Reklama

Reklama

Odstřelovač

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2018), 21 h 39 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

John Hlavin

Předloha:

Stephen Hunter (kniha)

Hudba:

Bobby Krlic

Hrají:

Cynthia Addai-Robinson, Ryan Phillippe, Omar Epps, Bayardo De Murguia, Tembi Locke, David Marciano, Roman Mitichyan, Tom Sizemore, Shantel VanSanten (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Bob Lee Swagger (Ryan Phillippe) je elitní odstřelovač Námořní pěchoty ve výslužbě. Do akce se znovu vrací, když ho jeho bývalý nadřízený, kapitán Isaac Johnson (Omar Epps), požádá o pomoc. Johnson teď pracuje pro Tajnou službu a má na starost zajistit bezpečnost během setkání amerického a ukrajinského prezidenta v Seattlu. Chce, aby Swagger zkontroloval všechna potenciálně nebezpečná místa, ze kterých by mohl odstřelovač spáchat atentát. Swagger souhlasí, ale v kritický okamžik nedokáže zabránit tomu, aby někdo na prezidenty skutečně nevystřelil. Okamžitě se stává nejen hlavním podezřelým, ale i obětí spiknutí. Zjišťuje, že Johnson chce z něho udělat obětního beránka, a nezbývá mu nic jiného než se dát na útěk. Podaří se mu zůstat vždy o krok vepředu před pronásledovateli z Tajné služby a FBI? Musí! Swagger má jedinou šanci. Aby se mohl znovu vrátit k manželce a dospívající dceři, musí odhalit zákeřné spiknutí a dopadnout skutečné zrádce. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Segrestor k tomuto seriálu (1)

Odstřelovač (2016) 

Zprvu akčně vlažnější seriál jdoucí ve stopách filmu Shooter 2007, pak se to rozjede a ke konci vás to už vyloženě baví. Problém Boba Lee je především v tom, že přesně víte, co udělá, jelikož jste viděli předlohu. A nepomůže ani klíčová obměna - tj. předtím Boby Lee vyčistil CIA od plev kvůli mrtvému psovi. Seriálový Boby psa nemá, má však ženu a malou holčičku. Ale osa příběhu je stejná, ocasem však vrtí nikoliv pes, ale jeho manželka. (Nekňubu Peňu zastoupila chytrá agentka) Ovšem pozor, zhruba v polovině, když už neustálé akce překroucené tak, aby se vždy řešily snajprovkou, začnou nudit pro své schématické opakování, dojde k radikálnímu odklonu od originálu a příběh si jede v jakýs takýs vlastních kolejích, čímž se nyní stává i docela napínavým. Nakonec člověk musí uznat, že to byl zdařilý, ryze akční (s mini prvky thrilleru) séroš, kde vás někdejší hošan Ryan Phillippe velmi překvapí, resp. utáhne to v podstatě na výbornou. Vlastně je akorát škoda, že znáte filmovou předlohu. Neexistovala-li by, jednalo by se vskutku o výjimečný seriál, který by pokořil slavné předchůdce jako např. Prison break apod. Nadto přihazuji jednu plusku za vedlejší postavu. Nebudu jmenovat, ale musím velmi ocenit, že ryze a jasně daná záporná persona projde charakterovou proměnou. Nečernobílost postav je tak vyloženě k dobru. Druhá řada bude jistě skvělá, jelikož od prvního dílu nebudeme absolutně tušit, o co jde. Super. ()

Reklama

Reklama