Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (CinemArt)

(více)

Recenze (925)

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Gradace filmu byla tak rozvláčná, že ať jste věděli že něco není v pořádku a tušili jste, že na tom ti černí braši a sestry nejsou zrovna nejlíp, na vyhrocení filmu si musíte počkat opravdu až na závěr. Nebylo to zas tak špatný, za mě silnější tři... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Velmi velmi velmi zaujimavy horor,skvely napad,to by ma nenapadlo,vyborna atmosfera a neustale ocakavanie,co sa z toho vykluje,k tomu vsetkemu aj dobry vyber a vykon hercov,ja som nadmieru spokojny...:-) ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se umisťuje na prvním místě téměř všech žebříčků nejlepších hororů 2017 je dosti nafouklá bublina. Je to sice dobrej film s ok nápadem, ale to je tak všechno. Nějakou genialitu za tím nehledejte. Bylo by to o dost lepší nebýt prvoplánového tupého antirasismu, protože nedává v konceptu filmu ani smysl... Je to jako by si autor řekl, že to udělají jedním způsobem a pak to změnil. A ten černoch byl hrozně nesympatickej. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Sice mě na tom nic nepřekvapilo a humor to místy dost kazí, ale jedna nebo dvě scény jsou opravdu parádní. I když nemůžu říct že bych se bál, byl to super zážitek. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Jednohubka s vcelku originální zápletkou, kterou by ale režiséři typu Tarantina či bratrů Cohenů dokázali dle mého názoru dovést k dokonalosti, zejména ji lépe vygradovat. Nejlepší je první polovina, která vám za doprovodu znepokojivé hudby pořádně zahraje na nervy. Závěr, jak už jsem naznačil, trochu ztrácí dech ... 3.5* aneb 70% ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Ale to bylo zajímavé! Nečekaný vývoj (ano, nečetl jsem "tagy" a obsah) a velmi sympatická závěrečná masakrovačka :). ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení a téměř (koncovku bych pojal jinak) scénáristický diamant. Napínavé jak svině s parádní gradací a neustálým pocitem v žaludku, že tak trochu netuším, kam se to vyvine dál. Opravdu mě hodně válcovala právě zmíněná nepředvídatelnost (jasně, všichni jste věděli, jak to dopadne :-). Chvalitebná je celková psychologie a sociální podtext a nakonec i ty finální jatka mají svou úroveň, takže proč se ostýchat s vysokým hodnocením. 90% ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Příběh je dobrý, ale bohužel ho kazí rasismus ze strany tvůrců. Oni to asi nevidí, protože si zvykli, že oni na to mají "právo" za všechny ty útrapy svých předků. Ale stačí prohodit ve filmu rasy a to by bylo řevu, co si to ti bílí rasisti zase dovolili. S takovou za chvíli můžeme prožívat "black race supremacy", protože lidi se chovají stejně, na barvě nezáleží. Navíc tam mají zásadní chybu. Když už točím film o rasistech, tak beru v úvahu, že pro bílého rasistického záporáka černá barva nikdy do módy nepřijde. :-) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Tak Get Out byla větší bomba, než jsem čekal, protože takovou disturbing atmosféru jsem naposledy viděl v Shyamalanově The Visit nebo v Cure for Wellness, ale Get Out je o chloupek lepší, protože to gradování děje směrem k šokující pointě je fakt výborné a hlavně samotná pointa je nečekaná a není v rámci žánru až tak přestřelená. Žádné klišé nebo vyloženě cringe scény ve filmu nenaleznete a finále je docela řezničina. Málokdy se mi u hororu stane, abych byl spokojený v podstatě se vším až do konce. V Get Out se to stalo. Pointa filmu je disturbing ještě minuty po projekci. Tento film je ukázka toho, že jde udělat horor i bez otravných démonů, kteří jsou hororovým divákům v posledních letech servírovány neustále. 4* ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Začátek příběhu předznamenává podobnost se snímkem 'Hádej, kdo dnes přijde na večeři' (1967). Bílá holka chodí s černým klukem, v dnešní kinematografické době velice častý jev, a veze ho představit svým rodičům, kteří o tomto vztahu nic nevědí. A tady podobnost se zmíněným snímkem v podstatě končí. Zpočátku to u rodičů vypadá věrohodně, ale pak se postupně začínají dít věci vskutku podivné. Jedno je jisté, stejně jako výše zmíněný snímek má i tento za úkol odsoudit diskriminaci a nepřátelství k černochům ve Spojených státech. Jednoduše řečeno, snímek je v rámci boje proti rasismu k Afroameričanům. Jde však na to poněkud jinak. Liberální nadšení září každým coulem, ale diváky může naťuknout už postoj policisty během cesty k rodičům po srážce se zvířetem. Zas tak růžové to prostě nebude. Toto naťuknutí sice následně sráží na kolena postoj rodičů, ale když se objeví bratr, podezření v nepatřičnosti celého konceptu postoje rodiny plíživým krokem nabírají na obrátkách v realitu a mění se v mysteriózní atmosféru podmanivosti myšlenkových pochodů daného standartu a představ. Skrytá psychologie naprosto rozbourává klasickou hororovou atmosféru. Ano, příběh se vyvarovává klasického přímého násilí, jak bývávalo zvykem. Dalo by se říci že snímek Hitchcockovský styl v budování napětí. To se zvyšuje pomalu, a je ještě navíc odlehčen mírnému humorem. A zajímavé je, že se oba aspekty žánru navzájem neruší. Vůči neformálním rasismu je tu spousta humoru a satiry, které se spíš berou vážně, než aby měly za cíl pobavit. Kromě daných předsudků, fetišizace černé kultury a rasových stereotypů, tu máme také gentrifikaci, která už je vůči všech ras, ale je dobře, že něco takového není opomenuto. Základ děje je pevně stanoven a ke svému názorovému cíli směřuje jasně a pevně. Je to film který rozhodně ve svém jádru stojí k zamyšlení. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Ano, rasismus je furt věc, která se na světě děje a je to opravdu nechutné, strašně nechutné.. Get Out je přesným příkladem dobrého psychologického hororu se sakra povedeným zvratem, který jsem ani já, profík ve svém oboru, doopravdy nečekal. Když se totiž celý děj začne zvrhávat, tak se ze všech (skoro všech) postav vyklubou totální pošahaní magoři co dělají asi nejodpornější a nejzvrhlejší věci co jsem za dlouhou dobu viděl. Dávám 5* za skvělou atmošku, děj který na sobě nenechá nic jen tak zdát a hlavně za toho roztomilého psíka a frajera Roda. 5/5 ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Od zacatku dost predvidatelne, ale to vubec nevadi..myslenka a styl natoceni je fajn a osvezujici..Psycho, Hannibal a podobne..no fajn pokoukanicko s fandenim hlavnimu hrdinovi…a myslite, ze by to fungovalo i naopak? Kdyby honeny byl beloch a ostatni cernosi?? ()

Mánička 

všechny recenze uživatele

…And that’s it?! Je to určite zaujímavá žánrovka. Peele tu zručne buduje napätie, pričom v scenári hrá šikovnú hru s napriamo servírovanými klišé (tie spoločensky negatívne i žánrové), ktoré obracia v pútavý prvok. V šlapaní touto nápaditou cestou nevyhutne smerujúcou k zlovestnému záveru, však akoby sme sa v poslednej časti scenára náhle prepadli tam, kam náš zhypnotizovaný hrdina. Ten sa rázom premení na stroj a priamočiaro všetko (doslova) odbúcha, len čo stihnete povedať švec. Dokonca som si pýtal vedieť viac o tej rodine, čo bola ako dobre rozohratá, avšak nedotiahnutá partia, čím je ostatne film samotný. Baviť som sa ale bavil. ()

Tomo 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že horory v současnosti jedou na vlně popularity. Dosáhnout s jedním z nich takového komerčního úspěchu je prostě ...bomba ...mě však ten snímek příliš nezaujal. Každa z postav včetně hlavního hrdiny mi byla nesympatická, možná proto jsem se nebál, v určitých chvílích byl pro mě film víc komedie než horor/thriler, a věřím, že v těchto chvílích snímek zábavný být měl. Víc než dvě hodiny po jeho shlédnutí v kině už ale ani pořádně nevím, o čem film byl a to určitě není dobře. Za mě zklamání. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Až do odhalenia pointy, niekde za polovicou stopáže, sa čudujete, prečo sa tí ľudia správajú tak zvláštne. Cítite z nich rasistické nálady, ale popritom zvláštne milú pohostinnosť k hlavnej postave, mladého černocha, ktorý sa zoznámi z peknou bielou dievčinou, ktorá si ho po nejakej dobe spoločnej známosti privedie ukázať svojim xenofóbnim rodičom v starousadlíckom vidieku. Postupne však mladý hosť zisťuje, že to z jej "milou" rodinkou nie je celkom v poriadku. Kaluuya hral svoju rolu nejako zvláštne, prosto sa mi ako herec veľmi nepáčil, nemal to v krvi. Horrorové prvky tu moc nie sú ale ako triler to funguje výborne, ma to v sebe plno napätia a medzi postavami vládne napnutá atmosféra, ktorá vyústi až ktomu najhoršiemu. Zaujímavý film aj keď podobná myšlienka, už bola neraz použitá, ako napríklad v horrore Kľúč. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Největší obavy jsem měl z rasový tématiky, která se naštěstí nakonec tolik neřešila. Příběh dokázal bez problémů udržet pozornost i napětí, dařilo se budovat solidní atmosféru a navzdory množství twistů nepůsobil příliš překombinovaně (nějaký zvraty byly čekaný, nějaký zase ne - viz překvapivě vyhrocený finále). Jen škoda, že občas zarazilo chování postav (SPOILER: Chrisovo finální vraždění bez jakýhokoliv ostychu, jako by to už někdy dělal. Proč "převtělený" bílý prarodiče dělali černýho zahradníka a služku? Nebylo by vůbec nejlepší, kdyby je rodiče Rose před návštěvou Chrise někam "uklidili", aby zbytečně v Chrisovi nebudili podězření, že něco neni v pořádku? KONEC SPOILERU). Ještě si řikám, že by nebylo od věci příběh trochu odlehčit nějakym černym humorem nebo aspoň dát víc prostoru Chrisovýmu hláškujícímu kámošovi. Ale i přes pár výhrad dávám čtyři jistý hvězdy, protože tolik zábavy za necelejch 5 mega se jen tak nevidí, přičemž v rámci finančních možností vůbec nezklamala ani filmařina nebo neokoukanej casting. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Slusnej film po delsi dobe. Sice tam bylo par krkolomnych veci na konci, ale jinak dobra atmosfera, herci i zapletka ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Geniálne natočený horror (thriller), s dobrými odľahčenými scénami (bingo), síce len z ľahkým nadpriemerným finále, ktoré vlastne ani nezníži dobrý dojem z filmu vďaka intenzívnemu celkovému zážitku. (95%) ()

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama