Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti je svět vyveden z rovnováhy. Lidé získali zvláštní poznatky a smrt ztratila svůj význam díky průlomovému vědeckému objevu Dr. Harbora (Robert Redford). Harbor podal definitivní důkaz o posmrtném životě. Zatímco mnoho lidí volí sebevraždu, aby tím "restartovali" svou existenci, jiní žijí dál a snaží se zjistit, co to všechno znamená. Mezi nimi je i Will (Jason Segel), syn Dr. Harbora, který dorazil spolu s tajemnou mladou ženou jménem Isla (Rooney Mara) do otcovy venkovské vily izolované od okolního světa. Tam se nalézá i tým spolupracovníků Dr. Harbora, kteří mu pomáhají s jeho experimenty. S novým přístrojem chtějí dosáhnout průlomu v poznání. Ale vše je jinak, než si Dr. Harbor zprvu myslel... (mac000)

(více)

Recenze (49)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film vypadá super. Jason Segel a Rooney Mara se poznávají na cestě na ostrov, kde každý má nějaký úkol, ale oba o tom neví. Atmosféra neznámého roste a zájem ve mně film vyvolal veliký. Jakmile se ale na scéně objeví Robert Redford, což mi v tu chvíli udělalo taky velikou radost, začne všechno jít do kytek. Řeší se hovadiny, dějí se hovadiny, navíc vše spojené s absolutní nudou, že jsem měl sakra co dělat, abych ten film bez napětí a kolikrát i bez děje vůbec dokoukal do konce. A je to sakra škoda, protože námět je super a herci zde jsou taky parádní. U Netflixu to ale začíná být často pravidlem, že dobří herci nezaručují dobrý film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Existuje veľa spôsobov, ako niekoho zachrániť.“ O čo vznešenejšie sa to tvári, o to je to v konečnom dôsledku nudnejšie. Pritom ústredná zápletka je fakt poriadne originálna (čo v dnešnej dobe, kedy tu už „všetko bolo“, treba oceniť), herci sa snažia (najviac zaujme troška silene pôvabná, ale aj tak fajn Rooney Mara) a atmosféra je dosť silná. No scenár sa ku koncu začína topiť v nezaujímavosti a nepochopiteľnosti resp. blbých zvratoch (pištoľ) a na konci som bol rád, že sa to konečne skončilo. 50% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

