Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (CinemArt)

(více)

Recenze (924)

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Film, který je absolutně nečitelný a pro mě nádherně originální. Netušil jsem vůbec nic až do samotného konce. Odhadnout co bude v následujících vteřinách šlo jen těžko. Za mě velmi milé překvapení a nadšení. Psycho atmosféra filmu je skvělá. Nemám výhrady, a tak okamžitě zvyšuje počet hvězd ze 4 na 5. Počet hodnocení: 11 185 ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení a téměř (koncovku bych pojal jinak) scénáristický diamant. Napínavé jak svině s parádní gradací a neustálým pocitem v žaludku, že tak trochu netuším, kam se to vyvine dál. Opravdu mě hodně válcovala právě zmíněná nepředvídatelnost (jasně, všichni jste věděli, jak to dopadne :-). Chvalitebná je celková psychologie a sociální podtext a nakonec i ty finální jatka mají svou úroveň, takže proč se ostýchat s vysokým hodnocením. 90% ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Od Jordana Peeleho jsem nejdříve viděl až jeho druhý režisérky počin Us, který beru jako nicneříkající černošskou slátaninu, proto jsem nespěchal ani s tímto snímkem, ale musím uznat, že jsem se mýlil a Get Out je kvalitně natočený horor se zajímavými postavami, asi dvěma lekačkami, které Vás ale jistě proberou ze sedadla a napjatou mysteriózní a znepokojivou atmosférou především v první polovině, která je pomalejší (což opravdu je jediné mínus), ale po velkém zvratu, kdy se dozvídáte jak to vlastně celé je, to nabírá rychlý spád a tam bych si dokázal představit ještě nějaký další finální zvrat, popřípadě, aby film byl ještě o nějakých 15-20 minutek delší. Jinak si ale nemůžu stěžovat a po dlouhé době horor, který opravdu zaujal a potěšil. Navíc od filmu, od kterého bych to vůbec nečekal. Čisté 4* ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal že půjde spíše o těsně nadprůměrný hororový film ale to se v polovině filmu změnilo! Tohle je totiž velmi vydařený a kvalitní kousek od režiséra který nám taky daroval podařený a zábavný horor z roku 2019, My. Příběh tohoto hororu je fakt skvělý, postavy jsou neuvěřitelně sympatické, hudba je úžasná, atmosféra tu je neuvěřitelná, napětí je zde fakt hodně časté, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je perfektní. Tohle je prostě podařený kousek který každý musí minimálně jednou vydět, taky mi přijde že je film podhodnocený, zaslouží si 85-90%. Za mě 8-8,5/10. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

ŠOK! První polovina velmi krásně buduje napětí, druhá polovina vás nenechá vydechnout. Thrillerová cerze filmu "Co jsme komu udělali?" je dokonalou ukázkou toho, že slavné herecké obsazení není všechno. Nízký rozpočet a výsledek hodný Hollywoodu. Celý filmový zážitek podkresluje neuvěřitelně originální soundtrack. Musím vidět znovu! ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Zajimavy horor, ktery dlouho umne buduje pocit napeti a nepatricnosti a na konci pro zmenu predvede solidni krvavou lazen. Zajimavej kousek. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Komorní horor, bodující snad na všech frontách, tak jen bodově: naprosto jistá režie, perfektně budované napětí a atmosféra (i díky netradičnímu a velmi znepokojivému soundtracku), solidní herci, neokoukaná premisa, inteligentní scénář, skvělý humor. Všude se řeší, jak se to zabývá rasou a postavením černochů v současné společnosti. Osobně bych tedy neřekl, že se leitmotiv Get Out skrývá zrovna v tom, plus mi zde zrovna tyhle otázky přijdou trochu schizoidní, ale film perfektně funguje i pro publikum nepostižené americkou hysterií, takže za to má body k dobru. O příběhu lepší nic nevědět, protože přináší řadu zvratů, a i když vás třeba brzy napadne JAK a CO, jen nevíte PROČ, věřte, že to JAK a CO je úplně jinak a PROČ mnohem zvrácenější, než byste čekali. Jordan Peele chystá čtyři další "společenské thrillery" o lidských démonech, tak se máme na co těšit. V hororu nejsvěžejší vítr od... no, za hodně dlouhou dobu. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Perfektní příklad žánrového bonbónku se vším všudy. A neb když se někdo nebojí natočit horror s atmosférou! ()

HH 

všechny recenze uživatele

Horor s dobrou a vcelku nečekanou zápletkou, byť po jeho zhlédnutí lze v paměti vydolovat nějaké inspirační zdroje, o které se možná opíral a ze kterých tak trochu čerpal. Daniel Kaluuya je sympaťák stejně jako byl v roli agenta Tuckera v Johny English Reborn. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Solidní černý humor kombinovaný se slušným hororem a výbornou Alison Williams. Skvělá atmosféra mrazivého napětí na párty, kde jsou všichni děsně v pohodě, jen to černé služebnictvo se chová nijak zvláštně. Hlavní motiv není nijak originální, ale přesto v tomhle filmu funguje bezvadně. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi prednost filmu je zaroven jeho nejvetsi slabina a to je predvidatelnost, film balancuje na okraji uplne predvidatelnosti a doufa ze se jen vezete ale nepremyslite dopredu. Kazdopadne nemyslim si ze slo z tematu vytriskat vic. Velmi dobra prace. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Především originální a nesnadno předvídatelné, to ze snímku dělá skvěle napínavou podívanou. Se zábavností to ale vázne a znovusledovatelnost je proto výrazně nižší. Za mě super, ale jen jednou. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole! Päťhviezdičková atmosféra a scenár. Od začiatku síce tušíte, kam sa to celé bude uberať, ale netušíte ako. Napätie sa dá vyjmúc záver krájať. A to mám rád.. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Riadny mindfuck ! Keenerová dokázala, že je riadne psycho už v American Crime, takže som vedel, čo mám asi čakať... Slušný scenár hrajúci na rasistické husličky, drnkajúci jemnými "lakačkami" na nervy, a smerujúci do finále, v ktorom ktovie čo sa stane. Ja to už viem, a musím priznať, že keď som dal v podľa mňa podobnému filmu (len belšiemu) The invitation 4**** a doteraz spomínam na TO finále, tak tu musím o jeden bod ubrať. Kaluuya je ale veľmi kvalitný herec, stále len 28 ročný mladík, ktorý nám verím že ešte čo to v budúcnosti ukáže. Veď predsa, Denzel aj Morgan sú už starí. Aby to bolo fér, 3,5*** a 70,028% Inak ale vonkoncom nie strata času ! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Postupné vybudovanie príbehu je tu kľúčové, čo sa podarilo splniť. Jediné, čo nadpriemernosť filmu znižuje, je jeho záver, ktorý by zaslúžil premyslenejšie natočenie. Vo svojom žánru však v roku 2017 je to celé veľmi slušne natočené a zahrané. Po ďalšom videní nevylučujem zvýšenie hodnotenia. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný, celkem napínavý thriller s dost předvídatelným dějem, na který se nechá koukat. Potěšila taky vtipná postava "kámoše z letiště". :) ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Super osviezenie, doslova totalne novy vzduch a vyvetranie velkopanskeho domu plneho zatuchnutych hororovych konvencii :) V Amerike este iste intenzivnejsie, kvoli racial issues a historii.. Fakt dlho som nevidel nieco tak hrave, nove, zaujimavo napinave/strasidelne a zabavne zaroven. Velmi velke prekvapenie a nadej do buducnosti. Plus este ked si clovek zobere, ze toto vobec nemohlo stat vela penazi. Tu sa paradne ukazuje, ako je napad (story) to najdolezitejsie - a zaroven najlacnejsie. Zatial u mna highlight roka, kludne by som si to dal znovu. [#21/2017] ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Výborné prvé dve tretiny filmu: veľmi znepokojujúce, v zlovestne pomalom tempe. Akonáhle sa odkryjú karty, príbeh upadá a na rozuzlenie akoby už došli všetky filmárske nápady. Škoda. ()

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama