Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti je svět vyveden z rovnováhy. Lidé získali zvláštní poznatky a smrt ztratila svůj význam díky průlomovému vědeckému objevu Dr. Harbora (Robert Redford). Harbor podal definitivní důkaz o posmrtném životě. Zatímco mnoho lidí volí sebevraždu, aby tím "restartovali" svou existenci, jiní žijí dál a snaží se zjistit, co to všechno znamená. Mezi nimi je i Will (Jason Segel), syn Dr. Harbora, který dorazil spolu s tajemnou mladou ženou jménem Isla (Rooney Mara) do otcovy venkovské vily izolované od okolního světa. Tam se nalézá i tým spolupracovníků Dr. Harbora, kteří mu pomáhají s jeho experimenty. S novým přístrojem chtějí dosáhnout průlomu v poznání. Ale vše je jinak, než si Dr. Harbor zprvu myslel... (mac000)

(více)

Recenze (49)

Tft 

všechny recenze uživatele

The Discovery začíná jako film se skvělým nápadem a končí jako uspěchaná slátanina a je to škoda. Působilo to na mě nedotaženě a nedostatečně promyšleně. Charlie McDowell spolu se scénáristou Justinem Laderem znovu dokazují, že dokáží vymyslet originální film s originálním nápadem, ale bohužel si tentokrát vzali až moc velké sousto a je tu spousta detailů, které nejsou úplně promyšlené a hodně to kazí celkový dojem z filmu. Zápletka o objevu posmrtného života a to jaký by to mělo dopad na lidstvo je naprosto suprová, bohužel z toho opravdového obrazu toho jak by takový svět vypadal uvidí divák pramálo. Dějová linka se totiž drží spíše podivně romantického vztahu mezi postavami Jasona Segela a Rooney Mary a uzavře nás do "léčebny" s rodinou a pacienty Roberta Redforda neboli objevitelem posmrtného života. Nebudu se tajit tím, že sem od filmu čekal trochu něco jiného a moje zklamání trochu ovlivňuje celkové hodnocení. Přesto si myslím, že snímek má i své světlé stránky, protože sice není tím čím by mohl být, ale to co dělá, dělá poměrně dobře. Pokud někdo čeká atmosférické sci-fi o prokázání posmrtného života bude spokojen sotva z půlky a bude se muset smířit s utopicky romantickým filmem s prvky sci-fi. Opravdu mi vadilo finále filmu, které působí uspěchaně a snaží se z filmu udělat něco víc než ve skutečnosti je. 61% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Presne takéto science-fiction mystery záležitosti, obohatené o otázky medzi nebom a zemou, sú to, čo ma dokáže poriadne navnadiť na predpokladaný skvelý zážitok. The Discovery má solídny námet, priemerné spracovanie, kvalitné herecké výkony, ale jednoducho ide o zápletku, akú sme už mali možnosť viackrát vidieť inde, niekedy lepšie, inokedy horšie. Je síce prerozprávaná prostredníctvom odlišného deja s inými postavami, ale pocitu deja vu som sa na konci neubránil. Navyše cítiť poddimenzovanie rozpočtu a možno aj preto vynikne nie úplná domyslenosť celého scenára. V takom nedocenenom The I Inside mali tvorcovia viac jasno v pravidlách vlastného fikčného sveta. No a to sa dá napísať aj o predchádzajúcem McDowellovom diele, The One I Love. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Discovery má skvělé herecké obsazení, což je umocněno skvělou a dynamickou první polovinou, která spolu se svou myšlenkou aspiruje na jednu z nejlepších. Avšak polovina druhá, to je úplně něco jiného. Najednou herci nemají co hrát, scénář a děj se "sype" pod rukama režiséra, přičemž celkovému výsledku vůbec nepomáhá podivné a zkratkovité finále, které by si zcela jistě zasloužilo mnohem lepší zpracování a následné zapracování do filmu. Je veliká škoda, že snímek nebyl prezentován jen jako "kraťas", jelikož právě ta roztahaná druhá polovina násilně vtahuje The Discovery do područí modrého filmového průměru. „Death used to be something we just had to live with, and now it's a convenient way to escape pain. That's okay.“ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Existuje veľa spôsobov, ako niekoho zachrániť.“ O čo vznešenejšie sa to tvári, o to je to v konečnom dôsledku nudnejšie. Pritom ústredná zápletka je fakt poriadne originálna (čo v dnešnej dobe, kedy tu už „všetko bolo“, treba oceniť), herci sa snažia (najviac zaujme troška silene pôvabná, ale aj tak fajn Rooney Mara) a atmosféra je dosť silná. No scenár sa ku koncu začína topiť v nezaujímavosti a nepochopiteľnosti resp. blbých zvratoch (pištoľ) a na konci som bol rád, že sa to konečne skončilo. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona je trochu pitomá už samotná premisa. Doktor objeví, že smrtí to nekončí a vzápětí se spustí vlna sebevražd, aniž by kdo věděl, co ho pak čeká. Doktor se tedy rozhodne vystoupit v televizi, aby upřesnil, že vlastně pořádně nic neví, ale to vyprovokuje ještě větší počet sebevražd. A tak se doktor uchýlí na svoje sídlo, kde si zřídí nějakou sektu a dělá tam Bůh ví co. Z toho mohl vzniknout vlastně jenom blábol a taky že jo. A nepomáhá ani příjezd skeptického syna, který postupně odhaluje o co vlastně jde, protože je to celé postavené na hlavu, byť se to tváří strašně přemýšlivě. Jo udělat z toho thriller či béčkový horor, mohlo to s trochu šikovnějším režisérem za něco stát. Alespoň že ten casting se povedl. 30% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama