Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (CinemArt)

(více)

Recenze (924)

kondor77 

všechny recenze uživatele

Mám podobnou zkušenost jako hlavní hrdina filmu. Ještě na základní škole jsem se přihlásil do kroužku vaření a byl jsem v něm jediný kluk, takže jsem se cítil hodně nepatřičně a nikdy tak úplně mezi dívky nezapadl. A proto mi osud černocha v bělošské konzervativní rodině a komunitě s nejasnou rasistickou linkou je neobyčejně blízký... . Škoda posraného a režijně nezvládnutého konce. ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Neni to klasicky horor, spis je to atmosferou hodne nekomfortni. Uz po par minutach mi bylo neprijemne koukat a obcas i prebehne mraz po zadech. Konec je lehce prehnany, presto uspokojujici, vcetne dobreho rozreseni. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Absolútna trefa do "čierneho" a TV zážitok, na ktorý si dlho nepamätám. Z napätia mi zhnedli trencle a zvraty pridali trocha žltej...Jednoducho fantastický snímok, o ktorom je najlepšie nič nevedieť (ako ja) a vtedy si ho vychutnáte priam ukážkovo. PS: ďalšia kópia vychrtliny Keiry Knightly ma meno Allison Williams! PS2: Lil Rel Howery v úlohe strážnika je TOP! ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Možná jsem po tom americkém hypu čekal něco víc, ale i když se jede v celkem úzkých příběhových mantinelech a ani nevíme, proč to ti lidi vůbec dělají, tak je to velmi chutná jednohubka k pozření. Možná bych trochu uzemnil Chrisova kámoše tlučhubu a zvýraznil hororovou atmosféru, 3-4 lekačky se na film s podobnou tématikou příliš nehodí. Chtělo by toho prostě více. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

Dcera sporadane bile americke rodinky prichazi na rodinnou seslost se svym cernym pritelem. Ten se setka s vrelym prijetim, nicmene postupem casu zjistuje, ze ne vsechno musi byt tak, jak se na prvni pohled zda.. POSLEDNI SLOVO: Jednoduchy thriller, ktery diky nekolika opravdu necekanym a zavratnym odhalenim skvele funguje ve vsech ohledech. Jedina drobnost je, ze prvni 4/5 filmu, kdy se plizive odhaluje pravda, je zabavnejsi nez zavarecna konfrontace. Presto jsem se ale suprove bavil, 90% 5/5* ()

degster 

všechny recenze uživatele

Osobitá zápletka, absurdná pointa, pritom zahraté a zrežírované s kamennou tvárou. Moja cesta domov si to odniesla miernou paranojou. :) ()

Patrik200s 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z tých lepších kúskov tohto žánru. Samotná hlavná postava mi miestami pripadala ako horor sama o sebe. Tematika ale zasiahla veľmi dobre oblasť obľúbenosti v dnešnej dobe. Hypnóza, motivačné reči a psychovymývačky. Bol som prekvapený tiež obratom. V každom filme hororového žánru som si hovoril:,, Pre čo tých zlosynov nepozabíja?´´ Tu ma konečne vypočuli. ()

AnnalieseK 

všechny recenze uživatele

Díky zdejšímu vysokému hodnocení jsem se na film opravdu těšila a čekala jsem hororový nářez. Místo toho ovšem přišlo maximálně hororové zklamání. Nejděsivější na tomhle filmu byly creepy úsměvy černošského služebnictva a taky zjištění, že jsem ve více, jak polovině filmu a že se pořád ještě nestalo nic, z čeho bych si sedla na zadek... Neskutečná slátanina a jeden z nejnudnějších filmů, co jsem v poslední době viděla. Pěkný thriller, pokud nemůžete spát - zde máte hypnotika zdarma. Hodně špatný horor, pokud si pouštíte film s očekáváním, že se budete bát. A o některých nelogických scénách a wtf konci ani nemluvím... ()

ER 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem čuměl...ono to jde i za "pár babek" (dolarů). Zápletka,okořeněná psychologií,je dostatečně silná a zajímavá,finále solidní masakr. Jen mi k tomu celkovému vyznění úplně neseděl. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Natočíte film za 5 milionů o jednom domě a 10 lidech a vyděláte 250? Bože, takhle se těží zlato! A nutno podotknout, že naprosto po právu. Jordan Peele vzal myšlenku o střetu černých a bílých a udělal z toho v několika momentech až fantastický horor, který má v sobě tolik originality, že by se 90% veškeré velkoprodukce mohlo od tohoto chlapíka učit. Atmoséfa je skvělá, mysteriozní a postupná gradace divností dobře vyvážená. Pokud bych něco měl vytknout, tak pouze posledních 20 minut. Tam to Jordan Peele trochu přepálil a trochu to kazí ten opar neznámého. Tady by se hodilo něco opravdu originálního, víc na tvl efekt. Tohle je ale opravdu jen malá skvrna na jinak sněhobílém ubrusu. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Pěkné překvapení! Ani se nedivím, že na to šlo do kin tolik lidí! Super nápad a jednoduše a pěkně zpracováno. Hypnóza, černoši, trošku krve, trocha vtipu a super parťák z ostrahy letiště, to vše na jedno pěkné odpolední podívání. Finále perfekt 8/10 ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

No do prčic na stará kolena se mi snad začnou líbit podobné filmy? No asi ano, protože je to napínavý, mysteriózní a prostě vás to drží napnutého celý film. Ano asi jsem se přejedl všech supermanů, spidermanů, wonderženskejch, transformerů a podobně, proto si rád "oddychnu" u podobného filmu. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Příjemný originální a dobře natočený horor či spíše mysteriózní thriller. Povedené herecké výkony, sem tam nějaká lekačka, ale trochu prokouknutelný scénář, který mohl být trochu déle tajemnější. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Ano v budování atmosféry skvělé, ale samotné spojení s hypnózou v této formě mi přišlo hodně uhozené i vzhledem k pozadí rasových předsudků a nemluvě ani o motivech rodičů, kteří vlastně nechají dobrovolně klátit dcerku barevným klučinou - 55 % ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si v přípravě na Oscary opět pustil Get Out a můžu říct, že film je podruhé mnohem lepší. Už jsem si užíval ten zvrat, který přijde ke konci. A hlavně to perfektní budování atmosféry vytahané na maximum. Parádní psychologický thriller. Omlouvám se, že jsem mu před rokem tolik křivdil. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Vydařená podívaná. Ovšem vychutná si ji zejména černošské publikum a tzv. korektní bílí. Zábavnější by však bylo zrcadlové pojetí, tedy že by zámožná černošská komunita lovila a předělávala bílé holky a kluky -:). ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Rozhodně působivý a zajímavý snímek. Afroameričan Chris jede se svou bílou přítelkyní Rose k jejím rodičům na návštěvu. To, že jsou každý jiné pleti, vypadá, že rodičům vůbec nevadí. Chovají se k němu více než dobře, alespoň z počátku. Ostatní lidé, se kterými se Chris na odlehlém místě potká, se však chovají více než podivně. A to především osoby stejné pleti jako je on. Chris začíná pomalu chápat, že to, že sem přijel, nebyl úplně nejlepší nápad. Takový je úvodní příběhový nástřel tohoto mysteriózního hororového thrilleru. To je asi nepřesnější pojmenování pro tento snímek. V první polovině filmu jasně převyšuje ta hororová část, kdy přesně nevíme co se bude dít. Skvěle se stupňuje napětí, strach, co se vlastně stane s hlavním hrdinou. K tomu výrazně vypomáhá hudba a kamera, patrné je to zvláště v některých napjatějších chvílích. Od určitého okamžiku se ovšem film překlene do vod thrilleru, ve kterém sledujeme vzrušující boj o život. To mi tolik nevadilo, ačkoli jsem si myslel, že se bude pokračovat spíše v tom hororovém ladění (někomu se to může zdát stále dost děsivé). Na to, že se ale jedná o debut režiséra, je to pozoruhodný film, který stojí za to vidět. ()

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama