Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (CinemArt)

(více)

Recenze (924)

Retik 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k velkému a pozitivnímu ohlasu jsem čekal originální snímek, který posouvá meze svého žánru zase o kus dál, ale místo toho jsem dostal naprosto předvídatelný "horor", který ani není děsivý. Téma rasismu se v posledních letech objevuje ve filmech opravdu často, což je naprosto pochopitelné vzhledem k současnému dění v USA, ale u Get Out slouží naprosto prvoplánově a celý film působí jako jeden velký transparent za boj proti rasismu. Bohužel takových filmů už bylo mnoho. 4.5/10 ()

Miller 

všechny recenze uživatele

Bylo to skvělé. Napínavé, chytré, zábavné. Ale doufám, že ten film nedostane oscara za nejlepší film kvůli barvě kůže, ale kvůli kvalitě, kterou film má. 83% ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Supr film, takový tu už dlouho nebyl. Na to, že to je horor, tak do něj moc dobře přimíchali i humor, který tam vůbec nepřekáží. Akorát s tím koncem si tedy mohli dát víc záležet. Přišlo mi to takový moc uspěchaný, mohlo to být klidně delší. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Keye a Peeleho už sleduju roky...ti kluci jsou moje krevní skupina. Ale že by Jordan zvládl tohle.. To bych do něj neřekl. A tak vznikl nový žánr.. Černý horor..aneb..co může být pro bratra větší peklo než sjw bílá komunita s tak trochu nezvyklou zálibou. Paráda každou minutu ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Hmm, určitě to není špatnej film, minimálně je moc dobře zahranej. Bohužel mě v něm ale vůbec nic nepřekvapilo a vlastně jsem se až trochu nudil v očekávání něčeho, co nepřišlo. V podstatě něco mezi Stepford Wives a Being John Malkovich zalitý aktuální US nigga tématikou. Ale jak píšu, zahraný to bylo dobře a možná se na to ještě někdy kouknu se zaměřením výhradně na tento aspekt, kdy už nebudu naivně předpokládat něco neotřelýho a napínavýho. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Chudáci gádžové musí tohle žehrání na znevýhodnění, latentní rasismus a další drobné prohřešky snášet i u telky a v kině čím dál častěji, říkají si asi mnozí. Nač si to ty černý huby stále stěžují? Co jim kdo kdy udělal a dělá? Moralitka je asi to poslední, u čeho by chtěl slušný středoevropan trávit večer po námezdní dřině pro židácké korporace, ale připomenutí, že žijeme ve světě pokrytectví, může být sotva zábavnější než zde, tak to vydržte. Jordan Peele vystavil svůj skvělý filmeček na zkušenosti, která je univerzální, jak ví každý, kdo má již za sebou první setkání s rodiči nevinného děvčete, které šoustá. Nadstavba etnické odlišnosti možnost identifikace jen umocňuje. Utkání hlavního hrdiny s rodinkou svérázných liberálů lemuje množství lahodných momentů: Mého otce předběhl v kvalifikaci na olympiádu v Berlíně Jessie Owens. Málem se přes to přenesl ... Ve sklepě nám řádí černá plíseň ... Kdybych mohl, volil bych Obamu i potřetí ... Fucking liberals. Rovnováha mezi komedií, hororem, paranoiou v duchu Shutter Island a sociálně uvědomělým komentářem je pozoruhodná. Nebere se to moc vážně, i když by mohlo, když to disponuje one-linery typu potom jsem začal obchodovat s umění a můj zrak šel do háje. Soundtrack z nebe. ()

Dallon 

všechny recenze uživatele

Docela překvápko. Jordan Peele upekl film, který má dokonalou atmosféru, skvělou hudbu a vynikající režii, díky které se do filmu ihned zaháčkujete. Viděl jsem dost recenzí, který mluví o tom že tohle není horror, pro mě teda je, akorát to hraje na jinou notu než běžné kousky, a to se mi líbilo. Stačí intenzivní nepříjemný pocit, záběry na obličeje z blízka, a hned jsem měl o solidní atmosféru postaráno. Fakt solidní kousek. 7,5/10 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nic pro mě a toho kdo nemá rád americkou klasiku.Začátek byl dosti slibný - doufala jsem v nějakou opisovačku( moderně remake, ale význam stejný) francouzského filmu Co jsme komu udělali.Zvrhlo se to v duchařskou domácí zabijačku.TO FAKT NEMUSÍM! ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Film je v podstate o rasistických problémoch a názoroch v dnešnej modernej dobe. Takže začnem výkonmi hercov, ktoré boli prvotriedne, najviac ma oslnili samozrejme hlavní predstavitelia - Daniel Kaluuya a Allison Williams, a takisto aj Caleb Landry Jones, títo traja herci sa fantasticky vžili do svojich postáv a ich prevedenie bolo autentické. Hudba si zaslúži veľkú pochvalu, mala veľký podiel na slušnej atmosfére, takisto aj ako ostatné technické prvky (kamera, strih...). Detaily sa tvorcom celkom vydarili. Atmosféra počas filmu zvyšuje to znepokojivé napätie. Prechod z psycho-mystery na hororový thriller sa mi páčil. Takisto chválim, že koniec ostal otvorený, lebo si môžete odpovedať na svoje sami, myslím, že bol to dobrý ťah, lebo ako to v hororoch býva, ujasnenie tajomného sa nie vždy podarí. 8/10. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

S vidinou kompletního článku o fyzikálních nesmyslech ve filmu jsem se rozhodl jít do kina na 8. díl Rychle a zběsile. Místo toho se však program ve Špalíčku změnil a tak mi nezbývalo než zvolit improvizovaně něco jiného. Naštěstí jsem nalezl záchranu v pro mě neznámé hororové novince a tak jsem Utekl do kinosálu s velkým napětím. Dostalo se mi velmi nevšedního zážitku, o to víc jsem několik minut po skončení nadšen. Get Out je nekonvenční podívanou, která neproráží hororový žánr do nových rozměrů, zato perfektně nabourává vize o většině současných hororových snímcích. Neznámý režisér Jordan Peele se ujímá svého křesla skvěle. Pokaždé totiž, když se začne film ubírat směrem klasických hororových klišé, tak Peele uhne z hlavního proudu a těmto situacím se vyhýbá obloukem, čímž je postaráno o netradiční podívanou. Nenajdeme tu ani klasicky zpracované postavy, ani nárůst napětí zrychlováním tempa, režisér si dává opravdu záležet na detailech a horor je tak svým způsobem originální a v kině atmosféra značně nabývá. Opravdu jsem nadšený z toho, jak se dokáže film ponořit do neznámých koutů filmového umění! Vykulený Daniel Kaluuya se skvěle hodí do role vyděšeného, zmateného, ale taky nekompromisního a syrového Chrise a působí výborně ve velmi jednoduchém příběhu, který ale díky své atmosféře rozhodně není slabinou filmu. Z Get Out pro mě plyne velké ponaučení a to, že i malé a neznámé filmy dokážou v člověku evokovat silný zážitek. ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Mám bezva holku. Jedu k jejím rodičům se seznámit na víkend. Že jsem černý a oni bílý je jedno. Vždyť žijeme v 21 století a rasismus už neexistuje...nebo snad ano? Film s postupným gradovaním velkého finále, kde by nikdo z nás nechtěl prožít to, co hlavní hrdina. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Tak on ten nápad úplně originální není, s něčím podobným kdysi přišel jeden polozapomenutý horrůrek s Kate Hudson. Get Out ale i přes tu postupně jasnou viditelnost "kam to asi směřuje" boduje parádní atmosférou snad v každé dialogové scéně, navíc nevadily ani ty černohumorné vsuvky v podobě kámoše na telefonu. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Atmosféra zejména v první polovině je tak parádní, že ani nevadí, že je vcelku zřejmé, o co jde. I když ve finále je to malinko jinak. ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Před tímhle filmem doporučuji rozhodně neutíkat. Od začátku znepokojivá psycho-atmosféra, na konci trocha slasheru, skvělý herci, velká spokojenost! ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 4.5 miliona dolarov // Tržby_ 254.1 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 3 315 305 Kč // Diváci v ČR_ 23 313 // Tržby v USA*_ 175.4 miliona dolarov ()

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama