sem si ho užil.Good place se vydává do míst kde zatím ještě žádný sitcom nebyl (nebo možná byl,ale pouze okrajově) a dělá to vskutku neodolatelnou cestou.Největší devizou jsou sympatické postavy (Ted Danson vynikající),podařený humor a fakt,že seriál dokáže nejednou překvapit nečekaným zvratem.A že tu těch zvratů není zrovna málo.Těším se na čtvrtou řadu...80% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série The Good Place je seriál, ke kterému mě přitáhlo jméno tvůrce. Michael Schur totiž vytvořil jeden z nejlepších a nejvtipnějších sitcomů posledních let a já jsem byl zvědav, jestli se zadaří znovu. Začnu tedy obsazením, hlavní tahouni Kristen Bell i Ted Danson jsou sympaťáci a ani zbytek není extra rušivý. Nápad je zajímavý a líbí se mi atmosféra, kterou seriál má. Možná i díky kulisám, které dají připomenout Pushing Daisies. Trošku mi ale nesedí scény, kdy je Eleanor „hodně špatná“. Už v průběhu první série jsem se opravdu začal těšit na další díly. Protože to bylo díl od dílu lepší a zábavnější. Skvělý byl příchod Špatného místa v čele s Adamem Scottem. Navíc závěrečný twist byl něco nečekaného a vážně povedeného. A přidává body k originalitě. Jsem rád za prodloužení. Rozhodně chci vidět víc, protože mám ten pocit, že to bude jako s Parks & Rec a seriál se postupně může zlepšovat, až se vybrousí v opravdový komediální poklad... 2. série I druhou sérií se podařilo tvůrcům navázat na úspěch té první a naplnit nyní už vysoká očekávání. Hlavní parta je opět vtipná a i letošní zápletka o snaze dostat se ze Špatného místa do toho Dobrého je skvělé naplánovaná. Pobavil i nečekaný a originální závěr. Už teď se nemohu dočkat dalších epizod. 3. sérieI když každá série přichází s trochu jinou zápletkou, aby se příběh posouval, tak se jim i ve třetí řadě daří zůstat originální. A za to rozhodně zaslouží uznání. Dokonce i letos to skončilo způsobem, který přivede do příštího roku zajímavý zvrat. I díky tomu je to jedna z nejzajímavějších komedií, která se momentálně vysílá. Zábava to je totiž pořád slušná. 4. sérieČtvrtá řada se ukázala být tou poslední a nejspíš už bylo na čase. Seriál se tak alespoň nezačal moc opakovat a dosáhl krásného rozloučení. Původní nadšení se polehku vytrácelo a nebyl už důvod pokračovat. Jsem rád, že na konci přišel ještě jeden nečekaný zvrat a postavy dostaly rozloučení, které si zasluhovaly. Na Eleanor, Michaela a jejich skupinku budu vzpomínat v dobrém. ()

asinus 

všechny recenze uživatele

Ze začátku originální, mile absurdní, nadopované sympatickou dvojkou Bell-Harper. Ústřední nápad i potenciál protagonistů se bohužel brzy vyčerpají, inovace jsou čím dál stupidnější a v závěru první série (kterou jsem dotrpěl jen díky příslibu zajímavého závěrečného zvratu, který je... když se o něm moc nepřemýšlí celkem fajn) už je "eskalace" dění vyloženě otravná. Nemluvě o tom, že 3 z 5 hlavních postav jsou čím dál víc na pěst. Nebrat. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Po dlouhé době miloučký, příjemný, osvěžující a odpočinkový seriál, který oplývá velmi šikovně napsaným scénářem z netradičního prostředí a ač jsem měla docela krušné chvíle během tří prvních dílů a bála se, že mě to nechytne, postupem času už jsem to jela skoro každý den a užívala si nenáročné epizody. Humor není nějak moc charakteristický, spíš je to taková úsměvná fantasy. Hlavní přísadou je tady morálka, což pro někoho může být třeba lehce obtěžující, protože tento seriál někdy opravdu působí jako pro dětičky, nicméně mně se to zatím líbí a chci to vidět určitě až do konce, když to bude kvalitou na stejné úrovni, ne-li lepší. 2. série má zase zajímavý koncept jelikož se první řada v podstatě "vynulovala" a tato nabízí úplně nový začátek. Tohle bylo zároveň zdrojem mých obav, protože by mě nebavilo, kdyby se to mělo linout zase úplně stejnými kolejemi. Naštěstí, tvůrci dokázali překvapit a troufám si říct, že druhá série je asi kvalitativně ta nejlepší, nejvtipnější a nejzajímavější. Postavy navíc také nabírají na zajímavosti a určitě jsem si je i ještě víc oblíbila. Řekla bych, že druhá série nabízí víc humoru a určitě byla tou, kteoru jsem měla zkouknutou nejrychleji. 3. série přišla s nápadem, který začíná již vyvolávat pocit dvakrát vařeného čaje ze stejného pytlíku. Příběh je už dost odhadnutelný a scénář v podstatě znovu propíraný s trochu odlišnými elementy. Tahle řada je naneštěstí asi ta nejnudnější a nejrozvleklejší. Světlý moment ale byl, když se na scéně objevila Maya Rudolph v roli vtipné soudkyně. Ta tomu přidává určitě plusové body a milovala jsem veškeré její narážky na seriálové prostředí. Každopádně tenhle seriál ještě nezahazuju, ale chtělo by to se zase trochu sebrat. 4. série možná o chlup lepší, než třetí, každopádně pořád lehce zapomenutelná. Nové postavy mi dojem spíše kazily, i když chápu, že to byl způsob, jak vnést do seriálu zase nový koncept. Suma sumárum je ale Good Place pořád velice zajímavý seriál, který zahřeje u srdíčka a naplní prázdné karanténní chvíle, na které budete rádi vzpomínat. Určitě bych byla ráda, kdybych zase někdy na Netflixu objevila aspoň podobně dobrý seriál. ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama