Reklama

Reklama

Recenze (4)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tento nenápadný film ma dostal pekelne nepripraveného! To, čo sa spočiatku tvárilo ako veľmi zle napísaná romantika, ktorú som chcel vypnúť asi po osemnástich minútach, sa slušne zmenilo na drámu naozaj s výborne napísaným scenárom o mladej babe (Suki Waterhouse s neodolateľne hravým úsmevom a k zožratiu), ktorá spôsobí taký menší rozruch v jednom skoro vidlákove. K môjmu údivu vo filme hrala i slušná banda známych hercov a kedže som si to pred pozretím absolútne nezisťoval, padala mi každú chvíľku sánka od prekvapenia. Najviac asi na konci, ked som zistil, že tam celý čas hrá (síce nie furt na očiach) Luke Wilson, ktorého som absolútne nespoznal na začiatku filmu. Iné šupy... Pre mňa nenápadný objav, ktorý bohužial, asi hocikomu nesadne. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Girl Who Invented Kissing" je pre mňa prekvapivo absolútne fascinujúcou drámou, na ktorú tak skoro nezabudnem. Vynikajúco napísané, veľmi dobre prevedené a dotiahnuté do absolútne fantastického konca, ktorý človeka dokáže zasiahnúť na tých správnych miestach. Tento film má srdce, má v sebe život a hlavne má v sebe postavy, ktoré som nemal problém sledovať od začiatku až do konca. Jeden človek dokáže urobiť veľa. Najmä ak ste niekým, kto je neustále posudzovaný ako absolútny magor a hlupák. Všetkými, včetne vášho jediného brata, ktorému ste zachránili život. A ako úžasné môže byť ak stretnete niekoho, kto sa na vás takýmito očami nepozerá. Má to vynikajúci soundtrack, ktorý bolo radosť počúvať, smial som sa na správnych miestach, bolo mi do plaču na správnych miestach. Jediné čo filmu podľa mňa chýba je pár odpovedí, no aj bez nich ide podľa mňa o nádherný film, ktorý odporúčam všetkým, ktorí chcú vidieť dobrú romantickú drámu. Láska niekedy nemusí byť tým, čo ju najviac ťahá. Môže to byť aj najlepšie priateľstvo. O tom býva málo filmov. A vždy keď prídu, tak sú maximálne osviežujúce. Dávam filmu obrovský kredit a odporúčam. Hodnotenie: A- ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

Na první pohled v mnoha aspektech nikterak originální film, z něhož se však vyklube solidní drama se zajímavými a hlavně dobře napsanými charaktery. Scenář sám musí být podle mého názoru minimálně nějakých dvacet, třicet let starý (třeba není, ale mám z něj prostě takový pocit...), což napomáhá vytvořit příjemně nadčasovou atmosféru, prostou jistých aspektů naší doby. Svůj podíl na tom má také dobrá, ale jinak nepříliš výrazná kamera a pěkná hudba. Téma sourozeneckých vztahů i toho být "jiný" je tu zpracováno velmi dobře, snímek umí vyvolat emoce – na konci jsem si i notně zaslzel (a jinde zase zasmál), aniž bych měl pocit, že mne do nich přehnaně tlačí. Mimo Vincenta Piazzu, který mi byl povědomý, jen mi pořád nedocvakávalo odkud (až asi po dvaceti minutách jsem zjistil, že z Jersey Boys), jsem většinu herců neznal (popř. nevěděl, že je znám – Abbie Cornish, Luke Wilson), takže mi nepadala pořád čelist, ale o to více jsem se mohl ponořit do jejich postav. Dash Mihok tu byl skvělý, stejně tak už zmiňovaný Piazza, novým objevem byla pro mne "The Girl with No Name" – Suki Waterhouse (která mi občas připadala v obličeji trochu podobná Keiře Knightley). Ta tu podává velmi dobrý výkon a ačkoliv bych si typ osoby, kterou hraje, představoval v realitě poněkud jinak, tak jsem jí i tak věřil. Mimochodem má shodné příjmení s mým oblíbeným malířem a taky zpívá. Její písně (♪♫/♪♫/♪♫/♪♫/x) nejsou sice nijak výjimečné, jedná se spíš o slušný žánrový průměr, ale líbí se mi více, než většina hudební tvorby Sabriny Carpenter, která mne nadchla svým výkonem v jiném nezávislém snímku – The Short History of the Long Road... a která u mne jako herečka stále vede. The Girl Who Invented Kissing má samozřejmě i nějaké chyby, momenty, které mne trochu zarazily, třeba spoiler v Kingjiriho komentáři. Ale stejně to budou ode mne solidní čtyři hvězdy. Na závěr samozřejmě patří Hank Snow a jeho píseň, která dala filmu název – The Gal Who Invented Kissin'. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Co se ze začátku zdá jako nepříliš nápaditá indie romantika se s blížícím koncem změní v zajímavý drama, který má do původního feel good vyznění docela daleko. I tak si ale myslim, že se finále dalo ještě víc zdramatizovat. SPOILER: Třeba jsem uplně nepochopil, proč Freddy nakonec nechal být nevěru svojí ženy a právě při konfrontaci Freddy / Jimmy jsem trochu očekával, že dojde k nějaký nešťastný události, např. těžký zranění Jimmyho nebo Victora. KONEC SPOILERU. Nicméně se mi líbilo, že biják nakonec vlastně nebyl o lásce, ale spíš o důležitosti přátelství nebo dobrejch rodinnejch (sourozeneckejch) vztazích. A hlavně se i přes postavu lehce mentálně zaostalýho Victora dostalo před kameru maximálně stopový množství patosu. Nejde o něco z čeho bych si sednul na zadek a jsou tu určitý dramaturgický rezervy. Ale na druhou stranu jsem vždycky rád za nenápadnej malej biják, kterej sympaticky překvapí a ukáže, že i se skromnym castingem, výpravou nebo filmařinou (resp. rozpočtem) lze nakroutit zajímavou podivanou. Za civilní atmosféru, uvěřitelnost a souložitelnou Suki Waterhouse čtvrtá hodně slabá hvězda. ()

Reklama

Reklama