Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (CinemArt)

(více)

Recenze (926)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Allison je pěkná svině musím říct. Get Out je super nápad a velmi dobře prevedený film. Nedivím se, že se stal nejnavštěvovanějším titulem, ovšem pár střípků tam bylo. Nicméně krásné pokoukání. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra a ještě lepší herecké výkony. Jak pan režisér (prý) dlouhá léta film připravoval, tak nejspíš dbal na dokonale provedenou mimiku svých svěřenců. Hlavně černí herci se tu činí a jde z nich mráz po zádech. A co musím filmu pochválit je finále, které není zbytečně pacifistické :) Chris je prostě zvíře. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Psychedelický výlet, ve kterém kašlu na rasovou "emancipaci" a podobné nesmysly. Kdyby ve filmu černochy nahradili bílí bezdomovci, stále to bude dusivě atmosférický snímek. Podobné pocity při sledování jsem měl naposledy u Scorseseho Shutter Islandu. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré, ale příliš předvídatelné. Bylo by to ale dobré psycho, kdyby byl konec natočen s trošku větší energií. Finále mi docela připomínalo závěr Misery, ale napětí zde na rozdíl od Kingovy adaptace bylo naprosto minimální. Oscarové nominace mi přijdou opět mimo mísu, je jasné, že za to může tematizace rasismu - byť dosti zmatečná. Netuším, jaké poselství jsem si měl odnést. Že černoši jsou vlastně lepší, takže celý problém pramení ze závisti? Zkrátka zajímavý film, ale absolutně zklamal, co se týče momentu překvapení a zvratů. A protože na tom podobné filmy stojí, nemůžu jít s hodnocením výš. Kdyby tam byla i nějaká zajímavá myšlenka krom poměrně originální zápletky, budiž. Jenže nic, co by stálo za řeč, jsem bohužel nezaznamenal. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Otázka dňa znie. Môže byť horor filmom roka? Amosféricky, remeselne a pre mňa aj príbehovo veľmi dobre spravený snímok, čo som od zberača bavlny, ktorý urobil Keanua nečakal. Americká Natalia Germani si to tam užívala, čávovec sa vedel rozplakať na povel a v správnom momente prejavil aj trochu rozumu. Z komplexného hľadiska to ale malo všetky prvky tuctového hororu, od scaryjump momentov, cez odpútavanie pozornosti diváka vedľajšími postavami a podhadzovaním falošných indícií až po čítanie medzi riadkami počas dialógov. A námet sa vám tak trošku nepodobal na Nesmrtelného, len okorení skvelou dávkou rasizmu a trochu iným operačným zákrokom? Egro, film drží len tá atmosféra a čakanie na rozuzlenie. No, uvidíme na odovzdávaní, ako zamúti vodu. 3 z 5 ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Spíš psycho než horor žánr a hrátky režiséra s divákem začínají od první minuty. Věrohodnosti neubírá ani obsazení neokoukaných tváří. A samotné rozuzlení je už genialitou samotnou. Jedno doporučení : nečtěte dopředu děj! Má to o to větší grády.. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Čo to vlastne bolo? Horor, mysteriózny triler, komédia? Asi najvýstižnejším (alebo najprostejším) bude tvrdenie, že ide o zmes, ktorá v určitom pomere spája všetky tri žánre. A hoci to na papieri pôsobí prinajmenšom nesúrodo, vo výsledku ide o počin síce nevšedný až absurdný, no zároveň nesmierne zaujímavý. Dovolím si však tvrdiť, že z nominácií na Oscara bola – i keď s menším prižmúrením oka – zaslúžená maximálne tá, ktorú za svoj skvelý herecký výkon obdržal Daniel Kaluuya. (75%) ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Takový filmový něco mezi náladama Dahlovejch povídek, Shyamalana a Black Mirroru (doslova, hahaha). Konečně zase jednou slušnej mysteriózní film, kterej si navíc úroveň drží celou stopáž a zabitej nakonec neni ani tim koncem - ono takovejch filmů totiž zas tak moc neni. Skvělou atmosféru si to drží hned od začátku, navíc díky Chrisovejm přiřozenejm a racionálním reakcím na všechny ty vynořující se wtf Rosiny rodinky se jde s Chrisem lidsky ztotožnit a tim se (aspoň pro mě) zážitek ještě umocňoval. A na konci mě se zadostiučiněním potěšilo i to, že navzdory tomu, že to chvíli vypadalo na opak, tak nakonec policejní auto (POZOR, TROLEJ) "záchranu" pro Rose neznamenalo a konečně to byla situace, ze který se ven už nikdo z Williamsů nevymanipuloval ani nevylhal - zajímavější by možná bylo zakončení přesně na tý frustrující rovině, že nic z toho, co se tam stalo, by Chris samozřejmě nikdy nikomu nevysvětlil, ale z toho skutečnýho "pohádkovějšího" konce jsem měl tak nějak větší radost. Je potřeba samozřejmě pominout různý rejpání se ve "sci-fi" rovině (transplantace mozků přece jenom asi trošku oříšek bude i v dohledný budoucnosti) a taky se dá spousta divností svádět na efekt nebo na to neurčitý "vždyť se v nich perou dvě osobnosti, tak kdo by se nechoval divně". Na druhou stranu ten rámec aspoň pro mě celkově rozhodně obstává, těmhletěm kompromisům rozumim a vlastně mi vzhledem k celkovýmu vyznění filmu nevaděj, takže to uvádim spíš tak pro úplnost - když totiž začnu nad filmem přemejšlet zpětně, ono pro skoro všechno aspoň nějaký a aspoň obstojný vysvětlení existuje, takže nakonec je to za mě ještě promyšlenější, než se na první pohled zdálo - a to je znova něco, co neni vůbec samozřejmý; vždyť i tomu mistrovi skvělý atmosféry Shyamalanovi to pro mě v určitejch aspektech pokulhává. Takže za mě společně se španělskym La Cara occulta je to v poslední době už druhý mysteriózní překvapení "nezávislejší" tvorby. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Supercreepy megaweird mindfuck. Poctivě natočený, atmosférický psychologický horor s aktuálním a vážným podtextem, se jen tak nevidí, ale Jordan Peele nám jej servíruje v luxusním balení. Kromě výtečných herců a hudby navíc postupuje podle osvědčených žánrových šablon tam, kde má, (které ale dnes ustoupily spíš prvoplánovým lekačkám a Get Out je tak v něčem krásně staromilský film) přičemž jinde se vyvarovává klišé a očekávaných momentů, které zejména ve strhujícím závěru umně bourá. Takhle má vypadat psychologický thriller/horor. Jen houšť! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

