Reklama

Reklama

Tohle jsme my

(seriál)
  • USA This Is Us
Trailer
USA, (2016–2022), 76 h 21 min (Minutáž: 42–50 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz, Justin Hartley, Susan Kelechi Watson, Gerald McRaney, Chris Sullivan, Alan Thicke (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(106)

Obsahy(1)

Seriál Tohle jsme my sleduje životy manželů Jacka a Rebeccy Pearsonových a jejich tří dětí, jež přišly na svět v den otcových narozenin. Kate a Kevin se měli narodit z trojčat, ale jejich biologický bratr zemřel při porodu. Rodiče však byli připraveni si odnést domů tři děti, a tak adoptovali dalšího novorozence Randalla, který se narodil ve stejný den a byl přinesený do nemocnice, když ho jeho biologický otec zanechal u hasičské stanice. Pilotní díl začíná v den šestatřicátých narozenin už dospělých sourozenců, z nichž každý se potýká s různými problémy. Kevin se prosadil jako televizní herec, ale není si jistý, kým vlastně je a kým chce být. Kate je obézní a nedokáže s tím nic dělat, dokud se během terapie neseznámí se stejně postiženým Tobym. Nejúspěšnější je Randall, který je partnerem ve velké firmě, ovšem celý život cítí zášť ke svému skutečnému otci, dokud ho blíže nepozná... Působivé drama je vyprávěno nelineárním, a tím pádem na sledování náročnějším způsobem. Volně se pohybuje ve třech časových úsecích – 1980 (narození dětí), 1987–95 (děti rostou), současnost (děti jsou dospělé) – v jedné scéně se tak můžeme dozvědět o úmrtí jednoho z aktérů, abychom ho vzápětí sledovali v jiném období. Silně napsané postavy jsou nesmírně živé, uvěřitelné, a přestože mají řadu negativních rysů, jejich postoje jsou vesměs pozitivní. Všechny jsou bezchybně obsazeny a přesvědčivě ztvárněny svými hereckými představiteli.
Milo Ventimiglia (nar. 1977) se prosadil zejména v televizi. Měl např. velké role v úspěšných seriálech Gilmorova děvčata (2001–06) a Hrdinové (2006–10). Za roli Jacka má dvě nominace na Emmy... Mandy Mooreová (nar. 1984) je známá především jako zpěvačka. Za postavu Rebeccy má jednu nominaci na Zlatý glóbus... Sterling K. Brown (nar. 1976) je veteránem americké televizní tvorby. Oceňovanou postavu advokáta Christophera Dardena, žalobce ve sledovaném procesu s O. J. Simpsonem, vytvořil v seriálu American Crime Story (2015–16). Za roli adoptivního syna Randalla získal Emmy, Zlatý glóbus a Cenu Cechu amerických herců (SAG); ty dvě poslední dokonce jako první afroamerický herec za hlavní úlohu v dramatickém seriálu... Chrissy Metzová (nar. 1980) se před obsazením do seriálu Tohle jsme my uplatnila jen v několika menších seriálových rolích. Za postavu Kate byla dvakrát nominovaná na Zlatý glóbus a jednou na Emmy... Justin Hartley (nar. 1977) se zatím uplatnil zejména v televizi. Dostal větší příležitosti v seriálu Smallville (2006–11) jako zelený lučištník Green Arrow a pak v populární mýdlové opeře Mladí a neklidní (2014–16). V seriálu Tohle jsme my ztělesnil postavu Kevina... Susan Kelechi Watsonová (nar. 1981) hraje také hlavně v televizi (mj. seriály Třetí hlídka a Louie). Postava Randallovy manželky Beth je zatím její největší příležitostí... Chris Sullivan (nar. 1980) má na svém kontě několik menších filmových rolí, ale i on se uplatnil zejména v televizi, např. v Soderberghově historickém seriálu z newyorské nemocnice The Knick, u nás nazvaném Doktoři bez hranic. Postava Kateina přítele Tobyho je pro něho zatím největší výzvou... Scenárista, producent a režisér Dan Fogelman (nar. 1976, New Jersey) se prosadil v roce 2003 jako jeden ze scenáristů sitcomu Jako rodina. Stal se kmenovým autorem studia Pixar, kde se podílel na úspěšných animovaných titulech Auta, Bolt – pes pro každý případ a Na vlásku. Začal se specializovat na komedie pro dospělejší publikum (např. Bláznivá, zatracená láska nebo Frajeři ve Vegas), ale největších úspěchů dosáhl v televizi. Po sitcomu o rodině mimozemšťanů v New Jersey Sousedi (2012–14) a historickém komediálním seriálu Galavant (2015–16) vytvořil v roce 2016 mimořádně úspěšný příběh trojčat Tohle jsme my, který byl vyznamenán řadou prestižních ocenění, mj. Emmy a Zlatý glóbus pro jednoho z hlavních představitelů Sterlinga K. Browna a nominace na Zlatý glóbus a dvě Emmy v kategorii dramatických seriálů. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

AspireHD 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po prvních 4 epizodách. Seriál mě skutečně začal bavit hned od začátku, protože jsem přemýšlel, kdo je tohle a kdo ke komu patří. Každá příběhová linie má logiku a všechno to do sebe pěkně zapadá. Dost lidí to přirovnává ke klasickým mozaikovým filmům, což mi ale nepřijde. To se drží jen v prvním díle, ale pak se můžeme dočkat i různých překvapení a otázek (což nemohu více rozvést, neboť bych musel použít spoilery). Bál jsem se, že seriál bude přehnaně romantický, ale není. Drží se tu romantika na uzdě a to dělá tento seriál tak dobrým. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Tóóóóóhle bylo něco. Kéž by to aspoň v první sezóně bylo jen tak aspoň polovoční co byl pilotní díl. Byl bych hodně spokojenej. Jsem rád, že tenhle seriál u nás doma nepropadl v sítu těch všech výtvorů. ()

estik97 

všechny recenze uživatele

Když já vlastně nevím. Jsem ve 4. sezóně a nejsem schopna si utřídit myšlenky jestli je to dobré nebo ne. Místy se bavím, místy si říkám, že ty postavy jsou úplně hloupé. Herecké obsazení se mi líbí a kvůli tomu jsem i začala sledovat, jelikož Mandy Moore a Milo Ventimiglia jsou boží. Neříkám, že je to zlé, ale na mě postavy třech sourozenců působí jako tři bábovky, které mají mindráky už 20 let a ať už řekne kdokoliv cokoliv tak se na tom nic nezmění. Určitě se dodívám, ale jsem z toho stále v rozpacích. Dávám zatím 4 hvězdy, ale to jenom díky dvěma tahounům. Realisticky je to někde mezi 3 a 4, což je pro mě zklamání, když jsem měla ohlasy jaké to není skvělé a boží a člověk to musí vidět, protože prosmrká všechny kapesníky atp... ()

pavlynne 

všechny recenze uživatele

Dojemná vztahová skládanka jedné (ne)dokonalé rodiny, postupně se odkrývají jednotlivé dílky, minulost se prolíná s přítomností a všechno do sebe krásně zapadá. Na tento seriál ale musí být nálada. V každém druhém ne-li v každém díle (obzvlášť v druhé sérii) jsou totiž slzy, hodně slz - dost možná i vašich. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně pořád to samé dokola, objeví se problém, někdo si o něm promluví a vede to k nějakému vyřešení, jen aby vyrašil problém někde jinde a tak pořád dokola. První řada mě bavila sledovat hodně, ale už druhé jsem se přistihl, že se na další díl vůbec netěším. Když pak ale přišel, tak jsem si jeho sledování užil, jen abych se následně netěšil na další. U třetí už to i během sledování bylo spíše takové rutinní, člověk prohlédne, že se opakují stále stejné postupy a autoři používají dokola ty samé vějičky. Přesto to stále nebylo špatné, jen už mám pocit, že toho je prostě moc a přejedlo se mi to. Ocenil bych něco skromnějšího a uzavřenějšího, než rozbor každého současného i minulého okamžiku života protagonistů a pokus udělat z toho téměř nekonečný seriál. To, že budou minimálně 3 další řady mě popravdě trochu děsí. Asi nejsem na takové velké rodinné ságy stavěný. 1. řada 4*, 2. řada 3,5* a 3. řada za 3*. ()

Teron 

všechny recenze uživatele

Koukl jsem se na trailer a obával se přehypovanýho dramatu, který kromě emočního víření nic jinýho nenabízí. Pak jsem se koukl na pilot a ejhle, fakt to tak je. Bylo by to všechno moc hezký, kdyby mi jednotlivý postavy a jejich problémy nebyly totálně volný. Nejlepší byl ten kretén v porodnici, kterej do doktora furt hustí, jak má doma kolíbku a ušitý dečky, místo aby nechal zkušenýho doktora domluvit, protože mu třeba chce sdělit něco podstatnýho. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

tak ani neviem čo napísať.o čom tu všetci špiritizujú...je to predsa pre vás nálož pohodovky, tak ako človek nič nevytkne super formátu THE BOYS ,a že je to nálož celkom opačného kontrastu, krv, mozgy, supermamlasi..takto sa dá charakterizovať prakticky každý úspešný zámer,iné ako ostatné. Nechápem výraz mnohých, že dojímavé, či klišé, či čo, veď naopak, ponúka nám všetkým obraz reálnej prepletenosti ľudí,o tom, aký efekt má na človeka v náhodnej blízkosti každé vaše rozhodnutie, alebo vaše presvedčenie . To ,ako sa navzájom poriadne ovplyvňujeme, aj keď o tom netušíme. Tak parádne prebrúsená kompozícia, že človek má pocit že sa mu na tomto svete vlastne nič hrozné nemôže stať. Vďaka za skvelú dávku super vanilkovej porcie s jahodami navrch. ()

Goldenstein 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem si hned od pilotního dílu oblíbila, což už je oproavdu slibné znamení (některé seriály mě chytnou až na konci sérky, nebo na začátku druhé) Upozorňuju, že je tento počin "natřískaný" emocemi. Najdeme zde milé ztvárnění snad všech podob lásky, od lásky rodičovské, přez partnerskou, manželskou, rodičovskou až po sourozeneckou. Největší předností seriálu je dle mého herecké obaszení, vážně nevím kde sehnali partu takových sympaťáků, se kterými si odžijete nádherné a zničující emoce. ()

Dejna 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 7 dílů první řady a jsem naprosto nadšená! Každý díl je vlastně takový mini film, příběhy jsou inteligentní, autentické a chvílemi neskutečně dojemné. Jen doufám, že tento seriál nezruší, jako spoustu dalších.. Za mě maximum 5/5 :-) ()

anaad

všechny recenze uživatele

Já se běžně na rodinné seriály nedívám, ale tady mě zlákalo vysoké hodnocení. Ze seriálu je cítit snaha o pohodovost, což je velice příjemné. A ona zmiňovaná hra s emocemi diváků? Ano, určitě, což by samo o sobě nijak nevadilo, pokud by to ale nebylo tak nápadně přes všemožná klišé, přitom je vidět, že tvůrci vůbec nejsou hloupí a díky postavě herce na nás místy pomrkávají, že oni moc dobře vědí, jak se se seriálovými klišé pracuje. Právě příběh s dvojčaty se mi líbí nejvíc, jejich provázanost i snaha o vymanění se ze škatulky, kterou jim předurčil jejich zjev, který ovlivňuje jejich životy mnohem víc, než by si přáli. Takhle linka je nejodlehčenější, nejkomediálnější a díky tomu asi nakonec paradoxně i místy nejdojemnější. Příběh rodičů měl myslím velké štěstí na herecké představitele, Mandy Moore a Milo Ventimiglia jsou prostě miloučcí a díky nim celá tato linka funguje. Jejich příběh je asi celkem standartní, většinou nic, co by už divák neviděl jinde (i když tady je to přece jen v originálnějším propojení), ale natočené je vše s citem. Ve třetím příběhu s opuštěných chlapcem, který najde svého biologického otce, je na můj vkus už prostě té klišoidnosti příliš. S hvězdičkami mám trochu problém, prakticky u všech dílů jsem měla místy hrozně příjemný pocit, aby pak v zápětí přišla facka v podobě toho nejpitomějšího klišé, přesto celkově hodnotím kladně. ()

DK197 

všechny recenze uživatele

Tohle jsme my je seriál, který přišel s jedním z nejlepších pilotů, jaký jsem kdy viděla. Mělo to neskutečně sympatické postavy a zajímavou formou vyprávění. Vývoj oněch postav a děj samotný občas sice stagnoval, ale stejně jste se na to tak nějak dívali pořád. A velice často končili v slzách - hlavně u těch prvních tří řad -, alespoň pokud jste tak měkký jako já. Na druhou stranu má seriál jeden z nejhorších závěrů celé série, jaký jsem kdy viděla. Takový zbytečný. A máte pocit, že spousta věcí zůstala nevyřešených. Jako třeba další osud učinkujících postav. Ale celkově za čtyři - hlavně za ty první tři řady a sympatické charaktery. ()

Související novinky

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

23.09.2019

Ceny Emmy 2019 byly rozdány a ani letos se to neobešlo bez pár překvapení. Velkým vítězem se stala závěrečná řada Hry o trůny, která z rekordního počtu 32 nominací proměnila 10 už v části Creative… (více)

Pátý Indiana Jones mění scenáristy

Pátý Indiana Jones mění scenáristy

02.05.2019

Minulý rok přišla zpráva, že scenárista čtvrtého Indiana Jonese David Koepp byl nahrazen Jonathanem Kasdanem, který měl za sebou čerstvě spin-off Solo: Star Wars Story. Kasdan prý přišel s úplně… (více)

Reklama

Reklama