Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá dívka Ellen (Lily Collins) bojuje s anorexií. V době svého léčení se seznamuje s nekonvenčním doktorem Williamem (Keanu Reeves), který se za každou cenu snaží Ellen dovést k pochopení, v jak vážném stavu se nachází, a zároveň ji tak nasměrovat správným směrem, aby i přes svůj zdravotní stav mohla žít normální spokojený život. (veru_needy)

(více)

Recenze (52)

tron 

všechny recenze uživatele

Hlavnou devízou tohto filmu je presvedčivý výkon sympaťáčky Lily Collins. Bez nej (resp. s oveľa horšou herečkou) by to išlo dole o... no proste o veľa bodov. Peknú rolu síce dostal aj Keanu Reeves, ale objaví sa len raz za čas. A fajn sú i hrdinkini spoluhráči v „domove“ (a sestra a tri mamy), ale toto je proste one man show ústrednej postavy. Nie je to síce na Oscara, ale nejakú menšiu, regionálnu cenu by som jej za snahu určite dal. Filmy o anorexii idú mimo mňa, nakoľko som vo svojom okolí nikdy nemal osobu s týmto problémom, ale ak toto necháme bokom, ide o snaživý, dobrý a vcelku vydarený film s viacerými silnými a zaujímavými momentami. Akurát mi to miestami prišlo moc zaliečavé, patetické a románik bol nudný a stereotypný, hoci to medzi hercami pomerne dosť iskrilo. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nedokázala jsem pochopit, že na tak aktuální a zajímavé téma se nenatočil ještě žádný pořádný film. Když jsem konečně natrefila na To the bone s mými oblíbenci Lily a Keanu Reevesem, měla jsem v plánech na večer jasno. Upřímně bych řekla, že z takového tématu se dalo vyždímat daleko víc. Žádné informace o počátku nemoci, žádná sonda do Elleniny duše. Jaká je její motivace, spouštěč, proč vlastně...? Dovedu si představit, že neinformovaný divák si musel říkat, že anorektičky jsou vlastně znuděný krávy, co se na sebe z trucu a nudy rozhodly upozornit. O téhle chorobě mám ale leccos načteno, nehledě na to, že se považuji za dosti empatického člověka - tudíž jsem nic takového nezaznamenala. (Maximálně mi párkrát proběhlo hlavou: Tak už žer! :D) Přesto je těžké sympatizovat s někým, o němž moc nevíte. Lily Collins je každopádně úžasná a já jí tleskám, už protože ona sama anorexii překonala a ještě si troufla dobrovolně hubnout, aby svoje zkušesti promítla do role. Kdo mě tam nicméně vyloženě sral, byl Lilyin protějšek. Né né né. K tak nádhernému stvoření dát tohohle excentrickýho (ehem ehem buzíka) podivína, to je skoro hřích! Ale i tak moc děkuji pánům tvůrcům, že se alespoň pokusili. Pustila bych to každý náctiletý, včetně těm, co si myslí, že "Ana je cool". ()

tahit 

všechny recenze uživatele

I když se zdá, že je film trochu přepjatý, přiznám se, že mě to zaujalo. Zvláštní zážitek po všech stránkách, který donutí člověka uvažovat o věcech, jež jsou problematikou nemocných. A tak mě napadá, že ani moderní medicína psychoterapeutickými technikami nic nezmůže, pokud není pozitivní víra, která může léčit duši. Nicméně žádný film na světě, třeba sebelepší, nemůže zprostředkovat věci skutečné zažité. I tak je však film docela niterná jízda do světa anorektičky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

John Wick učí Lily Collins znovu jíst. Zajímavá studie do života anorektiků. Netlifx rozhodně opět nezklamal. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Možno nie najlepší film s Lily Collins, no určite ide o jej najvýraznejšiu filmovú postavu a jej najlepší herecký výkon vo filme. Paradoxne mi tu ale vadil Keanu Reeves, ktorý tu od presvedčivého výkonu mal teda ďaleko. Ale nezazlievam mu to, jeho postava podľa môjho názoru nebola dobre napísaná, takže na placi toho nemal veľa čo predviesť a preto bol skôr rušivým elementom ako prínosom. Tiež po obsahovej stránke sa mohlo ísť viac do hĺbky, hlavne by som rozvinul interakcie medzi ostatnými vedľajšími postavami, myslím, že toho po psychologickej a dramatickej stránke mali dosť čo ponúknuť, skrátka tento potenciál zostal nevyužitý. Ale celkovo a vzhľadom na tému anorexie, o ktorej zas až tak veľa filmov nie je, to vidím na slabší nadpriemer. 70/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Počítání žeber na vyhublé Lily Collins je patrně to jediné, co drží film od nudy. A ještě jedním úkonem se můžete přes nudu překlenout: důležité je během filmu se nepřetržitě cpát jídlem. Kalorie neřešte, prostě do sebe ládujte vše, co máte v ledničce, ve spíži, klidně dojeďte i zbytky z předešlého dne, hlavně nepřerušte cyklus, jinak si tenhle film dostatečně neužijete. Mně ke strávení téhle dramaticky roztahané slaboty nepomohla ani bizarní halucinace, v níž mám před sebou obří hamburger a s hlavní hvězdou filmu ho každý z jedné strany ukusujeme, aby se zase dostala na optimální váhu. Celkem žasnu, že se Lily Collins pro tuhle roli obětovala, patřičně upravila svůj jídelníček a na váze se jí objevila informace 40 kg, možná i méně. A k ničemu to nebylo. Celé téma je nepříliš oslnivě zpracované a zrežírované. Pacientka se ocitá v soukromém sanatoriu, které vede doktor s nekonvenčními metodami léčby, a spolu s ní se zde s anorexií i bulimií potýká několik dalších mladých žen a jeden mladík. Charaktery i průběh léčení, to vše je naprosto nezajímavé. A ke všemu se film snaží zaujmout přemírou dialogů, ano, divák si vyslechne skutečné perly. Mary Nixon jak neumí dobře režírovat a ani psát scénář, měla jednoznačnou kliku v tom, že měla k ruce talentovanou Lily Collins a několik známých hereckých jmen včetně Keanu Reevese v roli doktora. Naprosto nesmyslně má film bezmála ke dvěma hodinám, přičemž po dramatické stránce je zde jen jeden moment, kdy jedna z pacientek v sanatoriu potratí, a nějakých tradičních explicitních projevů poruch příjmu potravy se děj vzdal úplně. Collins je pobledlá, vyloženě hnusně nepůsobí, dá se i opíchat, i když se píchnete o její trčící kosti. Rodící se vztah s (homo?) mladíkem ze sanatoria nikoho nedojme, žádný zajímavý rozměr nemá ani vztahový rébus příbuzenstva hlavní hrdinky. Vůbec nejhorší je finální dvacetiminutovka. Film dostane jakýsi surrealistický nádech a všechny šance na průměr si tak pohřbil. Takže jediným doporučením je tu pitominu zajíst. 4/10 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, bál som sa spočiatku, že budem mať problém s postavami. Luke mi liezol pekne na city, ale ako sa dej rozvíjal, postupne som ho začal spoznávať a nakoniec mi vliezol pod kožu, ako i hlavná hrdinka Eli. Síce Megan mi bola ukradnutá i s celou svojou tehotenskou záležitosťou a myslím si, že tam absolútne nemusela byť . Film ma prekvapil s výbornými dialogami a dokonca sa dá u neho i v kľude najesť! 70% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Film možná jako osvěta ohledně anorexie a poruch příjmu potravy funguje pouze částečně (nedozvíme se například nic o příčinách, ani nenahlédneme příliš do hloubky do psychiky nemocného člověka), zato je to však výborné rodinné a lidské drama o cestě mladé Ellen za prozřením skrze utrpení, popírání a nakonec pomoc okolí v čele s velmi nestandardním doktorem (Keanu Reeves). Je zajímavé vidět, jak se okolí Ellen staví k jejímu zdravotnímu problému různě a každý se svým způsobem snaží pomoct, jen neví jak na to. Ach, jak je lidská psychika komplikovaná a jak moc všichni potřebujeme kus empatie! Závěrečná scéna je opravdu síla a vypálí se do paměti. Celkově jde o velmi citlivý a delikátní film s úžasnou Lily Collins v hlavní roli. Teprve po zhlédnutí filmu jsem zjistila, že sama v pubertě prošla anorexií, takže projít si tímhle znovu ve filmu pro ni nepochybně byl těžký a zároveň snad i očistný zážitek. Asi nebude náhodou, že ve stejném roce, jako vyšel tento film, vydala svou knihu Unfiltered s osobní zpovědí týkající se právě i někdejší anorexie. V poslední době jsem si Lily Collins jako herečku velmi oblíbila a už kvůli jejímu působivému výkonu v tomto filmu bych si moc ráda její knihu přečetla. Film na mě zanechal silný dojem a je rozhodně dobře, že dává nahlédnout do tématiky anorexie a citlivé psychiky člověka. ~(4,4)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ellen, resp. Eli by chcela počuť nejaký vševysvetľujúci argument, prečo pokračovať ďalej, ale Neo jej ponúka iba pilulku, vďaka ktorej uvidí skutočnú realitu, ktorej treba čeliť. Čo je vlastne kľúčom k jej šťastiu. Pochopiť to nie je vôbec jednoduché, ľahšie je si merať každý deň obvod lakťa. Rodina taktiež príliš nepomáha, pre mamu je proste bejby, aké by najradšej stále od lásky kŕmila fľaškou a zámienkou pre hádky s ďalšími dospelými ohľadom minulosti. Pritom nové prostredie "domáckej" liečebne a ludia v ňom by mohli byť riešením, len to treba včas pochopiť. Kým nebude neskoro. To the bone nie je ľahko preniknuteľný film, nie je to ani typická americká kvázi feel good indie záležitosť o chorých teenageroch, ale jej prvky obsahuje. 70% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak zajímavé téma jako anorexie z hlediska soudobé problematiky a natočí se toto? Jakýsi úryvek z kontextu. Kde je důvod vzniku, kde jsou cíle, nějaká psychologická studie duše, ponoření se do problematiky? Nic. Jen kratičký příběh posledních pár týdnů před možným vzpamatováním se. Možným. Pro mě je tato porucha tak nepochopitelná, že jsem prostě čekal od filmu více - něco, co by mi pomohlo se trochu vžít do lidí, trochu více empatie. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu výborný herecký výkon Lily Collins a takové příjemné drama o nepříjemné tématice, ale pro člověka, kterého toto téma naprosto míjí, to nemá úplně 100% vypovídací hodnotu, což je možná trochu škoda. Ovšem jako film o hledání smyslu života to funguje dobře. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Netflix priniesol opäť niečo nové, téma mi je relatívne neznáma. Film sa nevenuje hlbokému rozboru choroby, pláve po povrchu a sprostredkováva informácie len skrz stav hlavnej hrdinky. Lily Collins je absolútna špica, celý film si ide s parádnym výkonom. Sympaťák Keanu je príjemným doplnkom. To the Bone je kľudne plynúca dráma s niekoľkými ohromnými momentami a je len málo, čo by som mohol vytknúť. Zasiahlo ma to na správnom mieste. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Čtu a koukám teď na vše, co se týká této zoufalé nemoci, abych mohla neteři nějak pomoct.  A i když se mi Lilly Collins líbila a ten film vlastně taky, nevím stejně pořád nic. Je to naprosto debilní a zákeřná nemoc, která nemá žádnou logiku. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Áno, anorexia je závažná téma, o ktorej treba točiť filmy! Medzi mladými dievčatami je to už pomaly civilizačná choroba, a tak treba tomuto problému venovať zvýšenú pozornosť - aj prostredníctvom filmového plátna. Čo sa však týka tohto filmu, mňa osobne ničím extra nezaujal. Začiatok bol veru sľubný, zaujímavé postavy, aj základ pre príbeh - ale akosi sa to nikde nerozvíjalo a zostalo to stále v tom istom kolotoči s jemným spádom v deji, bez výraznejších zlomov. Takže z tohto pohľadu to celé prvotné nadšenie zostalo pohltené tou nevýraznosťou. Navyše, postava excentrického Luka mi išla extrémne na nervy - presne takýchto ľudí, čo za každú cenu chcú vnášať všade umelý optimizmus, veru nemusím. No škoda toho, čakal som oveľa viac, takže akurát tak 1* za sľubný základ. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Vydržel sem jen první půlhodinu,a vzhledem k tomu,že moje proporce jsou asi třikrát takový jako ty těch debilních holčiček ve filmu,a chu´t k jídlu permanentní,stopnul sem to,protože za těch třicet minut se tam stalo naprostý hovno.Proč se někdo babrá s filmováním podobný kokotiny,na podobně téma.Nechceš jíst,tak zhebni.Jo,trochu povrchní pohled,ale já nejsem žádnej doktor,takže podobný lidi mám u prdele.kravina.10% ze slušnosti. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete dozvědět kde, jak a proč to s anorexií začíná, tak jděte o dům dál. Tenhle film je o tom, jak je těžké se rozhodnout, jestli vlastně chcete pokračovat v žití. Terapie, pátrání po příčinině nemoci, to všechno jde stranou. Důležitá je otázka, jak pokračovat? Pro mě smysluplný film, který se snaží vyhýbat většině klišé o tom, jak krásné je žít. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pro mě je asi hlavním problémem to, že se prostě nedokážu vžít do těch postav. Jediný, kdo mi byl sympatický, byl Keanu Reeves, jinak mě ty charaktery vlastně nezajímaly. Technicky samozřejmě kvalitní zpracování, ale obsahově mě to celkem minulo. 55% ()

Reklama

Reklama