V Americe ožehavé téma, kterému my můžeme spíše jen přihlížet a potažmo se jeho drsným zobrazením “kochat” v kulturních dílech jako je právě Get Out. Horor bych zde označoval velmi opatrně, spíše se jedná o pořádný slasher thriller s mrazivým náběhem a šíleně spádovým závěrem. Asi tentokrát nedokážu přesně vystihnout, co film u mě dělá tak průměrným, nejspíše ona hypnóza, jež mi přišla pro příběh nadbytečná. Ale Jordan Peele si rozhodně kreslí pozoruhodnou budoucnost. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film jako takový dobrý, od začátku byl zajímavý, pomalu navozoval atmosféru, nejistotu a neustálé nepříjemné pocity. Jenže jakmile se provalilo, jak se věci mají a stala se z toho skoro až řadová vyvražďovačka, již mi nic nebránilo se dostat v hodnocení až na lehký nadprůměr. Nápad dobrý, atmosféra taky, ale zbytek nakonec trochu hloupý a skoro až typicky pracující s hororovou nelogikou. A ano, vím, že nejde o horor, spíš thriller, ale stejně mi to vadilo. Moc to tu lidi vychvalují. /// Viděno na Nova Cinema s českým dabingem. ()

Maik22 

všechny recenze uživatele

Lehký,svěží, čerstvý, psychologický a lehce mysteriozní snímek ,na který se vyplatí zajít do kina, třeba i se svou láskou. Není to ten klasický lekavý horor, překvapující lekavými scénami. Ne,ne..na tohle tady zapomeňte. Atmosféra snímku je nahozena od samotného počátku velice jemným mravenčením nejen na zádech. ()

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Prekvapuje ma vcelku veľký boom, pozornosť a kladné divácke ohlasy, ktoré Get Out vyvolal. Netvrdím, že ide o zlý film, Daniel Kaluuya je tu výborný a aj napätia si človek celkom užije, hodnotenie 76%, ktoré momentálne má napríklad tu na csfd mi však príde prehnané. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(98/2017) / Druhý tohtoročný zásah takpovediac do čierneho (+Moonlight). Get Out je excelentný film, ktorý bez problémov prekračuje hranice viacerých žánrov. Pre horory typickú gradáciu napätia Peele premyslene nabúral a celý film prináša zaujímavú hru s tempom, ktoré je ako keby viac rozladené ako postupne gradujúce. V podobnom duchu funguje napríklad aj hudba. Ani jeden z množstva motívov, ktoré postupne plnia film nevyšiel naprázdno. Hra pokračuje aj s postavami a každú chvílu to vyzerá, že hrdina bude niekto iný. Záver filmu ma iba utvrdil v tom, že Peele predviedol neuveritelný debut. A ešte ako bonus, si v pohode dovolil do, pre mňa osobne čistého thrilleru šupnúť zopár vtipných scénok. Veľké očakávania pred druhým filmom sú na mieste. (10/10) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Horůrek "Uteč" předcházely relativně kladné kritiky, tak jsem v závěru čekala příběhově něco více než černobílou variaci na "Stepfordské paničky", ale při tak dobrém filmovém obsazení se to na horor více než dalo.. Vypíchla bych zejména vynikajícího Bradleyho Whitforda s manželkou v podání Catherine Keener.. Hlavní roli si také obstojně dával Daniel Kaluuya.. Nekonala se ani špetka strachu, avšak o zábavu bylo postaráno.. Trošku vyšší hodnocení s ohledem na žánr ;-) ()

uiu 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Když film skončil a začala jsem přemýšlet nad konečnou pointou toho všeho - banda bílých chirurgicky předává své vědomí do těl černochů - říkala jsem si, že to je největší blbost, jakou jsem v poslední době viděla. Ale jinak to bylo naprosto super. K hlavnímu hrdinovi jsem si našla sympatie a to je u těhle survival thrillerů základní kámen, protože když je vám jedno, jestli hrdina uteče nebo ho zabijí, tak pak nemá takový film smysl. Pro všechny, co očekávají horor, bohužel o horor se nejedná. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

"No do prdele!" Použilo se to v tomto filmu mnohokrát a já ho použila taky po shlédnutí mockrát. Krásné :) Vážně krásné, skvěle napínavé, děsivé a za mě to bylo tak krásně propracované :) :) Jednoduché, krásně plynoucí, postupně vyplývali na povrch další a další detaily, kdy stačilo říct jediné slovo - "babička", ... Film mě ohromně bavil, děsil a zároveň jsem držela hlavnímu hrdinovi pěsti. Nejsem na horory plné krve, seker a pil, ale právě na tyhle "psychologicky" zaměřené a Catherine Keener je moje oblíbenkyně a ta lehkost, se kterou se to tam všechno objevovalo :) :) No do prdele :) Jo - rozhodně filmu fandím na získání ocenění a Daniel Kaluuya byl bravurní :) Ten film mě fakt dostal. Svými detaily, propracovaností, nenuceností, zároveň tlakem a tou obrovskou lží :) ()

Dreaker.24 

všechny recenze uživatele

Hodně tísnivá atmosféra a horrorový nádech větší než bych čekal a to vytěžil Jordan Peele jen z tématu týkající se rasismu, film jede v neskutečném tempu dobrých 80 minut, pak bohužel to odhalení zápletky z toho nevytěžilo maximum a bylo to od té doby bohužel trošičku slabší, nebýt toho, tak je to jeden z nejlepších a nejoriginálnějších horrorů, takhle to je jen hodně dobrý horror. Jsem z něj zároveň velmi nadšen, ale také je mi líto, že to rejža nedotáhl do vysněného konce, škoda, ale jinak dost dobrý. ()

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama