Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Steven Soderbergh spolu s HBO přináší nevšední zážitek z audiovizuálního vyprávění, do kterého lze interaktivně zasahovat. K seriálu bude nejprve spuštěna aplikace, která umožní sledovat rozvětvený příběh vražedného tajemství z různých perspektiv. Po prozkoumání několika dějových linek v aplikaci budou moci diváci v lednu roku 2018, kdy bude šestidílná minisérie Mozaika uvedena na HBO, porovnat vybranou verzi příběhu se Soderberghovou vizí. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (15)

boudiccaw 

všechny recenze uživatele

Na první pohled slabší rozjezd graduje v každém díle. Podle mně je to zajímávý detektivní příběh zasazený do nestandartního prostředí. Jsou zde zajímavé flashbecky, které tomu dodávají šmrnc a výkony všech hlavních herců, ale i třeba kamera mě doslova pohltily...aplikaci nehodnotím, neb jsem jí nepoužila, ale i bez ní jsem "shltla" všech 6 dílů v podstatě v kuse.... ()

Parisienne09 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý projekt, který otevírá novou kapitolu vývoje filmového oboru. Svět se vyvíjí každým dnem a v posledních deseti letech rychlost vývoje velmi akceleruje, takže je logické, že se konečně objevují nové progresivní filmové postupy. Samozřejmě jediný prvek, který výrazně ovlivňuje kvalitu díla a z celkového hodnocení nikdy nevypadne, je zajímavý příběh - i to se zde povedlo. Navíc je příběh úžasně realistický, a to nejen z hlediska scénáře, který jednotlivé postavy představuje neuvěřitelně opravdově, což může diváka zpočátku trochu zmást a může mít pocit, že se jakoby nic neděje. Opak je pravdou, postavy od počátku výborně hrají a nenajdeme žádnou postavu jednaznačně kladnou, neboť všichni lidé mají své slabosti. Skvělý výkon Sharon Stonové v roli manipulativní osobnosti Olivie Lake. ()

Reklama

incognito 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení. Skvěle natočené. Musím uznat, že i dabing je dobře obsazený. Původní verze s aplikací mohla být hodně zajímavá. Verze na HBO go je taková jak to říct. První dva díly jsou opravdu celkem nudné, potom se to rozjede a je to hodně zajímavé. Ale koenc je takový nijaký. Podle mě by si to ještě jeden díl zasloužilo. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Typicky soderberghovský ostrý řez, tentokrát přesně rozkročen mezi sterilitou The Knick a žánrovou rafinovaností Vedlejších účinků. I když první epizoda diváka jen rutinně seznamuje s postavami, zbývajících pět perfekcionisticky buduje mozaiku rekonstrukce jedné události pomocí náznakového vyprávění a multiperspektiv postav, které střídavě vstupují a vystupují z popředí. Co by v interaktivní verzi zřejmě působilo zmatečným dojmem (čemu věnovat pozornost?), je ve střihačských rukou Soderbergha dalším mistrovským kusem práce toho, jak dostat diváka přesně tam, kam chce tvůrce. Vydařená experimentální minisérie se zdrcující pointou. Nejlepší epizoda: Fact and Fiction (6) ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

HBO vypustilo aplikaci, kde si každý může zvolit způsob vyřešení vraždy spisovatelky dětských knih Olivie Lake. V aplikaci jsou různé osoby a pomocí krátkých klipů, telefonátů a zpráv si z nich vybíráte, co uvidíte. Steven Soderbergh se pak chopil seriálu a udělal svoji verzi vyšetřování. Nápad to je docela zajímavý a v aplikaci funguje dobře, bohužel převedení do seriálu je takové nevýrazné. Přišlo mi to ploché a chvílema dost nudné. Znalost případu z aplikace asi taky nepomohla. 50% ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama