Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (CinemArt)

(více)

Recenze (926)

Knor 

všechny recenze uživatele

Moc dobrej ,,skoro horor''. Je super, že se ještě pořád dá najít originalita, což je to, co chválím nejvíc. Otázka rasismu je mi celkem ukradená, já jsem se především bavil a užíval si tu atmosférickou stránku filmu. To napětí, který by se dalo krájet bylo neuvěřitelně působivý a ten pocit, že je něco špatně se perfektně stupňuje. Škoda jen, že jsem pointu odhalil o dost dřív, než tvůrci plánovali. Zkazil jsem si tak moment překvapení, to ale nemění nic na tom, že jsem se královsky bavil. ()

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký originální horor se zajímavou zápletkou, který netrpí přihlouplými klišé s dobrými charaktery, které jsou přesvědčivě zahrané. 70 % ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Je celá řada hororů ale poslední dobou to stojí za zlámanou grešli. Ovšem tento snímek plný napětí se mi velice líbil. Originalita na prvním místě byl to silný zážitek, povedený thriller. ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Ale jako jo, ale pak ten soukromej sklepní sál a věci kolem mě nějak ubraly na napětí.... Takže mě to jako zprůměrnělo na 3 hvězdy...60% ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

That was C R E E P Y! Děsně chytlavý psycho, který vás vtáhne do propadliště spolu s černochem, kterej tu zažíval fakt peklo. Každá postava měla význam a jejich chování jsem jim věřil. Housle většinou indikovaly, když služebnictvo třeba jen divně stálo v záběru.. Dobrá práce! ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se nechal zlákat v domnění, že uvidím díky zde tak vysokému hodnocení kvalitní horror. Neviděl jsem však horror, ba ani mysteriózní film. Viděl jsem klasický thriller, jednoduchého a předvídavého děje, kterých jsou natočeny mraky. Za dva tři dny si ani nevzpomenu na název a ani nebudu vědět, že jsem film shlédl. Ničím mi neutkvěl v paměti a ničím na mne nezapůsobil... a nezachrání to ani kvalitní herecké výkony. Některá hodnocení a vynášení do nebes filmu v drtivé většině komentářů nepochopím. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Parádně budovaná atmosféra, slušnej námět, dobré twistíky a patřičně creepy. Velké překvapení, přitom rozpočet minimální. Takhle mají vypadat dobré filmy, ne nějaký digitální bordel pro děti. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Uteč je svetlým ( teda čiernym :) )bodom vo svete hororového klišé, vo svete tuctových vykrádačiek a krvavých vyvražďovačiek, kde je strach naháňaný hlasitým zvukom. Aj v prípade Get out sa stretneme s obdobným klišé avšak cit pre stupňovanie hororu a strachu je v prípade tohoto filmu diametrálne iný. To pomalé tempo a skryté tajomstvo, ktoré len pomaly pláva na povrch je až neuveriteľné. Kto čakal morbídny krvák, ten bude sklamaný. Každý, kto čaká psycho horor s hlbšou pointou, ten si príde zaisto na svoje. 5* je možno moc, ale za originalitu a nápad si to tento film zaslúži... ()

PetiRe 

všechny recenze uživatele

Wau! Super napad, skvele zpracovani. Dramaticnost a gradace napeti ve filmu nechybela. Vyvoj filmu jsem vubec necekala a dost me prekvapil. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Horror na rasové téma ..černoši vs nadřazený belosi... tak jsem čekal co se z toho vyklube..jestli budou černochy nějak nahanet.. viz začátek atd.. tak si to tak sleduji .. a nevím co se bude dít...jako atmosféra je na jedničku jak jsou u těch rodičů..tak to hodně houstne a pořád jsem očekával kdo ho tam sejme atd...ale ono se to vyvíjí zcela jiným směrem.. velice zajímavej nápad.. přesvědčivé herecké výkony.. hudba...ale hlavně to napětí.. které se dá krájet a nenápadné narážky..podivné chování všech ...70% tohle mě hodně příjemně překvapilo... ()

elimS 

všechny recenze uživatele

90% - komentář 20ti slovy: Přesně takové "nepříjemné" filmy, kde je všechno "špatně" a v hlavě mi zní "uteč!", miluju! Skvělá atmosféra s parádními čekaně-nečekanými zvraty! ()

Ondrejoslav. 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že scénář dělal a film režíroval Jordan Peele, byl jsem příjemně překvapený. Nikdy bych neřekl, že tento herec, který hraje především v dost ujetých komediích, dokáže natočit, takhle zajímavý, odlišný a vážný film. Nápad celého filmu je velmi osvěžující, jestliže ho máme porovnat s ostatními horory co za poslední dobu vycházeli. Režie má spoustu silnějších momentů. Film si celou dobu buduje skvělou atmosféru a připravuje vás na finální útěk. Nicméně hlavnímu hrdinovi trvá trošku déle přijít na to, co se vlastně děje, i když je to do očí bijící. Film si buduje atmosféru, kterou podle mě nedokáže využít naplno. Celou dobu čekáme na epickou akci a jediné co dostaneme je útěk, který trvá pár minut. Jakoby hlavního hrdinu osvítilo boží světlo a z ničeho nic se během pár sekund stal nespoutaným Djangem. Díky skvělé režii a originálnímu nápadu si film zaslouží férové tři hvězdy. ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Get out mi svojím poňatím pripomínal Skeleton Key. Len v druhom menovanom filme lepšie fungovala pointa, tu mi to rozuzlenie prišlo ako prituhá fantazmagória. Škoda, lebo ten úvod bol mrazivý. ()

existimi 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tom mám myslet. Alegorie mám rád, ale přišlo mi, že Peele zdůrazňoval poselství pod povrchem tak často, až zapomněl dát smysl i těm povrchním dějovým linkám. Ale ta poslední scéna byla natočena skvěle, to né, že ne... ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Film s dobrým obsadením na čele s Danielom Kaluuyaom. Má to veľmi dobrú a hutnú atmosféru, ktorá vyvoláva až tríznivý pocit. Začiatok troška rozpačitý a moc pomalý, ale po príchode do domu a oboznámení sa so všetkým začína to pravé napätie. Humorné prvky tu prekvapivo pasujú, ale to sa dalo čakať, kedže to k afroameričanom jednoducho patrí. Film je to vcelku zaujímavý a je jasné, že v poslednej dobe sa podobným filmom darí. ()

Dandy95 

všechny recenze uživatele

Po druhým shlédnutí zvedám na pět ★... Neuvěřitelně famózní debut Jordana Peelea a pro mě jedno z největších překvapení roku 2017, bohužel plně doceněné až v roce 2018. Určitě to není dokonalý film, ale je to film s nestrádajícím tempem, který bere zajetou šablonu a spolu s konzistentní režií, skvělou kamerou a výborným hudebním podtextem ji přetváří na něco originálního a docela dost inteligentního. A to se často nevidí! ()

Newman_xf 

všechny recenze uživatele

Ten konec měl být ponurejší, čekal jsem jiného policajta a jiný konec.. Pee měl víc zatlačit na pilu.. silné 3* anebo slabší 4*. Oceňuji, že se někdo snaží točit hlubší horory, proč to bylo nominováno na oscara asi všichni vědí, Herci jsou ale kvalitní a první půlka také. Pan neurochirurg by mohl vědět, že ve sterilních rukavicích už se na ústenku nešahá... ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Veľké sľuby, mnoho balastu, ktoré na začiatku prehliadavame, lebo hrozí skvelá pointa. Prvá tretina sľubný záver, druhá tretina psycho evokujúce Kocku a záver, tretia tretina, nudné a nenapínavé finále... ()

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama