Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (CinemArt)

(více)

Recenze (926)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Slabších pět, ale já jsem naprosto spokojenej.. neodcházel jsem z kina s pocitem, že jsem viděl mimořádně kvalitní horor/thriller, ale rozhodně to splnilo očekávání.. už jenom ta myšlenka, že afroameričan přijede na návštěvu k rodičům bělošky mi přijde sama o sobě cool.. super atmosféra, sem tam nějaká ta lekačka, lehce strašidelná hudba... celkově to bylo slušný psycho který se točilo kolem hypnozy což pro mě byla spíš novinka.. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Nenápadná polo vyvražďovačka, která možná zbytečně rychle prosviští kiny. Není to horor u kterého se budete bát, zápletka filmu se dá odhadnout taky vcelku rychle, nejsou tady ani žádné herecké esa, ale svou budovatelskou atmosférou z toho udělali dobrý zážitek. Postavy jsou správně psycho uhozené a dokonce se i závěr filmu lehce vymyká ze stereotypu podobných žánrů. P.S. Ten bratranec vypadal jako bratranec Theona Greyjoe. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem dostal úplně něco jiného než jsem čekal a díky tomu se tento film pro mě táhl. Ale jako psychologicky horor si vede moc dobře jen se to celé pro mě táhlo a to nejzajímavější se odehrávalo během pár posledních minut. (11.5.17/MAC) ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

pecka jako debil..neskutecna gradace a pribeh...ty vole to byla radost sledovat..kurva to zas byl zazitek..hodne silnej film..kaluuya neznamej herec, ale tady se hodne ukazal...kurva barak kryplu! mozna tomu caknu 5hvezdu az se podivam znovu. Naprosto top film, kaluuya fakt zivotni role - tezko se prekona..4K nadhera jak prase topfilmu! ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Hypersympatickému hrdinovi zvoní hrana, a divák, který mnohem dřív než on rozezná cosi velmi shnilého ve vypolstrovaném rodinném hnízdě, má chuť na něj také zařičet: Chrisi, meteleskublesku! Pointa je evidentní a zbytečně komplikovaně se to snaží zakrýt, ale ztvárnění natolik precizní, napětí přepečlivě vystavěné a detaily tak promyšlené, že ráda dávám pěkných 80 %. Holčina je ostatně moc prima, stárnoucí rodiče holt mají nějaké ty vrtochy a nemoci z povolání, bratříčka nejlépe zavřít do vrátek a zamknout a sousedi – no ty si člověk nevybírá. Chce to jen trochu tolerance a nadhledu, a když už není, kde brát, pořád je tu psychoterapie. ()

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Teď, po letech jsem se na to podíval podruhé a opravdu se na film soustředil a musím uznat, že Peele je tady v několika ohledech až geniální. Tak skvělou atmosféru jsem viděl skutečně jen v několika pár dalších filmech a i všechno další okolo je tady vskutku perfektní- Od herců počínaje až po masky,  kameru a zvuk konče.... Tohle je pro mě vynikající filmový zážitek, který ve mě rezonuje........ ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Omnoho lepšie ako nedávny Split. Atmosfericky úplne inde. Cítil som staré dobré zvukové efekty. No nemám čo dodať. Zábery vydarené a herecky zvládnuté na výbornú. Postava Lila Rela Howeryho ma bavila po celú dobu :) 85% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Recenze skvělé, realita je však úplně jinde. Náběh je skvělý do chvíle, nežli náš hladový černý protagonista neskončí na operačním sále připraven darovat buňky. Mozkové. Po darování organického materiálu se snímek zvrhne v takovou bídu, až je mi z toho obratu k pláči. Hladový černoušek má potenciál, scénárista určitě ne. 40% ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Rasistickou kritiku ponechám na jiných, jsou tu na to odborníci, ale aby třebas bílá, sice trochu ujetá, baba zhypnotizovala někoho mícháním čajíčku, no to je vážně silný kafe teda čaj i na mě a to mám ráda hodně silný. Že by někoho mohla zdrogovat, to by v jejích silách bylo, ale hypnoza, vážně? ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Film, který po celou dobu drží svou jedinečnou identitu. Takto vypadá projekt, jehož otězě drží člověk s jasnou vizí a žadný kravaťácký blbeček ze studia mu nekecá do každého rozhodnutí. Vybudovaná atmosféra funguje parádně. Dostaví se překvapující momenty a závěr mě vyloženě potěšil a v jednu chvílí i dost vyděsil (ten pekelný úsměv Allison Williams jen tak z hlavy nevymažu). Get Out si zaslouží vaší pozornost a byla by velká škoda snímek minout. 80% ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Černoši? Hypnóza? Šálek čaje? Rouz je pěkná svině, takhle krást černoušky. Nestačí jí snad zahradník a služka, které takto zničila? Očividně ne, když si musí vybrat další oběť, kterou bude Krys, talentovaný fotograf. Začne klasickým postupem, svede černouška, kterého si vybere, poté ho zaveze domů. "Spřátelí" svou novou pečlivě vybranou oběť se svou matkou a otcem, kteří už klasickou metodou, přivítají nový přírůstek do rodiny. Ukážou další černoušky jako zahradníka a služku, kteří se mu nezdají zrovna normální. Večer si zajde zakouřit, ale když se vrací do pokoje, potká matku se svým šálkem čaje, pozve Kryse na slovíčko, zhypnotizuje a shodí ho do temna. Potom, rodina pokračuje ve svém plánu a svolá zbytek femily, aby přivítala novou oběť, kde Krys potká i hjumna, který si ho vybral. Krys si udělá fotečku černouška Farela, který není tak heppy jak ho známe. Pak si samozřejmě dá pár kollu se svým parťákem z ejrportu. Jakmile to Krysovi všechno dojde a chce odjet, naše kurvička najednou chudáček nemůže najít klíče. V tuhle chvílí dostane celá rodina chuť na černé maso, zavře Kryse do pokoje, kde mu pouští kamaráda slepého a šáleček čajíku, avšak on není blbý, nenechá se oblbnout příštím šálkem, rozmláti bratrovi hlavu, zabije chirurga dedyho a i psychožku mámu. A aby byl heppy end tak ještě přijede kamarád Ejrport a rozjebe s Krysem kundu Rouz. :) ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, precízne, úderné. Veľmi šikovne vymyslená a zrealizovaná vec (výborní herci). Rasový podtext funguje parádne, dodáva filmu presah a význam, ktorý iné horory nemajú. V amerických kinách plných zmiešaného osadenstva musela byť zaujímavá atmosféra. Dal by som 5, ale aj v rámci pravidiel vlastného fikčného sveta boli pre mňa niektoré veci až príliš pritiahnuté za vlasy. Keby Peele celú pointu ešte trošilinku uzemnil a vyšpekuloval, nemal by som žiadnu výhradu. Fakt, že pri nejakej lacnej žánrovke človek kladie na celok ale tie najvyššie nároky možno vypovedá o tom o akú výbornú vec sa jedná. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Kvalita režie je až šokující. Člověk by čekal nějaký quirky meta post-moderní bullshit a ono ejhle - Jordan Peele dal dohromady jeden z nejpoctivějších hororů současnosti. Klobouk dolů. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8,5/10). Tohle nebyl další z těch pitomých hororů, kterých vzniká poslední dobu plno. Tohle bylo něco úplně jiného. Originální a svěží. Zaobírající - se silným tématem. Vynikající scénář, který jen podtrhují herecké výkony a šílené pohledy postav. Hrozně se mi líbil celý ten feeling tohoto filmu. Krásně se na to dívalo. I když to byl horor. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Když je někde černý sluha a bílý pán, tak je jasný, kdo bude muset utéct. A když k tomu připočteme zjištění, že některé přitažlivé přítelkyně nejsou nakonec až tak přitažlivé, dostáváme působivou kombinaci děsivého a zajímavého příběhu, s trochou vtipné nadsázky a nebýt konce, který se vyřešil až příliš rychle, nazval bych Get Out triumfem letošního hororového filmu. 85% ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Hodnocení na Rotten Tomatoes je slušně mimo - řemeslně slušně natočený "horor" s rádoby rasovým podtextem, jehož zápletku neodhadnete jen díky tomu, že se nabízí až moc očividně. Atmosféra chvilkami slušná, ale vyprchá do ztracena, stejně jako počáteční naděje, že Peele vytvořil něco originálního. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Je to vtipný, černohumorný a vlastně v mnoha ohledech i originální. Zároveň je pro mě twist zcela nešokující, film nijak negradující a hlavně jako pěst na oko rádoby hororově bizarní. Obávám se, že mi zážitek vzal příliš velký humbuk a ódy v US na “podprahové hrátky s rasismem”. Vždyť to bylo až do očí). Ale ve výsledku ok no. Hold your horses ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Ira Levin by mal radosť. Možno mierne prehajpovaná, ale mimoriadne kvalitná a napínavá žánrovka, ktorú by bolo škoda vynechať. Viac podobných, prosím!_EDIT: Na druhýkrát ešte lepšie! Skvelá a navyše sympaticky cynicky vtipná vec. Zvyšujem na päť. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Jordan Peele úspěšně přenesl ducha Key & Peele na filmové plátno. Nápaditý horor říznutý černým humorem a podkreslená motivem rasové problematiky tak, jak to známe ze zmiňovaného webseriálu. Na to, že se jedná o celoveřerní debut, je režie precizní a scénář v podstatě nemá hluchá místa. ()

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama