Reklama

Reklama

VOD (1)

Čtyři kamarádi se rozhodli vyzkoušet svůj intelekt ve hře, která se ale osudově zvrtne. (Filmbox)

Recenze (48)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Sice to mělo stupidní konec, ale i tak se dalo na to dívat. Já jsem podobnou chujovinu hrál v Ostravě a tak vím, že to tak opravdu je, jen bez mrtvol. Taky nám vzali tašky, mobily a zamkli za námi ve sklepě mohutné mříže. No a nikdo ze známých ani nevěděl, kde jsme. Takže kdyby nás tam zabili, už by nás nikdy nenašli. Mimochodem 1200 Kč za hodinu ve sklepě, to je opravdu skandál! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rovnako zaujímavé ako samotný názov. Takže opäť nič. Ďalšia verzia SAW, čiže skupinka ľudí je niekde zatvorená a musia riešiť rébusy, a hľadať únikové cestičky. Žiaľ, celá prvá hodina je nuda. Netuším, prečo by ma malo zaujímať nejaké skladanie písmenok či hľadanie kľúčikov. Síce sa hlavní protagonisti tvária, že ich to celkom baví, ale na diváka sa nejako pozabudlo. Po tej večnosti tam konečne začne striekať nejaká kyselina. Takže si tí idioti odrazu uvedomia, že im ide o život a môžu začať hysterčiť. Divák samozrejme s nimi. Takže v záverečnej tretine sa konečne začne umierať. Akurát že jednotlivé úmrtia sú fádne a len minimálne krvavé. Nemám vlastne čo chváliť, strata času. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdyby pod tím byl podepsaný Drew Goddard, bylo by mi jasný, že ta malátnost a topornost řemesla je záměr, stejně jako umělé vedení herců a infantilní neschopnost veškerých postav, které se nepřestávají divit a nechápat, co se okolo nich děje, jako by z minuty na minutu ztrácely paměť a nikdy se nepohybovaly ve skutečném světě (aby měly jednou za deset minut záchvaty geniality v odhadnutí řešení hádanek bez jakkoliv přesvědčivého vyvozování). Takhle ale tápu, jestli to má být parodie na Saw, nebo jen jeho hodně špatná variace. Ale protože z obou možností nic moc nevyplývá (i kdyby to záměr byl, tak krom poukázání na nesmyslnost tu není nic dalšího), tak nemám moc motivaci to řešit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pár minut melou cestou na narozeninovou party nesmysly, následně plácají snad ještě větší kraviny na oné oslavě, aby po ní sedli do káry, která je zaveze za jistou únikovou hrou. Tvůrci nám okatě naznačí, že v partě jsou jisté třecí plochy a napětí (zejména u dvou dam), musíme vyslechnout další prázdné řeči a hle, půl hodinka je pryč. V dietní stopáži je to poměrně dost. Jsou to prachatí vyšňoření smradi, kteří nemají ani zrnko charismatu. A ačkoliv je tohle zážitkové trávení volného času o kódech, hádankách, úkolech a indiciích, místy to vypadá, že v tomhle případě scénář tak úplně neexistuje. Něco zajímavého se začne dít až po kontaktu zamilovaného párečku s ničivým plynem (další úmrtí jsou už naopak totálně mdlé). Závěr šel nějak mimo mě. Vizuálně to není nijak lákavé. A o atmosféře se už vůbec nedá mluvit. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je to taková, spíše průměrná podívaná, plná snobů, kteří lopatu od pohledu nikdy neviděli. Proto jsem si k nim ani nenašel cestu a tak když tu některý z nich zemře, tak vám to je celkem fuk. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když znuděná barbína v rámci potenciálně zábavného večera naverbuje partu bohatých mládežníků, aby otestovali svoji inteligenci nad rébusy v nehostinných prostorách, než zhebnou. Prostě osvědčený tortura koncept, ne až tak překrvený, co mě dokázal na devadesát minut zabavit. A nějaká ta zpřelámaná kost či přeseknutý trup k tomu neodmyslitelně patří. Zarážející je pouze fakt, že žádný z režisérů nesáhne po elektrizující Elisabeth Hower, která polovinu filmu vězí nahá v kleci, přičemž se nám nestoudníkům jeví, že by ojebala i zvukařův mikrofon. Já snad budu muset začít režírovat, aby tyhle krasotinky nezůstaly bez rolí a následků zneužití v následné kampani Davidtoo. Větší štěstí na role mají její dvě zbylé kolegyně, též fešandy Annabelle Stephenson a Kelly Delson, ale ty už mě tak neuchvátily. Z maníků dominuje hlavně výstavně a vytrvale slizký Evan Williams. V podstatě zde máme takovou hravější light (ano, i já užívám anglikanismy) verzi proslulé série Saw. Mně se ale líbilo to, že partu nikdo do vražedných prostor neunesl, neomámil, nikdo ji k ničemu nenutil, šla do toho z vlastní iniciativy. A určitě oceňuji snahu vnést do obehrané smyčky se smrtí i méně obehrané postupy, rébusy byly vymyšleny fajn. Hned se nepřistoupilo k vyvražďování, pěkně piánko a pak šup na to. A únikové stopy byly celkem originální. Kamera to nasnímala pěkně, hudba nelenila vnést mysteriozní nádech, scénář byl kreativní, režie to pěkně poskládala bez větších amatérských průsmyků a prostor byl dán i pro napětí a drobná překvapení. Já to zhltl jak štětka pyj! 10/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Escape Room" alebo thriller z prostredia únikovej miestnosti. Vyriešiť hádanky a dostať sa von a zachrániť niekoho? Celkom môžem povedať, že som bol na film zvedavý. Ľudia, čo čakali viac hororu a viac krvi, tak súhlasne prikývnem komentáru ricci.s. Nemá to moc čo ponúknuť a okrem toho krvavejšie a hororovejšie urobili v sérii "Saw". Výsledne to v tomto teda asi nemá moc čo ponúknuť, no zase na druhú stranu mám pocit, že "Escape Room" sa stáva čím ďalej tým viac populárnou. Len nie táto smrtonosná verzia. Ale lúštiť rébusy, spolupracovať a výsledne dospieť k výsledku je podľa mňa zaujímvé. Najsilnejšou stránkou tohto filmu je plynutie času. Na začiatku sa nám povie, že účastníci majú jednu hodinu na to, aby to zvládli. A keď si to celé dáme dokopy, tak reálne tá hodina aj uplynie. Veci idú pomaly zo zábavného a klasického do desivého a vražedného. Skúsme ísť na to ale postupne. Prvá polhodina filmu je skutočne nudná. Má byť asi veľmi navnadzujúca, no reálne je to len nudné, nič sa nedeje a nudil som sa. V druhej polhodine riešime rébusy, aby sme sa dostali z miestnosti von. Osobne si myslím, že je tu niekoľko skutočne dobre vymyslených hlavolamov a páčili sa mi jednotlivé riešenia. A ako som už spomenul, tak plynutie času v tomto filme je urobené veľmi dobre. Keď majú účastníci 1 hodinu, hodina filmu ostáva. Keď je to 41 minút, ostáva z filmu presne toľko. Postupne sa to jemne rozladí, ale nejako moc ma to nerušilo. Skôr som bol príjemne prekvapený, že si niekto na toto posvietil. Keď sa začne zabíjanie, tak potom to znovu začína v mojich očiach poľavovať. Ani nie v rámci spôsobu smrti, ako v rámci postáv. Je pravda, že jednotlivé scénky nie sú veľmi dobre spracované a mohli byť efektnejšie a desivejšie, no reálne sú veľmi fádne. Viac ma ale štve fakt, že čo sa týka postáv, potom to začne absolútne haprovať. Začnú sa riešiť veci, ktoré ma netrápia, ktoré nič moc tomu nedávajú a toto ma fakt nebavilo. Zmenia sa z klasických hrdinov tohto typu filmov na úplných zúfalcov s monológmi, ktoré sú otravné. Koniec je celkom dobrý a niečo dokáže adresovať, ale zase to nie je podľa mňa film, ktorý potreboval do toho dávať aj hlavnú myšlienku. Hlavná myšlienka je, dostať sa von. Jednoduché. Nepotrebuje to mať nijaké ďalšie posolstvo, alebo niečo podobné. Neviem čo viac povedať. Dalo sa to spracovať oveľa lepšie. Miestnosti boli dobré, hádanky a riešenia boli dobré, no niekde inde sa to potom stratilo. Plus by som asi viac ocenil, keby bola väčšia šanca pre hrdinov, aby sa z toho mohli dostať všetci. A aby to nebolo nalinajkované, že budú postupne umierať, lebo tak to má byť. A kto sa vlastne reálne dostal von? Toto nie je zaujímavé. Záverečné hodnotenie je teda asi také, že sú tu veci, ktoré ma zobrali, ale oveľa viac vecí, ktoré ma zase nebrali. Neodporúčam pozerať, ale možno si v tom dokážete niečo nájsť. Možno. Hodnotenie: C- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niektoré scény stáli za to, ale na väčšiu nálož by film musel byť hororom. V podstate stredná pasáž ušla, úvod príliš dlhý a postavy také, že si k nim napriek dlhým kecom vzťah neurobíte. A záver odfláknutý. Celkovo nápad zavrieť do klietky polonahú blbku mi prišiel zbytočne uletený. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jak už zmiňuje ricci.s další verze saw samozřejmě o dost slabší a ne tak promyšlená ale mě se to celkem líbilo ta snaha přežít a různé nápady na zabíjení a jo něco to do sebe mělo takže slabší troječka. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Originální jako název sám. První cca půlhodina slouží k seznámení se s postavami a je neskutečně otravná, takže jsem přál vraždu, smrt, zabití všem bez výjimky. Druhá třetina je o plnění hádanek charakteristických pro únikové místnosti a je to nuda. Až v poslední fázi se začne konečně něco dít, ale po celkem slibném nástupu šlo zase všechno do kytek. Všechno korunoval ultradebilní konec, který smazal i ta minimální procenta, která jsem tomu byl ochoten dát. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Raz som bola v escape roomke. Je to sranda, ale musím sa priznať, že veľa vody sme tam nenamútili. Dvakrát som sa potkla o ten istý schodík, ale žijem. To sa ráta ako výhra, nie? Porovnávanie so Saw je trošku mimo a žiadnu výraznú paralelu tam nenachádzam. Hĺbavým intelektuálom túto jednoduchú, zľahka dementnú vec neodporúčam. Nie som tak úplne stotožnená s ***, ale celkové hodnotenie sa mi zdá na tento žáner príliš nízke a tak sa rozšupnem. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hm, takže parta přátel (kteří jsou zaprvé všichni do jednoho nesympatičtí a za druhé o nich vůbec nic nevíme, takže není moc důvod jim fandit) dostane lístky na únikovou hru. Ten nápad sám o sobě může fungovat velmi dobře (viz Escape Room z roku 2019), ale tady to zoufale nevyšlo. Po "povinném" a nudném dvacetiminutovém úvodu konečně začne hra, která je ale stejně nudná a tak čekáme do zhruba 50. minuty, než konečně někdo zhebne, ale pozor - pořád je to nuda! Tomu filmu zoufale chybí nějaká atmosféra, sympatické postavy, napětí, zajímavé nápady, prostě něco, díky čemu by ten film byl alespoň zapamatovatelný. A ten debilní konec to zkazil ještě o něco víc. Zbytečný film. 1* ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

nudna sracka..celkem pekny baby ale jinak strasnej pruser..dal sem si to jako trenink pred escape roomem ted co je v kine.. :D ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Je to asi stejně napínavé jako byste byli sami v únikovce až na pár trochu neočekávaných momentů, ale jinak v podstatě bez napětí. Hodně slabý konec filmu to vcelku celé pohřbil. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Obsadenie? Fajn. Bez zberačov a iných. Hádanky a indície? Fajn. Minutáž? Super. Nevlieklo sa to, malo to spád, napätie. Ale už nič viac. Pozadie deja neznáme, záver odpiči a peňazí do toho tiež nenaliali veľa. K žehleniu? Fajn. Len za tú holú ludru slabučké 2 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

5 lidí hraje únikovou hru. Cílem té hry je dostat se z jakýchsi místností za hodinu a osvobodit jednu ženu. Ze začátku to berou jako srandu pak, ale poznají, že to tak není. 40 procent a i to jsem hodný hlavně za tu blondýnu, která je kočka a za konec, který sice moc originality nepobral, ale byl na tom jedno z pozitiv. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

O něčem jako Escape Room už jsem taky uvažoval, že bych s kamarády vyrazil, zavařit mozkové závity, ale po zkouknutí to určitě na chvíli zase odložím. Nikdy nevíte, kdo je za kamerou a vymýšlí pekelné hádanky ze, kterých už by jste se nemuseli dostat na zpět. Dávám 50% ()

joora1 

všechny recenze uživatele

Hrůza. Nesympatičtí herci a od začátku zde nic nedává smysl. Tahle únikovka se nepovedla ani za mák. Během celého filmu nedojde ani náznakem k nějakému vysvětlení situace a řešení puzzlů je velmi nahodilé. Jako celek film nefunguje a koukat na něj je ztráta času. *Spoiler* Nejvíc to dokazuje scéna s kyselinou, která je totální blbost, protože ti dva by cítili dávno, že se něco děje a netrhali si vlasy a neodlupovali vzájemně kusy obličeje:). *Konec Spoileru* Navíc nejlepší je, že všichni tupě zírají na hádanky, aby je hned na to něco osvítilo a geniálně na to přišli. No toto prostě ne. ()

Reklama

Reklama