The Discovery je konvenční indie film tvářící se na první pohled jako něco extra, jenže za tím pečlivě vysaturovaným vizuálem se nakonec schovává pekelně frustrující drama bez emocí, které stojí na nedotaženém “co kdyby” nápadu, z kterého rozbolí akorát tak hlava. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi svým námětem připomněl hlášku z jiného filmu a sice : kdybychom věděli, že existuje posmrtný život, tak by jsme asi všichni spáchali sebevraždu, aby jsme si ho užili...Ano tak nějak to bude každopádně na další film režiséra McDowella jsem po slibném One I Love byl velmi zvědavý, ale tady je to přeci jenom o něco slabší. Ano ze začátku celkem svižné a dějově opravdu originální, ale v druhé půli tomu při spiritistickém vedení pod dohledem starýho dědka Redforda začne povážlivě docházet dech. Jako by režisér tentokrát nevěděl co s tím a tak se to vleče a konec už mi byl celkem fuk. Nicméně pořád aspoň slušná trojka v rámci řemesla.55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento snímok má veľa slabín, no má aspoň R. Maru a zaujímavý nápad. To mi bohato stačilo, aby som sa ako-tak bavil a neupadol do stereotypu, alebo ešte horšie do nudy... Myšlienka nebola vôbec zlá, len jej rozvinutie do príbehu trocha zaostalo. Tiež by som pridal na mysterióznej atmosfére - mystérium a neodbytné otázky ohľadom celého projektu okolo smrti by som kládol zaujímavejším spôsobom a účelnejšie. Atmosféra by tak išla razom hore. Ale aj napriek týmto nedostatkom som celkom spokojný, nepotešilo ale ani neurazilo. Lepší priemer. 65/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Presne takéto science-fiction mystery záležitosti, obohatené o otázky medzi nebom a zemou, sú to, čo ma dokáže poriadne navnadiť na predpokladaný skvelý zážitok. The Discovery má solídny námet, priemerné spracovanie, kvalitné herecké výkony, ale jednoducho ide o zápletku, akú sme už mali možnosť viackrát vidieť inde, niekedy lepšie, inokedy horšie. Je síce prerozprávaná prostredníctvom odlišného deja s inými postavami, ale pocitu deja vu som sa na konci neubránil. Navyše cítiť poddimenzovanie rozpočtu a možno aj preto vynikne nie úplná domyslenosť celého scenára. V takom nedocenenom The I Inside mali tvorcovia viac jasno v pravidlách vlastného fikčného sveta. No a to sa dá napísať aj o predchádzajúcem McDowellovom diele, The One I Love. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V tomto filme je potrebné vyzdvihnúť originálny námet, ktorý potvrdzuje, že ak sa chce, tak sa stále dá vymyslieť niečo nového. Ľudia zistia, že existuje posmrtný život a začnú páchať samovraždy. To je naozaj zaujímavé poňatie fiktívnej reality. Dej sa potom trochu odkláňa od očakávaného, môže trochu miasť a nakoniec i nudiť. Avšak záver s prekvapením má niečo do seba. Škoda, že úroveň úvodnej i záverečnej časti, nebola udržaná po celý snímok. Potenciál tu bol určite veľký. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Další z pokusů na téma láska až za hrob a možná ještě dál. Některé podobné pokusy jsou docela povedené, tenhle k nim ale nepatří. Sice má zajímavě nostalgickou náladu, ale taky zdlouhavé a zbytečné scény, a k tomu určitý druh zvratu až tak kolem 45. minuty. Základní premisa mi taky přijde uhozená - na to, aby lidi páchali hromadné sebevraždy, fakt nestačí nějaký vědec, který řekne, že to vědecky dokázal. Pokud v podstatě neměl nic v ruce, nějaký fyzický důkaz, většina lidí by si jó rozmyslela, jestli riskovat. A čím je přesvědčil, to ve filmu ukázané není. A asi ani sám neměl jasno, když vyráběl ten stroj, který ze světa mrtvých měl přenášet obraz - a dokonce, považte, zvuk! Samotné postavy mi rovněž přijdou ne zrovna psychologicky vyprofilované a třeba o tom synovi něco více zjistíme až krátce před koncem filmu. Nějaké lidské emoce, skutečné, zcela chybějí. Celkové vyznění taktéž mate SPOILER - takže jako smrtí má dojít k nějaké další reinkarnaci, kde odčiníme hřích minulého života, aniž bychom tušili, že to děláme, a nepamatujeme si lidi, které jsme znali, a pokud se to i tentokrát potentočkuje, tak se jede dál v nějaké nekonečné řadě? Či dokonce smyčce? Nebo jako jak? A proč se tedy ve filmu tvrdí, že nejde o alternativní realitu, nýbrž jinou verzi této reality, když je to to samé? V podstatě mne to nijak neoslovilo, i když některé myšlenky, dobře rozvedené, se tam krátce objevily, ale hned zapadly. Vlastně teď marně vzpomínám, co kromě prostředí ostrova po sezóně pro mne film přinesl zajímavého. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Rooney Mara vypadá s blond přelivem fakt dobře a její už tak dost nihilistickej xichtík je v její nihilistický roli a pod tím blond přelivem ještě víc nihilistickej, což mi udělalo radost. A osmdesátiletej dědek Redfordů vypadá maximálně tak na šede něco, holomek! A já myslel, že už je dávno mrtvej. Zápletka o vědeckém hledání důkazu posmrtného života je lákavá a místy i docela zajímavá, i když v jednu chvíli zjevně obšlehnutá z kdysi téměř kultovního videobijáku Hráči se smrtí. Ale nevím, proč se musejí posmrtný vize hystericky klepat a bejt mázlý. A to úplně podstatný, teda uspokojivou odpověď na otázku co že je vlastně jednou po tý naší smrti, jsem z filmu taky nedostal. Ani to, jestli teda mají duši a posmrtnej život i zviřátka, jak se nenihilisticky zajímala nihilistka Rooney. No já teda nevím, ale myslím, že kdybych jednou v Elysiu potkal třeba sousedovic uštěkanýho tupýho jezevčíka, rozkopu ho tam okamžitě na sračky, i kdybych si tím měl zmrvit karmu. Aspoň já osobně teda tam nahoře absolutně odmítám jakýkoliv zatracený štěkající čokly! Poloamatérská, okázale menšinová, nasládlá vztahová limonáda je to, žádný mrazivý mysteriózní scífko, na který jsem se těšil. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Discovery má skvělé herecké obsazení, což je umocněno skvělou a dynamickou první polovinou, která spolu se svou myšlenkou aspiruje na jednu z nejlepších. Avšak polovina druhá, to je úplně něco jiného. Najednou herci nemají co hrát, scénář a děj se "sype" pod rukama režiséra, přičemž celkovému výsledku vůbec nepomáhá podivné a zkratkovité finále, které by si zcela jistě zasloužilo mnohem lepší zpracování a následné zapracování do filmu. Je veliká škoda, že snímek nebyl prezentován jen jako "kraťas", jelikož právě ta roztahaná druhá polovina násilně vtahuje The Discovery do područí modrého filmového průměru. „Death used to be something we just had to live with, and now it's a convenient way to escape pain. That's okay.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona je trochu pitomá už samotná premisa. Doktor objeví, že smrtí to nekončí a vzápětí se spustí vlna sebevražd, aniž by kdo věděl, co ho pak čeká. Doktor se tedy rozhodne vystoupit v televizi, aby upřesnil, že vlastně pořádně nic neví, ale to vyprovokuje ještě větší počet sebevražd. A tak se doktor uchýlí na svoje sídlo, kde si zřídí nějakou sektu a dělá tam Bůh ví co. Z toho mohl vzniknout vlastně jenom blábol a taky že jo. A nepomáhá ani příjezd skeptického syna, který postupně odhaluje o co vlastně jde, protože je to celé postavené na hlavu, byť se to tváří strašně přemýšlivě. Jo udělat z toho thriller či béčkový horor, mohlo to s trochu šikovnějším režisérem za něco stát. Alespoň že ten casting se povedl. 30% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film zaoberajúci sa tým čo je po živote. Bohužiaľ väčšinu filmu to je podané príliš neurčito na to, aby ma to donútilo k zamysleniu jak by som sa zachoval pri takom objave ja. Proste by som potreboval viac informácií, aby to nejak môj život ovplyvnilo a tak mi tie hromadné samovraždy, ktoré sa vo filme diali pripadali k smiechu. Rovnako ma nezaujali ani postavy, ktoré celú záhadu naďalej skúmajú. Nakoniec sa síce dozvieme niečo konkrétnejšie o tom čo je po živote, ale táto teória mi pripadá príliš nevierohodná na to, aby som jej veril alebo sa nad ňou aspoň snažil hlbšie premýšľať. Výsledkom je ďalší podpriemerný Netflixovský film. 4/10. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Charlie McDowell nám už pri The One I Love pomotal hlavy, a teraz sa o to pokúsil opäť. Cesta k pointe je však v tomto prípade až neúmerne dlhá a aj spracovanie v mnohých ohľadoch trochu pokrivkáva. Každopádne má však film pozoruhodný sci-fi rozmer a donúti človeka si to celé pospájať do nejakého zmysluplného celku . Aj keď mám pocit, že tým spôsobom ako to bolo podané, to bolo zároveň tak trochu mrhanie potenciálu, no aspoň sa tým zabránilo vykrádaniu Butterfly Effectu či iných filmov s časovou slučkou (hoci napokon tá pointa bola obdobná). Ale OK, oceňujem námet, aj čiastočnú snahu o originalitu, ale aj tak sa mi The One I Love páčilo o kus viac... ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak námět je zajímavý. Zpracování trochu horší. Když přistoupíte na hru, kde po filmu zbyde více otázek než odpovědí, tak můžete být spokojeni. Já tedy nebyl a myslím si, že to mělo velký potenciál, ale nebyl využit. Vysvětlení a závěr snímku mi přijde, jako hodně plytký. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Celá tá premisa s objavom posmrtného života a následnou explóziou sebevrážd bola zaujímavá. Myslím, že keby sa to udialo v súčastnosti, nastala by rovnaká situácia. Niekto tu spomína náboženský film - absolútne mimo - slovo náboženstvo, viera, boh sa tu nespomenie ani raz (a ako zarytý "dokostolanechodič" by som to ani nepozeral)! ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu nefunguje nic, přestože řemeslně to na odpad není. Jason Segel velký kandidát na malinu. Ten konec ve stylu Inception je fakt epický - teda pokud se chcete dobře zasmát. Béčko jak vyšité ()

Reklama

Reklama